Mercan Muhtarlarla Buluştu

İyi Parti Hendek Belediye Başkan Adayı Ahmet Mercan, Hendekli Muhtarlar ile kahvaltıda buluştu.

Mercan Muhtarlarla Buluştu


Millet İttifakı Hendek Belediye Başkan Adayı Ahmet Mercan, Hendekli Muhtarlar ile kahvaltı programında bir araya geldi.

İyi Parti Hendek Belediye Başkan Adayı Ahmet Mercan’ın ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı programına İyi Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Kolip, İyi Parti Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Hendek İlçe Başkanı Reyhan Azak ve Yönetimi, İyi Parti Hendek İlçe Başkanı Fatih Bayındır ve Yönetimi, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Emin Kula, Meclis Üyesi Adayları ve Hendekli Muhtarlar katıldı.
Bizim derdimiz seçim, Vatandaşın derdi geçim

Hendekli Muhtarların yoğun katılım gösterdiği kahvaltı programında konuşan İyi Parti Hendek Belediye Başkan Adayı Ahmet Mercan, bizim derdimiz seçim ama Vatandaşımızın derdi geçim. Sizlerde karşılaşıyorsunuzdur. Esnaflarla sohbet ettiğimizde kiralarını ödeyemediklerinden ve işlerinin durduğundan şikâyet ediyorlar. Bu seçimler çok zor bir döneme denk geldi. İnsanlarda müthiş bir geçim sıkıntısı var. Patates olmuş 6-7 lira, Biber 12 lira, Patlıcan 14-15 lira, elektrik fiyatlarına zam gelmiş, doğalgaz zamlı ama insanların gelir seviyelerinde bir artış yok. Herkes çok büyük sıkıntı içerisinde ve bu şartlar altında seçimlere gidiyoruz.

Ders vermek lazım

Bu sıkıntılar kendi kendisine cereyan etmedi. Bunların sorumlularını insanlar iyi kötü biliyorlar bu hayat pahalılığından geçim sıkıntısından kimlerin sorumlu olduğunu. İnşallah onlara bu seçimlerde bir ders verirler. Onlar Belediyeleri kaybettikleri zaman iktidardan düşmeyecekler, iktidarları devam edecek. Ama belki o zaman buradan bir sonuç çıkartırlar Vatandaşın lehine. Vatandaşa yer verecek politikalar üretirler. Devlet kadrolarında işi bilen liyakatli insanları göreve getirirler ve düzgün bir yönetimi tekrar kurabilirlerse bu hepimizi menfaatine olur.

Belediye hepimiz için önemli

Hendek Belediyesi hepimiz için önemli, tüm Mahallelere giden hizmetler Hendek Belediyesi kanalı ile oluyor. Belediye Başkanlarının Muhtarlardan gelen taleplere duyarlı olması lazım. Muhtarlık, Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği gerçekten çok önemli görevler, zor görevler. İnanıyorum ki sizler işinizi hakkı ile yapıyorsunuz. Vatandaşın derdi olduğu zaman çözmek için mücadele ediyorsunuz, uğraşıyorsunuz, çözemeyince üzülüyorsunuz.
Ahmet Mercan bana yardımcı olmadı diyen bir kişi bulamazsınız

Beni büyük bir kısmını tanıyorsunuz. Hendek’te 25 yıl Siyasette bulundum. Bana gelen Muhtarlar olsun, Vatandaşlar olsun hiç kimse benden şikâyetçi olarak gitmemiştir. Bize gelen insanlar bizim bir şekilde faydalı olabileceğimizi duyup bize geliyor ve biz onları hiçbir zaman boş çevirmedik. Elimizden geldiği kadar yardımcı olduk. Ben Ahmet Mercan’a gittim de bana yardımcı olmadı diyecek bir tane insan bulamazsınız Hendek’te. Muhtarlarımız şundan emin olsun, Ahmet Mercan ile çözülecek bir sorunları varsa, Vatandaşın kendisinden talep ettiği sorunlar da bizimle çözülecekse en ufak bir sıkıntı yaşamazsınız. Amacımız herkese kapısı açık, insan ayrımı yapmayan, herkesle birebir ilgilenen, adil bir Belediye, tarafsız güçlü bir Belediye anlayışı getirmek. Böyle bir Belediye Başkanı olursa Hendek’e gerçekten bir hizmet yapılmış olur.

