PAZARYERİ ESNAFI BABAOĞLU’NA DERT YANDI

MHP Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu ve çalışma arkadaşları Pazaryeri esnaflarını dinledi, vatandaşlarla sohbet etti.

PAZARYERİ ESNAFI BABAOĞLU’NA DERT YANDI


Pazaryeri esnafı dert yanarak, satın aldıkları tezgahlar için birde her hafta harç ödediklerini söyleyerek serzenişte bulundular.

Seçim öncesi çalışmalarını aralıksız sürdüren ve her geçen gün yoğun ilgi gören Babaoğlu, eşi Esra Babaoğlu ve çalışma arkadaşları ile birlikte Pazaryerinde esnafların sorunlarını ve isteklerini dinleyerek vatandaşlarla sohbet etti.

Yüksek harçlardan bıktıklarını dile getiren Pazaryeri esnafı, bazılarından hiç harç alınmazken bazılarından ise daha düşük harç alındığını iddia ettiler.

Pazaryeri esnafı ayrıca bize buraları para ile sattılar. Bu yetmemiş gibi birde her hafta gelerek Ülkemizin en yüksek tezgah harç parası alıyorlar.

Yüksek harçlar

Pazaryeri esnafını dinleyen Babaoğlu, Adapazarı bölgemizde en pahalı meyve ve sebzeyi Hendek halkı alıyor.

Vatandaşlarımız bundan sürekli şikayet ediyor. Ancak bu yüksek fiyatların pazaryeri esnafımıza yansıtılan yüksek meblağlı harçların olduğu anlaşılmaktadır. Hendek Belediyesi her işte olduğu gibi pazaryerinde de soyguna devam etmektedir.

Pazaryerinde günümüz şartlarında fiziki olarak şartların kötü olması ,özellikle köy pazarı kurulan alanımızın fizik ortamının güzel ve düzenli olmaması, vatandaşlarımıza zor şartlarda ticaret yaptırılmaktadır. Görsel olarak ta bu hiç hoş bir şey değil dedi.

Organik pazar

Biz göreve geldiğimizde öncelikle pazaryeri esnafımızın tezgah harçları ile ilgili piyasa şartlarını araştırarak gerekli düzenlemeleri yapacağız diyerek sözlerine devam eden Babaoğlu, Köy pazarımıza girdiğimizde ilk dikkat çeken  şey, ürünlerden çok insanlarımızın düzensiz bir şekilde yerleşimleri.

Yerlerde ve düzensiz bir şekilde ürünler satılmasıdır. Bizler Köy pazarımıza gereken önemi vererek, köylümüz ile birlikte ilçemizde yaşayan herkesin faydalanabileceği organik Pazar oluşturacağız.

Bu pazarda vatandaşlarımız ürettiği doğal ürünleri rahatlıkla pazarlayabilecekler. Sadece Hendek köylüsünün olacağı ve rahatlıkla ürününü satabileceği bir ortam haline getireceğiz dedi.

Yaşlı amca gözyaşı ile Belediyeden dert yandı

Pazaryeri ziyaretlerinde vatandaşlarla sohbet eden Babaoğlu’nun yanına gelen yaşlı bir vatandaş Belediye ile yaşadığı sıkıntı ve sorunları gözyaşları içerisinde anlattı.

Yaşlı amcaya iki ay daha sabretmesini ve bütün haksızlıkları gidereceğini söyleyen Babaoğlu, gözyaşları içerisinde sıkıntılarını anlatan yaşlı amcayı teskin ederek, Belediyenin hizmet noktası olduğunu, vatandaşlara zorluk çıkarma noktası olmadığını söyledi.

Yaşlısına hürmet edip kolaylık sağlamayanlar, bir gün gelecek bu insanların gözyaşlarının hesabını verecektir.

Pazaryeri esnafını gezen Babaoğlu zaman zaman tezgahın başına geçerek vatandaşların siparişini aldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2014, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184