ŞİŞMAN; ZALİME ZULMÜN HESABI SORULACAK

MHP Hendek İlçe Teşkilatı Seçim Komisyonu Başkanı Mimar Cengiz Şişman Kemaliye mahallesinde yapılmakta olan kentsel dönüşüm ile ilgili yerel basında çıkan görüntüler ve bilgilerin doğruyu yansıtmadığını söyledi.

ŞİŞMAN; ZALİME ZULMÜN HESABI SORULACAK



MHP Hendek İlçe Teşkilatı Seçim Komisyonu Başkanı Mimar Cengiz Şişman Kemaliye mahallesinde yapılmakta olan kentsel dönüşüm ile ilgili yerel basında çıkan görüntüler ve bilgilerin doğruyu yansıtmadığını söyledi.

Hendeğin geleceği karartılıyor

MHP Hendek İlçe Teşkilatı Seçim Komisyonu Başkanı Mimar Cengiz Şişman yaptığı açıklamada “Proje yalnızca dış görünüm olarak gösterilmiş olup vaziyet yerleşimi gösterilmemektedir. Yerel basında yazıldığı gibi 63 dönümlük arsanın % 30’una inşaat yapılıp % 70’ine meydan ,park,rekreasyon alanları olarak düzenleneceği yanlış ve yanıltıcı bilgidir.Kentsel dönüşümün vaziyeti üzerinden gerçek hesabı yapıldığında ticari alanla birlikte 63 dönümlük alanın tamamında yoğunluğun % 60 civarında olduğunu tespit ettik.Proje parça parça gösterilip % 30’una inşat yapılıyor ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Proje daha önce de bahsettiğimiz gibi vatandaşımızın haklarını gasp etmekte , Hendeğin geleceği karartılmaktadır.Dış cephe görünümü olarak binaların görünümün güzel olması , projenin yerleşim planının hatalı olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz.Hala yapılmakta olan inşaatın hangi koşullar ,hangi kanunun hangi maddesine göre ihale  yapıldığı belli değil. Projenin tamamının bittiğinin söylenmesine rağmen ilanının yapılmamış olması , alanda kaç adet  daire ,kaç m2 dükkan olduğu halen belli değildir.

Bulanık suda balık tutulmaya çalışılmaktadır

Şişman açıklamalarına şu ifadelerle devam etti. “Bulanık suda balık tutulmaya çalışılmaktadır.Seçime az bir süre kaldığı bir dönemde mevcut başkanın böyle bir projeye özellikle inşaata başlamasının sebebi nedir ? Kentsel dönüşüm bölgesinde ki vatandaşımızın her geçen gün projeye olan inancı azalmakta ve çevre ve şehircilik bakanlığına bu konu ile ilgili şikayetlerde bulunarak haklarını aramaya çalışmaktadırlar. Projenin başında bu bölgenin  riskli alana alınması diğer bölgelerle kıyaslandığında bölgeler arasında fark olmamasına rağmen bu bölgenin riskli alan ilan edilmesi eşitlik ilkesine aykırıdır.Bu kararı veren Çevre Ve Şehircilik Bakanına görevden el çektirilmiştir.Yaptığı uygulamaların hatalı olduğu aşikarken bölgemizde ki uygulamanın da böyle hatalar içermesi manidardır.Kentsel dönüşüm alanında yaşayan vatandaşlarımızın az daha sabretmesi MHP’nin 30 mart 2014 seçimlerinden sonra herkese hak ettiğini fazlasıyla verileceğini MHP Seçim komisyonu olarak vatandaşımıza söz veriyoruz.Zalime zulmünün hesabı sorulacağından vatandaşlarımızın hiç şüphesi olmasın” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2014, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184