Hendek’te İttifak Çatırdıyor

Hendek’te Ak Parti ile MHP arasında yaşanan gizli krizler akıllarda soru işareti oluşturuyor.

Hendek’te İttifak Çatırdıyor

Ak Parti ve MHP liderlerinin 2023’e kilitlendiği bir dönemde MHP’li Hendek Belediyesinin Cumhur İttifakının engellemelerine maruz kaldığı iddia ediliyor.

Engelleme ve şikayet

Daha önce Süleyman Seba Spor Kompleksi projesinin engellenmek istenmesiyle başlayan sürecin Emniyet binasının yapımı için yapılacak yardımların engellenmesiyle devam ettiği, İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapılan projenin şikayet edilerek konunun Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal tarafından Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever’e taşınarak Vali kararıyla durdurulduğu iddia edilmişti.

İttifak çatırdıyor

Mecliste faaliyet raporlarının açık olmasına rağmen Babaoğlu’nu zora sokmak ama oyla meclis üyeleri tarafından sorulan sorular, Ak Parti’nin hiçbir programa Hendek Belediyesini dahil etmemesi, sosyal medya göndermeleri ve sürekli engelleme girişimleri Cumhur İttifakını Hendek’te çatırdattı.

Gizli el kim

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na yönelik açılan bayrakların gizliden gizliye kamuda yer alacak hizmetlerin engellenmeye kadar gittiği ve gizli bir elin sürekli devrede olduğu iddia ediliyor.

Fatura SASKİ Müdürüne kesildi

Son olarak Hendek’in alt yapısında yapılan çalışmalar ile sorunların çözülmesinin ardından faturanın SASKİ Hendek Müdürü Ali Osman Gürsoy’a kesildiği, Gürsoy’un görevden alınma nedeninin Hendek Belediyesi ile uyumlu çalışması ve alt yapı çalışmalarının olduğu iddiası şok etkisi yarattı.

Personeller endişeli

SASKİ’de yapılan bu görevden alma sonrası kamuda Hendek Belediyesi paniği başlarken, Hendek Belediyesi logolu evraklara dahi kimsenin bakmak istemediği, bürokratların işimden olurum endişesi taşıdığı söyleniyor.

Muhalefet şaşkın

Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal’ın Hendek Belediyesine karşı olan bu bakışı Hendek’te muhalefeti bile şaşkına çevirirken, Ramazan ayında yaşanan SASKİ’deki bu görevden alma tepkiye neden oldu.

Sabırlı olun

Başkan vekilliği, encümen ve komisyon üyeliklerinde Ak Partili üyelere yer veren Babaoğlu’nun ittifak tarafından atılan bu adımlara karşılık zaman zaman MHP tarafından gelen sitemlere, “Sabırlı olun” diyerek cevap verdiği gelen bilgiler arasında.

2024’e aday hazırlığı

Ak Parti kanadının ise siyaseten attıkları adımların Hendek’e zarar vermeye başlaması eleştiri konusu olurken, Baykal ve bazı Ak Partililerin Hendek Belediyesinin iş yapmamasını sağlayarak 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde Ak Parti’den bir ismi aday yapmayı istedikleri gündeme geldi.

Merak ediliyor

Cumhur İttifakının Hendek savaşında Cumhur İttifakı Sakarya Milletvekillerinin tutumunun ne olacağı merakla bekleniyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hendekli54
Hendekli54 - 3 yıl Önce

Gizli el belli değilmi kendi siyasi menfaatini herşeyden üstün gören Ali inci püsküllü ve Baykal değillerimi