18 uygulaması mağduriyeti

İnsanların mağduriyetlerini biliyorsunuz. 18 uygulamalarıyla Vatandaşlar çok mağdur edildi. 18 uygulaması yapılmasın demedik, 18 uygulaması yapılsın ama insanlar en az şekilde mağdur edilerek yapılsın. Vatandaş yola zaten yerini veriyor. Ama Vatandaşın 10 dönüm yerinden 6-7 dönümünü alıyorsun, sonra oradan hisse veriyor buradan hisse veriyor. Çoğu insanın yerinde inanın 4-5 hisse var. Bunları Belediye çözer, Vatandaş bunu çözemez. Bunları birinin çözmeye çalışması lazım. Bu sıkıntılar ileride başımıza problemler çıkartabilir ve hatta belki de insanlar arasında kavgalar çıkartacak.

1 oy çok önemli

1 oy demeyin, 1 oyun çok önemi var. Verilecek 1 oy Hendek’te yaşayan 85 bin insanın kaderini tayin ediyor. Oraya yanlış bir insan gelirse, oraya sorunları çözecek bir insan gelmezse bunun sıkıntısını Hendek Halkı çeker. Onun için vereceğiniz 1 oy bile gerçekten çok önemli.

Hak edecek insanı getirelim

Sizler halkın içindesiniz ve mutlaka doğru karar vereceğinize inanıyorum, kararınız şimdiden hayırlı olsun. Desteklerini isteyeceğim, desteğinizi verin ama siz Muhtarsınız Siyaset yapamıyorsunuz. Karşınızda birçok aday var. Ama şunu söyleyeyim. Buraya hak edecek insanı getirelim, eğer o kimse hayırlı olsun ama hak eden olsun diyerek sözü İyi Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Kolip’e verdi.

Hiçbir zaman kendi menfaatimi gözetmedim

İyi Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Kolip, konuşmasına selamlama konuşmasının ardından kendisini tanıtarak başladı. 25 yıllık meslek hayatımda tek düşüncem insanların yaşam kalitesini arttırmak, yaralarına, dertlerine sağlık yönünden dermen olabilmek olmuştur. Kendi nefsimiz uğruna hiçbir çalışma içerisinde olmadım. 20 yıl Devlete çalıştım 5 yıldır özel sektördeyim. Bulunduğum hiçbir kurumu bir kuruşu dahi kendi menfaatimize kullanmadığımız gibi kurumumuzu da zarara uğratmadık.

Yaşayan ölüler gibiyiz

Seçim süresince Sakarya’yı karış karış geziyorum. Öyle kötü bir tablomuz var ki, inanın insanlarımızı yaşayan ölüler gibi gördüm. Gezerken köy pazarlarından birinde dükkânların hepsinin ışıkları kapalı kimse ışık yakmamış ve dükkânda kimse durmuyor. Esnaflar bir dükkânda oturup ısınıyor. Selam verdik içeri girdik, nasıl işler iyimi diye sorduk şükür iyiyiz dedi. Siftah yaptınız mı deyince başını öne eğdi ve siftah yapamadık dedi. Bizim Milletimiz öyle bir Millet ki siftah yapmasa bile Allah’a şükrediyor.

Bıçak kemiğe dayandı

2002 yılından beri bugüne kadar yaklaşık 10 seçim geçirdik. Bizlerde dâhil hepimiz şu anki hükümete oy vermiştir. Bugün 1 kilo fındık 1 kilo patlıcan almıyor. Geçen mısırcılar ile birlikteydik. Mısır’ın mısırın kilosu 50 kuruş ve 40 kilo mısır bir diş macunu alamıyoruz diyorlar. Bu yanlış politikalar memleketimizi, insanlarımızı, tarımımızı, hayvancılıkla geçineni çiftçiyi gerçekten perişan etti. İnsanlar geleceğe güvenle bakamaz oldular. Gençlerimiz hayal bile kurmuyor. Peki, bu neden böyle oldu, hükümet bir takım yanlış politikalar yaptı ama biz gittik yine mührü vurduk onları destekledik. Zaman geldi yine seçim oldu yine yanlış politikalar oldu yine sandığı önümüze koydular biz yine onları destekledik. Bu şekilde 10 kere seçim atlattık. Hemen hemen 20 yıl oldu ve artık bıçak kemiğe dayandı, Ülkenin her tarafı, şehrimizin her tarafı gezilecek veya rahat yaşanacak bir durumda değil.
Suriyeli sorunu

