Hendek İlkleri Başarıyor

MHP Hendek İlçe Kongresinde konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Cumhur İttifakına vurgu yaparak, Belediye faaliyetlerini anlattı.

Hendek İlkleri Başarıyor


“İstiklal için Birlik, İstikbal için Dirlik” diyerek İlçe kongrelerini 22 Ağustos’ta başlatan MHP, bu kongrelerinin sonuncusunu Belediyesinin bulunduğu ve en güçlü olduğu Hendek’te yaptı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında düzenlenen kongrenin Divan Başkanlığını MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül yaptı. MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, komşu illerin belediye başkanları, MHP teşkilatları, Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanı Soyhan Sofuoğlu ve İlçe Ocak Başkanları, Cumhur İttifakı meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı kongrede Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu bir konuşma yaptı.  Burhan Namlı’nın yeniden göreve seçildiği kongrenin hayırlı olmasını dileyen Başkan Babaoğlu, Belediye Başkanı olarak bu kongrede yer almaktan ayrı bir gurur ve heyecan duyuyorum dedi.
Cumhur ittifakı

Babaoğlu, Ülkemizin içeride ve dışarıda yaşadığı sorunlar artarak devam ederken, vatanımızın dört bir tarafında düşmana karşı gösterilen çelikten iradenin çimentosu olan MHP güçlü kadrolarıyla Cumhur İttifakına sımsıkı bağlıdır. Türk’ün gücünü tüm dünyaya bugün olduğu gibi göstermeye devam edeceğiz. Bu doğrultuda “Önce Ülkem ve Milletim Sonra Partim ve ben diyen liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin emrinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sonuna kadar tüm gücümüzle yanında olacağız dedi. Babaoğlu’nun sözleri.

Alayına yeteriz

Üç hilalin dalgalandığı Hendek Belediyesinde, samimiyet ve gayretlerimizle, hiçbir ayrım yapmadan, bahane üretmeden, hiçbir söze aldırış etmeden çalışıyor, güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bu zamana kadar her eleştiriyi kabul ettik, ancak bize yön çizmeye çalışanları elimizin tersiyle ittik. Hendek için sözü olanı baş tacı ederken, bize tuzak kurmaya çalışan rant çetelerine hodri meydan dedik.  Kirli düzeni bozulan, istediği işi olmayan, usulsüzlüğü kural haline getirip Hendeklinin iradesi üzerinde irade kurmaya çalışan demokrasi aveneleri bilsin ki biz alayına yeteriz.

2023 vurgusuyla seslendi

Allah’ın izni, hemşerilerimizin teveccühü ile bizlere emanet edilen ve hizmet etme şansı bulduğumuz bu makamda camiamıza büyük görevler düşüyor. Burası Cumhur İttifakının bir belediyesidir. MHP teşkilatları her alanda kenetlenmeli, belediyesini gururla anlatmalı, savunmalıdır. Ortağımız AK Parti teşkilatlarının da yanımızda daha fazla yer almasını istiyoruz. Birlik ve beraberliğimizi perçinleyerek 2023’e doğru hep birlikte en iyi şekilde hazırlanmalıyız.

Hizmet yağmuru

17 ayı geride bıraktık. COVİD-19 ve ekonomik anlamda zor dönemlerden geçtik. Hizmetin bahanesi olmaz düşüncesiyle, elimizdeki imkanları en iyi şekilde yerinde ve adil kullandık, kullanıyoruz. Bahane değil, hizmet üretiyoruz. Birileri gibi boş konuşmuyor, icraat yapıyoruz.

Mali tabloya baktığımız zaman; 102 milyon lira olan borcumuz 99 milyon liraya düşerken, 2019 yılı geliri 2018 yıla göre 3,7 milyon lira düştü. Buna rağmen aynı yıllara oranda 8,6 milyon lira harcama kalemlerinde azalma olduğu görülmektedir.
Özkaynakla tamamlananlar

Zeki Cömert Parkı, Kazımiye köprüsü yeni haliyle hizmete açıldı. Yeşilyurt iş merkezleri tamamlanarak esnafımıza teslim edildi.  Belediye mezbahanesi ve Uludere Sosyal Tesisleri, modern bir tesis haline getirilerek hizmete açıldı. Şunu da özellikle belirtmeliyim ki; bu projeler belediyenin kendi öz kaynakları ve nitelikli iş gücüyle tamamlandı.

Saha çalışmalarında fark var

Asfalt, yol bakım, onarım, kilitli parke, cep otopark, yağmur suyu çalışmalarında 2014-2018 yıllık ortalama verilerini biz 1 yılda ikiye katladık. Mahallelerde ne sorun varsa çözülecek, ama bu 91 mahallede aynı anda olacak bir şey değil. Zamanla bütün sorunların çözüleceğini, Hendek’imizin en ücra mahallesinde dahi sorun kalmayacağının bilmesini istiyorum. Hizmette ayrım olmaz. Ayrıcalıklı olan Hendek’tir, Hendeklidir.

Ulaşımda ilk

Koronavirüs döneminde vatandaşlarımızın yanında olurken, bu süreçte şehir merkezini kapsayan Ulaşım Eylem Planı projesi ile şehir içi ulaşıma neşter vurduk. Hendek ulaşımına kalite ve konfor getirecek plan mühendisler, şehir plancıları ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından beğenilirken, Hendek yine bu alanda bir ilki başaran tek ilçe olacak.

Afette ilk

1999 depreminin bize öğrettiği acı tecrübeyle 16 ilçe belediyesi arasında bir ilki hayata geçiriyoruz. Deprem ve olası afetler öncesi, afet anı ve sonrasında tam koordinasyonun sağlanması adına HAKOM adını verdiğimiz Hendek Afet ve Koordinasyon Merkezi projesinde inşaat çalışmasını başlattık. Allah bize burayı kullanmayı nasip etmesin.

İstihdamda ilk

Valiliğimizle birlikte Hendek’te “Nitelikli İstihdam Merkezi” projesi hayata geçiriyoruz. İçinde kitap kafe bulunan, aşçılık, pastacılık, çikolata Üretimi ve tekstil konusunda yapılacak çalışmalarla nitelikli istihdamın kapıları aralanacak.
Yeni projeler

Yenimahalle’de Başbuğ Alparslan Türkeş adını verdiğimiz Yaşam Merkezi projemizi şehrimize kısa sürede kazandıracağız. Uluslararası alanda yeni ve özel bir projeyi de kısa sürede duyuracağız. Hendek’i geleceğe taşırken attığımız tüm adımları ciddiyetle planlıyoruz. MHP ve Ak Parti tek yumruk olarak çalışmalarıyla Cumhur İttifakına güç vermeye edecektir.

Başarı tesadüf değil

Yapılan bir ankette Büyükşehirler arasında Türkiye’de 18’nci, Marmara’da 6.sırada yer aldık. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Kendini bu şehrin sahibi sananlarla değil, bu şehrin gerçek sahibi Hendekli hemşerilerimizin emrinde olmaya, vizyon projelerle şehrimizi gıpta edilen bir noktaya taşımaya devam edeceğiz. Karanlığı aydınlatan ve ışığa boğan bir şimşek gibi hizmetlerimizle hak yolda, Milliyetçi Ülkücü Hareket için, Cumhur İttifakı için çok çalışmaya devam edeceğiz.

Konuşmaların ve kongrenin ardından MHP Grup Başkanvekili Bülbül, İl Başkanı Akar, İlçe Başkanları ve yöneticileri, Ocak Başkanları; Başkan Babaoğlu tarafından Bayraktepe’de bir araya geldi.


Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2020, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184