En Içten Sakaryalı
En Içten Sakaryalı - 3 yıl Önce

Ne gizli eli lütfen yapmayın yok öyle bir şey, aklın yolu birdir derler emniyetin projesine engel olduklarını sanmıyorum sadece 1952 den beri sağlık tesisi olarak bilinen yere ve hale hazırda hizmeti devam eden hendek ilçe sağlık müdürlüğü ve aile sağlığı merkezi olarak hizmet vermekte olan bir yerden bahsediyorsunuz, aynı zamanda iş bankasından halk bankasına kadar olan esnafta bu sağlık tesisi sebebi ile yatırıp yapıp iş yeri açmıştır neden bunu kimse görmüyor kaldiki bu olayı gören hendekli siyasiler hem esnafın yanında hemde ilce halkinca ulaşımı kolay olan sağlık tesisi ile ilgili çalışma yapmaktadırlar bunu belediye başkanıda destekler herkezde olayı emniyet projesi durdurmak demek kurumları zedeler kaldiki siyasiler bu pandemi döneminde başta sağlık çalışanlarının ve emniyet teskilatinin önemini gayet iyi bilmektedirler

Çamlıca lı
Çamlıca lı - 3 yıl Önce

Yalanların ve bbp partisine yapılan yanlışın bir bedeli olacak. Kendi hatalarını bir başkasına helede AKP ye mal edilmesin.

Delibalta
Delibalta - 3 yıl Önce

İttifak bitecek te ne olacak ..sn babaoğlu mhp den istifa mi edecek. Yoluna nasıl devam edecek. .ne bekliyor du ki ne buldu ittifaka girince. .ittifak çok onu isteseydi daha baştan onu seçer di başkan. .birdahaki seçime görün bak yine seçmeye cekler ittifakta olmasına rahmet. .sn bülbül é bel bağlanıyor ama göreceğiz kim ne kadar etkili. .inci mi bülbül mü? ??

Hendek54
Hendek54 - 3 yıl Önce

Bu kadar tek taraflı bu kadar yanlı bir habercilik olamaz . Hangi proje de ortak çalışma isteği olmuş belediyenin belediye kendi başına herşeyi yapsın millet için yanlış olan projelere hayır diyen iktidarı karalamaya çalışın , saçmalık . Bu karşı çıkılam projelerin hendek halkına artısı nedir ilk önce onları yazın sonra karşı çıkanları eleştirin talimAt alıp insanları karalamayın

Çamlıcalı
Çamlıcalı - 3 yıl Önce

Sn. Turgut babaoğlu na neden sormuyorsunuz kendisi nekadar borç yapmış. AKP hizmet yaptı borç yaptı babaoğlu ne yaptı geniş olan yolu daralttı. 200 e yakın işçi aldı 1 depoda 4 kişi çalışıyor. Bu örnektir anlayın. Yorum yaparken terbiye sınırlarını aşmayın. AKP.

Çamlıcalı
Çamlıcalı - 3 yıl Önce

Şu geçen 2 buçuk senede işçiye verilen sözler halka verilen sözler bbp ye verilen sözler nerede makam aracı madem arıza çıkarıyor Du neden aynı markadan araç alındı. Önce yönetim belediyenin şu 2 buçuk senede yapılan borçları ve depoda 4 kişi neden çalıştığını alınan personelin neden bu kadar çok olduğunu açıklasın. Lütfen şeffaf olalım.

KAVRAZLI
KAVRAZLI - 3 yıl Önce

Şu bir gerçek Sebs spor kompleksini Ali inci engelliyor ayrıca Serdar Baykal ilçe başkanı oldu AKP ilçe teşkilatını dağıttı AKP hendekte seçimi neden kaybetti Ali inci sofuyu istemedi Yunus tever istemedi iç çekişmeler ile seçimi kaybetti AKP önce Kendi içindeki hainleri temizlesin belediyeyi o kadar borçlandırıp ne yapıldı şimdide çıkmışsınız Turgut babaoğluna laf atıyorsun sayın AKP Li beyler önce siz pisliklerinizi temizleyin sonra konuşun menfaatçi hainler Turgut Başkan kadar kafanıza taş düşsün


SIRADAKİ HABER

banner83

banner184