Katlı Pazar Esnafı ile bir araya geldiğimizde Esnaflar diyor ki hocam her gün aramızdan bir esnaf kepenk kapatıyor bir Suriyeli açıyor. Bizden Belediye veya Müdürlükler hijyen belgelerine kadar bütün belgeleri zorunlu tutuyor fakat Suriyeli vatandaşların belgeleri olmadan ürünlerini satmalarına göz yumuyorlar. Vergi vermiyorlar biz bunlarla nasıl rekabet edelim diyorlar. Şu anda belki de katlı pazarda 50 ila 70 arası Suriyeli esnaf bizlerin yerine oraya çökmüş ticaret yapıyor.

Rozetimiz yok

Benim rozetim yok, buraya Siyasi Parti temsilcisi olarak gelmedim. Ben evvela hekimim. Böyle siyasi konuşmaları da sevmiyorum, sizleri coşturacak kelimeler de söyleyemiyorum. İnsan hayatının değerini, halka hizmetin hakka hizmet olduğunu bilen insanlarız. Sadece insanımızın iyiliğini düşünüyoruz. Bugün de buradaysak çocuklarımız için, gençlerimiz için inanın sadece tek düşüncemiz yaşanabilir bir Şehir oluşturmak. Yaşanabilir bir Ülkeye küçücük bir katkımız da olsa onu bulundurmak. O yüzden herkesin Belediye Başkanlığına adaymış gibi çalışması lazım.

Sakarya’ya vefa borcumu ödüyorum

Bizlere destek olunması ve bizleri yalnız bırakmamaları lazım. Biz yeni bir Siyasi Partiyiz. Ahmet Başkan dâhil, ben dâhil hiçbir arkadaşımız Partimizden bir kuruş yardım almıyor, hepimiz cebimizden ödüyoruz. Peki, biz bunu neden yapıyoruz. Kendi adıma Sakarya beni yetiştirdi, meslek sahibi yaptı, mal mülk sahibi yaptı. Bu benim vefa borcum ve ben vefa borcumju, zekâtını, diyetini böyle ödemeye göz aldım. Bizim tek hedefimiz Sakarya’yı hep beraber ayağa kaldırmak, tek düşüncemiz bu diye konuştu.
Bizler Parti adayı olarak ortaya çıkmayan insanlarız

Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Emin Kula, Her iki Adaya ve Muhtarlara başarılar dileyerek başladığı konuşmasında, Adaylarımız bugün düzenlemiş oldukları kahvaltı programı ile nezaket göstermişler bizleri onurlandırdılar sağ olsunlar. Burada en tarafsız, en demokratik olan insanlar sizlerin karşınızda. Bizlerin şu partilidir, o partilidir deyip hizmet etme noktasında en ufak bir ayrım yapma şansımız ve niyetimiz asla ve asla olmaz. Bizler birilerinin yâda bir Partinin adayı olarak ortaya çıkmayan insanlarız. İnsanlar bu işi gönülden yapacağımıza inanarak bizleri seçmekte. İnşallah 1 Nisan’da her şey iyi olur, hayırlı olur. Ama her şeyi de Allah’a bağlamayalım. Allah hepimize akıl ve fikir vermiş bunun da kıymetini bilelim, ona göre değerlendirmelerimizi yapalım diyerek sözlerini sonlandırdı.
Konuşmaların ardından Muhtarların sorusu olup olmadığının sorulması üzerine Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Emin Kula, Derneğimizi ziyaret ettiğinizde uzun uzun konuşabilir istişareler edebiliriz diyerek cevap vermesinin ardından İyi Parti Adayları Muhtarlar ile hatıra fotoğrafı çekilerek diğer programları nedeniyle çalışmalarına devam etmek üzere mekândan ayrıldılar.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2019, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184