MHP İLÇE BAŞKANI BABAOĞLU’NUN 12 MART MESAJI

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

MHP İLÇE BAŞKANI BABAOĞLU’NUN 12 MART MESAJI


Babaoğlu yayımladığı mesajında “ İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif ERSOY tarafından milli mücadelemizin kahramanları için kaleme alınan İstiklal Marşı, 12 Mart 1921 de Birinci TBMM tarafından kabul milli marşımız olarak kabul edilmiştir. Milletimizin yetiştirdiği en önemli aydınlardan biri olan Mehmet Akif ERSOY bu eseriyle Kurtuluş Savaşımızı dizelere dökmüş, milletimizin şahlanışını, istiklal arzusunu ve bağımsızlık zaferini adeta destanlaştırmıştır.

İstiklal Marşı, milletimizin işgalcilere varıyla yoğuyla direndiği milli mücadelemizin en çetin günlerine kalemiyle dahi destek olmuş bir kahramanın eseridir. Şanlı tarihimizi hecelerle dokuyan ERSOY, milletimizin yüzyıllara nasıl meydan okuduğunu, her dizesinde milli bilincimizi ve ruhumuzu yansıtan İstiklal Marşı ile ortaya koymuş ve ölümsüzleştirmiştir. “Kokma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak.” mısralarıyla milletimize miras kalan öğütler ebedidir. Bunun yanında, İstiklal Marşımız, milletimizin adeta sonsuzluğa uzanan sesi olmuştur: Türk milleti, Sakarya’dan Edirne’ye alçaklara uğratmamak üzere son yurdumuzun “toprak!” olmadığının bilincindedir. Vatan evlatları işsizlikten kıvranırken bakan evlatlarının para sayma makinelerini, “İstiklal Mücadelesi” olarak sunan AKP iktidarının aslında AKP’lileri bir “İstikbal Mücadelesi” içerisinde olduğu görülmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler, bu kutsal emanetlerimizin yılmaz bekçileriyiz ve üç hilali ebediyen sancakta tutacak Türkiye’nin sönmeyen ocağı, son kalesi olmaktan gurur duymaktayız. Mehmet Akif ERSOY’un deyimiyle "Allah milletimize bir kez daha İstiklal Marşı yazdırmasın"; fakat ülkücü hareketin neferleri yeniden tarih yazmaya hazırdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta İstiklal Savaşı şehitlerimizi, gazilerimizi ve Mehmet Akif ERSOY'u rahmet, şükran ve minnetle anıyor, İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıldönümünü coşkuyla kutlarım” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184