Özkoç Hendekli Muhtarlarla Buluştu

CHP Grup sözcüsü Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Hendek’li Muhtarların sorunlarını dinledi.

Özkoç Hendekli Muhtarlarla Buluştu

Hendek Belediyesi Nikah ve Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya CHP grup sözcüsü Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, Hendek Tüm Mutarlar Dernek Başkanı Kadir Yağlı, Muhtarlar ve Parti üyeleri katıldı.

Herşeyi sorabilirsiniz

CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar  yaptığı selamlama konuşmasında, Aralık 2019’da Partimizin olağan kongresinde gerçekleşen hizmet değişikliğinden sonra sizlerle toplantı yapmayı çok istedik ama maalesef Covit-19’dan dolayı ard arda gelen kapamalar ve yasaklar sizlerle toplantı yapmamızı engelledi. Toplu olarak toplantı yapmak bu güne nasip oldu. Bugün sizlerden özelikle ricam Mahallenizin sakıntılarını, sorunlarını ve bizlerden beklentilerinizi sıkılmadan sorabilirsiniz ifadelerine yer verdi.

Davetiniz için teşekkürler

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Hendek Tüm Muhatarlar Dernek Başkanı Kadir Yağlının konuşmasıyla devam ederken, Yağlı, bizleri buraya davet etiğiniz için tüm Muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum ifadelerine yer verdi.

Verdiğiniz mücadeleyi biliyoruz

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Siyaset aslında sizin yaşadığınız köylerden eski köylerden başlıyor. Siyaset sizin yaşadığınız köylerin arka sokaklarından başlıyor. Siyaset bir manada köylerimizin  daha yaşanabilir, 24 saat telefonlarınız açık, 24 saat halkımızın sorunlarını çözmek için yaptığınız mücadeleyi biliyoruz  sorunlarınızı çözmek için sayın Validen başlayarak Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyesi Başkanlarına kadar her noktada haklarınızı, halkın haklarını hukukunu aramak için verdiğiniz mücadeleyi biliyoruz ifadelerine yer verdi.

Muhtarlar kanaat önderleridir

CHP Grup Sözcüsü Sakarya Milletvekili Engin Özkoç konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti hepimizin, biz bir vatanın ayrılmaz bir bütünüyüz. Birlikte yaşıyoruz biz aslında bu güzel vatanın ayrılmaz bir parçasıyız ama 85 milyon içersinde sadece kendi ailesini kendi çevresinin sorunlarını değil bütün köyünün, kendi mahallesinin, kendi ilinin elini taşın altına sokan insanlar var. İşte siz bu değerli grupta yer alıyorsunuz.

Siz sadece kendi evladınız çocuğunuz değil mahallenizde bulunan tüm insanları, mutluluğu, huzurlu, refahı, geleceğiyle ilgili sorumluluk alan kişilersiniz.

Türkiye’nin en önemli kanat önderleri muhtarlarımızdır. Muhtarlarımızın bir çatı altında bir araya gelerek ülke sorunlarının tartışıyor olmaları, bunları yetkili kişilerle görüşüyor olması, Türkiye büyük millet meclisinde kendi sorunlarına ait yasaların çıkartmaları ilgili görüşmelerde bulunuyor olması çok değerlidir.

Kayıt alınmasın söylemine Muhtarlar karşı çıktı

Ülke gündemi ve güncel konular ile ilgili değerlendirmeler ve bilgilendirmeler yapan Özkoç, konuşmasının ardından CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar ve Hendek Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı ile birlikte masaya oturarak Muhtarların sorunlarını, istek ve şikayetlerini dile getirmelerini istedi.

Muhtarların taleplerini dinlemeden önce fotoğraf çeken arkadaşlar muhtarlarla ilgili sohbet ederken hiçbir arkadaş kayıt almasın sitem Özkoç, Muhtarlarımızın bize sordukları sorular ile ilgili gazeteci arkadaşlar varsa onlarda bize anlayış göstersin, burada sorulan sorularla alakalı yazı yazmayalım.

Arzu ettiğimiz şey muhtarlarımızla dertleşmek, biz sohbet etmek istiyoruz ifadelerine yer verirken, Özkoç’un söylemi üzerine Hendek’li muhtarlar bizim kimseden saklımız gizlimiz yok, gazeteci arkadaşlar kalabilir ve kayıt alabilir sözleri üzerine soru cevap kısmına geçildi.

Hırsızlık olayları ile ilgili Meclisten çalışma bekliyoruz

Martinler Mahalle Muhtarı İbrahim Kahya’nın, Büyük millet meclisinden şunu istiyoruz, hırsızlık olaylarının bir türlü önüne geçemiyoruz, bununla ilgili bir çalışma yapıldımı? Ben duymadım, yada kaçırdım. Bununla ilgili caydırıcı cezalar istiyoruz. Hırsızlıklarla ilgili çok büyük sorunlarımız var bunla ilgili çalışma veya soru önerisi verirseniz sevinirim söylemi üzerine Özkoç, Türkiye Büyük millet meclisine milletvekilleri ve bakanların görevleri ilgili ahlak kanunlarının çıkarılması ilgili kanun teklifi verdim dedi ve Ekrem Sancak’ı örnek gösterdi.

Milletvekillerimizi göremiyoruz

Akpınar Mahalle Muhtarı Ogün Gülmez Vatandaşla gece gündüz bir aradayız.  Vatandaş yeri geliyor Cumhurbaşkanı, yeri geliyor sizi yerinize koyuyor her şeyi bize saydırıyorlar.

Biz karşımızda bir muhatap bulamıyoruz, bu konuda Sakarya Millet vekillerimizden Halkımız şikayetçi. Milletvekilimiz geliyor sadece parti binasında mevcut görüyorlar. Hendek’te bir tel fotoğraf verip gidiyorlar, sadece seçim zamanı geliyorlar milletin havasını alıyorlar.

 Ayrıca biz muhtarlar olarak’ta milletvekillerimizle sıkıntımız var. Yaklaşık iki ay önce Diyarbakır, Urfa ve Mardin’e ziyarette bulunduk, orada öyle hizmetler var ki öyle böyle değil.

 Çöp konteynerleri evlerin önlerini geçtik ahırların önünde bile var. Biz üç yıl önce talep ettik halen daha gelecek. Oradaki muhtarlarlada görüştük Milletvekillerine talepde bulunun diyorlar.

 Biz milletvekillerimizi göremiyoruz, biz burada vatandaşın sesiyiz sizde mecliste bizim sesimiz olun ifadelerine yer verdi.

Hendekli Muhtarların çeşitli konulardaki şikayet ve önerilerinin sunulduğu program öne  çıkan başlıca konular Uludere çay’ının kirliliği, iyi hizmet alınamaması Arazi satışları ile ilgili konular dille getirildi toplantı toplu fotoğraf çekimi sonrası sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2022, 20:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184