MHP HENDEK KADIN KOLLARI; KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

MHP Hendek Kadın Kolları Başkanı Nigar Görüm 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

MHP HENDEK KADIN KOLLARI; KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI


MHP Hendek Kadın Kolları Başkanı Nigar Görüm Kadınlar günü nedeniyle yayımladığı mesajında “
Evinde anne, iş yerinde çalışan, toplumda ise saygın bir fert olan kadınlar, gerek toplumda gerekse ailede önemli roller üstlenmektedir. Gerek dinimiz gerekse gelenek ve göreneklerimizde kadına büyük önem verilmektedir.  Bu nedenle kadının olmadığı ya da ihmal edildiği toplumların sağlıklı olması, gelişme göstermesi mümkün değildir.

Bilim, siyaset, eğitim, kültür sanat, spor ve iş dünyasında büyük başarılara imza atarak ülkemiz ve yurt dışında adından saygıyla söz edilen kadınlarımızla gurur duyuyoruz. Rolü büyük olan kadınlarımızın, sevgiyi yüceltip, çocuklarımızın Eğitiminin İslam’ın ilk temel taşlarını öğreten annelerdir. Türk örf ve adetlerine uygun çocuklarına eğitim vererek gelecek nesillerin yetişmesinde temel taşlarından olan annelerimiz ile ülkemizin  geleceğine de damga  vuracağına tüm kalbim ile inanıyorum. Elleri öpülesi analarımızdan ve gelecek nesillerde ki anne adaylarımızdan yüce mevlam  güç, kudret versin . Allah’ım yar ve yardımcıları olsun.

 Son 10 yılda kadına şiddetin son derece arttığı ve kadınların iş hayatlarında karşılaştıkları zorluklar göz önüne alındığında, yüce dinimiz “ Cennet, anaların ayaklarının altındadır” diye buyururken herhangi bir kuvvetin kadınlarımızın onurunu ayaklar altına almasına kesinlikle izin verilmemelidir.

Geçmişte  Türk kadının çeşitli alanlarda büyük bir gelişim yaşadığı muhakkaktır; buna karşın gerek yasal ve siyasal gerek de toplumsal alanda devam etmekte olan eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Kadın haklarının ve cinsiyet eşitliğinin sözde değil özde olacak şekilde yerine getirilmesi için çalışacağımızı vurgulayarak başta Hendek’li kadınlar olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlarım ” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 22:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184