HENDEK MHP’DEN AÇIKLAMA

MHP Hendek İlçe Teşkilatından basın açıklaması.

HENDEK MHP’DEN AÇIKLAMA


Organizasyonunu Hendek İlçe Müftülüğü’nün yaptığı ve Müftülük bünyesinde faaliyet gösteren kuran kurslarına yardımı hedefleyen kermesin dün akşam Postahane karşısında ki otopark alanında çadırları kurulmuş bugünde açılması bekleniyordu.

Ancak dün açılması yönünde izin veren Belediye Başkanlığı bugün ise şikayet olduğu gerekçesiyle stantların kaldırmaları gerektiği yönünde talimat verilmiştir.Şikayetin gerekçesi olarak da Belediye Meclisinin kararını göstermişlerdir.

Ancak bu kararın hangi dönem Belediye Meclisi tarafından alındığı net olarak da belirtilmemiş belirtilmediği içinde vatandaşımızın  kafasında soru işaretleri oluşmuştur.

Yapmış olduğumuz araştırmaya göre 06-06 2013 tarihinde  Hendek Belediye Meclisinin görüştüğü 28 sayılı kararında Şehir merkezinde Kermes ve Hayır çarşısı kurulmasına müsaade edilmemesine Kermes veya Hayır Çarşılarının, Okulların veya Kurumların salonlarında kapalı alanlarda ve Belediyenin İlçe Merkezi dışında kurulmasına karar alınmıştır.

Geçtiğimiz yıl Hendek Belediye Meclisi İlçe merkezinde açık Kermes programlarının açık alanda  müsaade edilmemesi yönünde verdiği kararın ardından İlçede MHP Grubunun izin verdirtmediği yönünde çıkan söylemler üzerine MHP Hendek Belediye Meclis Üyeleri adına Basın sözcüsü Yaşar Aygüneş açıklama yaptı.

MHP Hendek Belediye Meclisi Grubu Basın Sözcüsü Yaşar Aygüneş yaptığı açıklamada, Geçtiğimiz dönemde Hendek Belediyesinin aldığı karar doğrultusunda hareket edilmiştir. Biz MHP Belediye Meclis grubu olarak kurumların yapacağı Kermes ve Hayır Çarşıları gibi bu tür faaliyetlere karşı olmadığımızı, bunun daha detaylı bir şekilde görüşülerek esnafımızın da mağdur edilmeyeceği bir şekilde çözüm bulunmasından tarafız. Biz hiçbir kurumun mağdur edilmesinden yana değiliz.Yeni dönemde Hendek Belediye Meclisi ilk toplantısı gerçekleşti. Bu toplantıda sadece Meclis görev dağılımı yapılmıştır.

Sanki bu karar bu yıl alınmış gibi sokakta grubumuz aleyhine propaganda yapılmıştır. Geçtiğimiz yıl hayır kurumlarının düzenlediği Kermeslerin bu yıl kapatılması ile ilgili MHP grubumuzun bu kararla hiçbir alakası olmadığını kamuoyuna saygı ile duyururuz ifadelerine yer verdi.

MHP Hendek İlçe Teşkilatı

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184