ÜLKÜCÜLER HİCRİ YILBAŞINI DUALARLA KUTLADI

Hendek Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı,Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan Hicri Takvim’in başlangıcı olan Hicri Yılbaşını Kuran-ı Kerim okuyarak, Dualarla kutladı.

ÜLKÜCÜLER HİCRİ YILBAŞINI DUALARLA KUTLADI


Hendek Ülkü Ocakları Binasında yapılan Hicri Yılbaşı kutlamasına Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Kalk, Yönetimi, SAÜ Eğitim Fakültesi Konsey Başkanı Mesut Karayiğit, Eski Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Sütlü ve ülkücü gençler katıldı.

Mesut Karayiğit ve Kamer Çevik’in okuduğu Kuran-ı Kerim sonrası dua edildi. Hicri Yılbaşının kutlandığı gece ile ilgili de bilgilendirme sohbeti edildi.

Sohbet sonrası Hendek Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Süleyman Kalk “ Hicri Yılbaşı, Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan Hicri Takvim’in başlangıcıdır. Takvimin ilk ayı ise Aşure ayı olarak da adlandırılan Muharrem ayıdır. Muharrem Ayı, bünyesinde önemli olayları barındırmaktadır. İslam tarihinde dönüm noktası sayılabilecek olayların yaşandığı önemli bir ay olan Muharrem Ayı; içerisinde yer alan paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan Aşure Günü’nün ilahi bereket ve feyzinin yanı sıra, ‘Zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamber efendimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’daşehid edilmesi hüznünü de barındırmaktadır. Kerbela şehitlerini rahmetle anarken, Muharrem Ayının, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesi temennisi ile böylesine güzel bir aya girmenin sevinci ve mutluluğu ile tüm Türk İslam Alemi’nin Hicri Yılbaşını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184