Kamuoyu Şeffaf Şekilde Aydınlatılmalıdır

Yeniden Refah Partisi Hendek İlçe Başkanlığı’ndan açıklama.

Kamuoyu Şeffaf Şekilde Aydınlatılmalıdır

Hendek Belediyemizin Kamu Arazileri Satışları hakkındaki Sakarya ve Hendek Basınında çıkan haberleri üzülerek takip etmekteyiz.

Çok Kıymetli Belediye Başkanım ve İlçemizin kıymetli Meclis Üyelerimiz;

Kamu arazilerinin satışı iki halde olabilir. Birincisi Kamu yararına daha elverişli bir yer temin edebilmek için Kamu Arazisi satılabilir (Kamuoyu ile Paylaşılarak), İkincisi ise Kamu yararına kullanılamayacak meskun mahalde olan Kamu Arazileri satılabilir (Kamuoyu ile Paylaşılarak) Eğer birinci satış gerekçesine göre satılıyor ise veya satıldı ise bunun sebep ve amaçlarının Kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir. İkinci satış sebebine göre satılıyor ise de bu satışın bedeli kadar “Kamu Yararına” bir alana aktarıldığına dair şeffaf bir şekilde izahat yapılmalı ve Kamuoyu aydınlatılmalıdır.

Belediyecilik zor zanaattir. Dolayısıyla işin ehlinin işe el atması elzemdir. Milli Görüş Belediyeciliğinde esas olan, Vatandaşlarımızın ve Tüyü bitmemiş evlatlarımızın yaşam alanları onlara sorulmadan satılmamalıdır. Eğer o satılan Kamu Arazilerinin değerinden çok daha fazla bir Kamu Hizmeti yapılmıyorsa veya Kamu Yararına bir Proje hayata geçirilmiyorsa burada bir problem veya bir sıkıntı var demektir. Şeffaflık ilkesi gözden kaçırılmamalıdır.

Çok Kıymetli Başkanım, Kıymetli İlçe Meclis Üyelerimiz;

Kamu Arazilerinin Satış İzni Belediye Meclis Çoğunluğu sağlanarak Kamu Arazisi satılabilir uygulaması da yanlış bir uygulamadır. Çünkü her satılan Kamu Arazisi veya Kamu Malı kendine münhasır özellikler taşımakta ve Projelendirmeler ile ilgili ayrı görüşülmesi gereken ve Kamuoyu oluşturularak uygulanması gereken bir değerdir. Vatandaşlarımız ve Kamuoyu nezdinde bir Kamu Arazisi satışı gerçekleştirilir ve ''Şu özellikteki şu alan satıldı veya şu özellikte şu şartlarda bir Kamu Hizmetine dönüştürüldü'' denmediği sürece malesef ki üzülerek ifade edeyim Belediyemiz Töhmet altına girmektedir.

Bu konuyu kısa sürede aydınlatmanızı ve Kamuoyunu şeffaf bir şekilde bilgilendirmenizi rica ederiz. Aksi halde Belediyemizin (Belediyemiz diyorum çünkü hepimizin Belediyesidir) manipülasyonlar ile kuşku duyulan bir alan, kontrol edilemeyen, hizmet üretemeyen veya güven vermeyen bir Kurum düşünceleri çoğalacaktır.

Saygı, Sevgi ve Hürmet ile Selam ederiz.

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı

Sedat YALÇIN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184