PÜSKÜLLÜ'DEN 5 MÜJDE

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Ak Parti Şubat Ayı Hendek Danışma Meclisi toplantısında müjdeler verdi.

PÜSKÜLLÜ'DEN 5 MÜJDE


Ak Parti Hendek İlçe Teşkilatı Şubat Ayı Danışma Meclisi toplantısında konuşan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü'den müjdeler.

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, son günlerde meydana gelen hain saldırıları kınayarak tüm Şehitler için Fatiha isteyerek konuşmasına başladı.

Kemaliye Mahallesi’nde rant yok

Konuşmasında belediye çalışmaları ile ilgili önemli projelere değinen Başkan İrfan Püsküllü, son dönemde sıkça gündeme gelen Kemaliye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi verdi. Başkan Püsküllü, 3 yıl önce Kemaliye  Mahallesi’nde bir kentsel dönüşüm projesi oluştu. Şu an dönüşüm projesi riskli alan konumundan çıkartıldı, arkasından imar planları da iptal edildi. Biz göreve başlar başlamaz şunu söyledik, Siz isterseniz bu projeye devam edeceğiz sizin istemediğiniz projede biz yer almayacağız. Fakat şöyle bir  gelişme oldu, Vatandaşlar projenin devam etmesi ile ilgili bize baskı yapıyorlar. Biz bu yönde büyük firmalar ile görüşmelerde bulunduk, fakat hala netice alamadık.

Sebep rant var denilen yerde rant olmadığını bize net bir şekilde söylediler. Bizi burası kurtarmaz dediler. Bizim burada en çok güvendiğimiz Genel Başkan Yardımcımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ve Milletvekillerimiz. Bununla ilgili bizim ekibimiz ve büyükşehir ile birlikte toplantı yaptık. En azından ne yapmamız gerektiğini, neye karar vermemiz gerektiğini istişare yaptık, veri tabanı oluşturduk ve o istikamette devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm ile ilgili oluşan platformun Başkanını da çağırarak onlara durumu aktarıyoruz dedi.

Yeni hastaneye duble yol

Hendek’te yeni yapılan Devlet Hastanesi ile ilgili ulaşım sorununa da değinen Başkan Püsküllü, Hendek’te çok güzel bir devlet hastanemiz oldu. Yapandan, yaptırandan ve hükümetimiz den Allah razı olsun. Hastanemizin önemli bir sorunu olan yapılması gereken bir yolumuz var. Hendek Belediyesi olarak 3 yıl önce yolumuzu açtık, yaklaşık 20 metre genişliğinde 3 km uzunluğunda olan yolumuza sadece geçen yıl, 2,5 milyona yakın masraf ettik.  Malzemesini serdik ama büyükşehrimiz asfaltı pişiremedi, yetişemiyor nihayetinde. İnşallah bu yıl ilk programda hastane yolumuz duble olarak yapılacak, bununda müjdesini buradan veriyorum dedi.


Muammer Sencer caddesi ve Üniversite Caddesi’nde yapılan çalışmaları da değerlendiren Püsküllü, Muammer Sencer Caddesi ve Üniversite Caddesi’ndeki çalışmamızı yeşil camiye kadar olan yerde sonlandırdık. Yanına güzel bir saat kulesi yaptık, çocuklarımızın güzelce oynayabileceği oyun parkı yaptık, vatandaşlarımız yürüdükten sonra orada oturup çay kahve içebileceği küçük bir kafe yaptık. Bu projemiz de sonlanmak üzere ilçemize hayırlı olsun diye konuştu.

Atatürk Parkı projesi

Püsküllü sözlerine şöyle devam etti,
 Tabii ki bunlar yetmiyor. Atatürk Parkı, eski Belediye Başkanlarımızdan Zeki Cömert zamanında yapılan bir parkımız. Bu parkımızı Büyükşehir Belediyemi ile birlikte güzel bir yer yaparak, Hendek halkına sunmayı hedefliyoruz. Parkımız çok güzel ama işlevi çok düşük, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ile görüşüldü. 18 bin 400 metrekare alanı olan bu parkımızda, tuvaletleri, halı sahayı, düğün salonunu, ahşap kafeyi, havuzları kaldıracağız. Mümkün olduğu kadar ağaçlara dokunmadan Hendeklinin ve misafirlerinin kullanımına sunacağız. Bu projemizin de şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.

Hendek otopark projesi

Mevcut Belediye binamızın karşısında bulunan Kaymakamlık, Cumhuriyet İlkokulu, Kütüphane ve Adliye’nin yeni yerlerine taşınması ile açtığımız meydanın altına bir otopark projesi yapmak istediklerini belirten Başkan İrfan Püsküllü, Otopark projemize Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu 5 milyon TL’lik malzeme sözü vermişti. Bizde işçiliğini ve geri kalan parayı üstlenerek Hendeğimize otopark projesini hayata geçireceğiz. Yeraltına iki kat olarak yapacağımız otoparkın üzerini de meydan yapacağız. İlçemiz otopark sorunundan kurtulmuş olacak ve bir meydana kavuşacağız dedi.

Hendek Belediye binası projesi

Hendek’in hızla büyüdüğüne dikkat çeken Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek’imizin nüfusu 80 bine ulaştı, Belediye Binamızın yetersiz olması nedeniyle Fen İşleri Müdürlüğü, insan kaynakları, hukuk servisi, bilgi işlem ve basın müdürlüğünü Hendek Ticaret Merkezi’ne taşıdık. Ancak yaptığımız işlerde aksamalar olmaya başladı, onun için hızlı bir şekilde Hendeğimize yakışır bir belediye binası projesini hayata geçireceğiz diye konuştu.

Rasim Paşa Kültür Merkezi yenileniyor

Rasimpaşa Kültür Merkezi ve Sinema Salonu’nun yenilenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Püsküllü, Özellikle burada bulunan Rasim Paşa Kültür merkezi 14 senedir hizmet veriyor, doğal olarak yıprandı, eskidi, kullanılan makinalar günümüze cevap vermez oldu, firmayla görüşme yaptık, buranın tamamını A’dan Z’ye  yeniden restore yapacağız, daha güzel ortamlarda toplantımızı yapacağız, hem de sinema salonu olarak hizmet verecek. Burayı inşallah tekrar sizlerin hizmetini sunacağız dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2016, 11:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş.
Vatandaş. - 8 yıl Önce

Yolu kapatırken esnafı düşündünüzmü acaba merak ediyorun. Yürüyüş yolumu lazım yoksa ekmekmi.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184