SAKARYA’NIN GELECEĞİ İÇİN YOLA ÇIKTIK

Sakarya Kent Şurasının toplantısında hedeflerini anlatan MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Ünver, Sakarya’nın geleceği için yerel seçimlerin çok önemli olduğunu söyleyerek, tarım, turizm,ulaşım,kültür ve ticaret alanındaki projelerini açıkladı.

SAKARYA’NIN GELECEĞİ İÇİN YOLA ÇIKTIK


41.ŞURA TOPLANTISI

Sakarya Kent Şurası 41.toplantısı önceki akşam Seçkin Otelde yapıldı. Oturum Başkanlığını Erol Hacıeyüpoğlu’nun yaptığı şuranın onur konuğu ise MHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Ünver oldu. Kısa bir sohbetin ardından Orhan Ünver, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı noktasında yaptığı çalışmaları anlatarak, proje ve hedeflerini anlattı. Şura üyelerinin dikkatle dinlediği Ünver, ulaşım, ticaret, tarım, kültür ve turizm alanındaki projelerini anlattı. Sakarya’nın gelecek planlamasının olmadığına dikkat çeken Ünver, şehrin bir vizyonu olmadığını söyledi.

BİRAZ BİRAZ

Ünver, “Sakarya’da biraz tarım, biraz ticaret, biraz kültür, biraz sanayi ve biraz turizm var. Sosyal yaşam ise sıfır. Gelecek nesiller için bu manada bir karar vermek zorundayız. Bizim bu manada hazırladığımız projelerimizin tamamı gelecek nesillere daha iyi bir Sakarya bırakmak ve önüne bir hedef koymak üzerine kuruludur. Sakarya’yı turizm ve ticaret kenti yapmak istiyoruz. Turizm için işlenmeyi bekleyen cevherlerimiz var. Kaynarca-Karasu-Kocaali sahilleri, yaylalar, gölümüz, nehrimiz, termal turizm ve birçok nimetimiz var. Turizmin alt yapısı buna bizim şehrimizde çok müsait” dedi.

RAYLI VE ULAŞIM

Ticaret alanında ise içeriğinin çok geniş kapsamlı olduğuna dikkat çeken Ünver, “Verimli tarım arazilerimiz ve tarım ürünlerimiz bu kapsamda ilk sırada yer alıyor. Tarım alanında sadece tarım arazilerini koruyan ve üreticinin yanında olan hedeflerimiz var” dedi. Raylı sistem projelerinden bahseden Ünver, Hendek-Akyazı-Erenler-Serdivan-Yenikent arasında bu sistemi kurmayı hedeflediklerini anlatarak, “ Adapazarı-Beşköprü ve Sapanca’yı birleştirecek yeni bir kente giriş oluşturacağız” dedi. Projelerini uzun uzun anlatan Ünver, “Bu projeler kısa vadede hayata geçirilecek projeler değil ama göreve geldiğimiz andan itibaren çalışma başlatarak şehrimize kazandırmanın gayretini göstereceğiz” dedi.

TARIM ALANLARI

Cevat Bezek, Kamil Özkan, Erdoğan Çamlıyurt ve Mehmet Çatalbaş’dan gelen soruları cevaplayan Ünver, “Bütün ilçelerimizi geziyoruz, alt yapısı olmayan su sorunu olan köyler var.Bunların hepsi gündemimizde. Mecliste sık sık değişen imar planları var. Bu imar planlarının sık sık değişmesi, gelişmenin ve yatırımın önüne engel koyuyor. İmar planları uzun vadeli yapılarak yatırımcının, vatandaşın önünü görebilmesine, planlı bir şehirleşmeye gidilmesine yani düzene yol açacaktır. Tarım alanlarının imara açılması, yok edilmesine tamamen karşıyız. Tarım alanlarının imara açılması katliamdır” dedi.

VAKIF ÜNİVERSİTESİ

Ünver ayrıca, “Semt sahalarımızla, yeşil alanlarımızla,spor tesisleri ve rekreasyon alanlarımızda hazırladığımız projeler var” dedi. Sakarya Eğitimi Geliştirme Derneği Başkanı Osman Özkan’ın da katıldığı toplantıda eğitim alanında yapacaklarını anlatan Ünver, bir konuyu paylaşmak istediğini söyledi. Şehre bir vakıf üniversitesi kazandırmayı arzu ettiklerini söyleyen Ünver, böyle bir hedeflerinin olduğunu ancak siyasi desteğin bu manada çok önemli olduğuna dikkat çekti. Daha sonra sorulan sorulara içtenlikle cevap veren Ünver, son olarak çarpıcı ifadeler ortaya koydu.

MİLLETİMİZE GİDİYORUZ

Ünver, “ Ben bu şehir için kafa yoran bir kardeşinizim. Uzun yıllardır görev aldığım çeşitli kuruluşlarda bunları hep ifade ettim, düşünlerimizi paylaştık bir şeyler yapmaya çalıştık. Bugün talip olduğumuz bu görev ve hazırlıklarımız bizim için Sakarya’nın gelecek yıllarının planlaması adına çok önemlidir. Bu şehirde yaşıyoruz. Yerine getiremeyeceğimiz hiçbir sözü vermiyoruz. Olması gerekenleri, yapılması gerekenleri hayata geçirmek için yola çıktık. Günü birlik projelerle kendini öve öve bitiremeyenler, konuşmaya geldi mi mangalda kül bırakmayanlar bu milletten tokadını sandıkta yiyecektir” dedi.

TEMİZ KALPLER

Ünver, “Biz milletimizin huzurunuza çıkıyoruz. Onlara kendimizi ve doğru bildiklerimizi anlatıyoruz. Projelerimizi anlatıyoruz. Tüm Sakaryalı hemşerilerimize bunları anlatmaya devam edeceğiz.  Şuan partimize büyük bir teveccüh var. Tertemiz ve alnı açık kadrolara her gün bu milletin içindedir. Biz inanıyoruz ve inandığımız yolda devam edeceğiz. Hiç bir güçte bu inancın, sevginin ve azmin önünde duramayacaktır. Bu temiz kalplere Allah bu görevi kısmet edecektir” dedi. Şura toplantısı karşılıklı sohbet ve fikir alışverişinin ardından son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184