MECLİS ÜYESİ AHMET AY’DAN TEPKİ

MHP Hendek Belediye Meclis Üyesi Av. Ahmet Ay Çöplük ve Çöp arıtma tesisi ile ilgili tepkisini dile getirerek açıklama yaptı.

MECLİS ÜYESİ AHMET AY’DAN TEPKİ


MHP Meclis Üyesi Av. Ahmet Ay sosyal medya sayfasından yaptığı açıklamasında, Büyükdere, Lütfiye Köşk, Kazimiye, Akova, Rasimpaşa, Bayraktepe ve Nuriye Mahallelerinde yaşayan kardeşlerim.

Hendek Belediyesi Büyükdere Mahallesine çöplük için inşaat yapmaktadır. Bunu duymayan kalmadı zannediyorum.  Her nedense, çöplük ve kesimhaneler bu bölgelere yapılmaktadır. Neden diye soracak olursanız cevabı çok açık.

Bazıları zamanında buradan arsa almamışlar


Hendek'te Hastane yapılan yeri bir inceleyelim. Telefon dahi çekmiyor. En önemlisi Hendek İlçesinin en basık yeri şu anda Hendek Devlet Hastanesinin olduğu yerdir. Bilindiği gibi zehirli gazlar bulundukları yerin en çukur kısmına çökerler. Hendek'te 2. Organize sanayinin zehirli gazları, D-100 kara yolundan seyreden araçların çıkardıkları zehirli gazlar ve otobandan geçen araçların bıraktığı zehirli gazlar şu anda hastanenin bulunduğu yere çökmektedir.

Bırakın hasta bir insanı, sağlam bir kişiyi Hendek devlet hastanesinde bir hafta yatırın o kişi zehirli gazlardan hastalanır. Neden mi Hastane buraya yapıldı. Çevresindeki arsaları kimler aldı ise onların menfaatleri için bizim sağlığımız hiçe sayıldı. Adamların arsaları değer kazandı.

Hastane Bayraktepe'nin oralara yapılmış olsa idi hastalar temiz hava ve güzel Hendek manzarası karşısında şifa bulmaları muhakkak olurdu ancak bazılarının arsaları değer kazanamayabilirdi.

Gelelim çöplük kararına. Yerleşim yeri olmayan yerlere yapılması daha doğru olmazmıydı?

Söylemedi demeyin. Çok yakında Turanlar Mahallesi taşınacak çünkü Mahallenin yakınlarından bazıları arsa satın aldı ve inşaat yapacaklar.

Elbette bu adamların arsalarının yakınlarına taşınmayacak Turanlar Mahallesi. Nereye mi taşınacak pek yakında hep birlikte şahit olup göreceğiz.

Biz MHP Meclis Üyeleri Büyükdere’deki çöp inşaatına karşıyız. Yapılacaksa insanların yaşamadığı yerlere yapılsın.

Hendek hastanesinde şifa arayanlara ALLAH acil şifalar versin. Duadan başka yapacak bir şey yok.

Ben meclis üyesi olarak Hendek'li kardeşlerimizi bilgilendiriyorum. Bu konularda tepkimizi her alanda dile getiriyoruz, Saygılarımla...

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2017, 12:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Çetin ATEŞ
Çetin ATEŞ - 4 yıl Önce

10 numara tespit Ahmet Bey. HAK ka ya da Halka hizmet anlayışıyla bu hizmetler düşünülerek yapılsaydı belirtilen bölgelere yapılamazdı. 2. Organize Sanayi Bölgesi Sakarya'nın en verimli topraklarına kuruldu da ne oldu ? Şuan köylerdeki yıllık Meşe ağaçları kurumaya başladı.Kısa bir alıntı alanında uzman Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun Dilovası’nda yaptığı araştırmalar.
OSB’lerin doğaya ve insana verdiği zararı bir kez daha ortaya çıkardı. Dilovası’nda sanayi ile yaşam alanları iç içe geçmiş durumda. Bu bölgede ölümlerin %32’sinin sebebinin kanser olduğu belirtiliyor. Bu oran dünya ortalamasından 30 kat fazla ve giderek yükseliyor. Dilovası’nda yaşayan insanların vücudunda, yeni doğan bebeklerin ilk dışkılarında ve hatta anne sütünde bile ağır metaller bulundu. Anne sütünde bulunan kurşun, arsenik, krom, kadmiyum, alüminyum, cıva ve bakır gibi son derece tehlikeli ağır metaller beraberinde nice hastalıklar ve erken ölümler getiriyor. Buna rağmen petro-kimyadan metale, çimentodan boyaya, dökümden deterjana, lastikten otomotive kadar birçok işyerinin olduğu Dilovası’nda; deniz, kara ve demiryolu ulaşımının kolay olması dolayısıyla kapasite daha da arttırılmaktadır. Daha fazla kâr uğruna henüz doğmamış çocuklar bile zehirleniyor. Bütün bunlar, ekonomik büyümenin “kaçınılmaz” ve “kabul edilebilir” sonuçları olarak görülüyor.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184