ÜNVER GÖLÜ SORDU

Evren ve Alandüzü Mahallelerinde konuşan MHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Ünver, Başbakan'ın su sorununun çözümü için Ballıkaya'yı işaret etmesine, 'Tamam baraj yapılsın ama, Sapanca gölü gibi bir nimetin yağma edilmesi, yok edilmesine neden sesleri çıkmıyor. Çıkamaz. Çünkü yağma edenler AKP'nin yandaşları' dedi.

 ÜNVER GÖLÜ SORDU
MHP Sakarya Milletvekili Prof.Dr.Münir Kutluata,Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Ünver,Adapazarı Belediye Başkan adayı Ahmet Tufan Demircioğlu ve meclis üyesi adayları önceki akşam Adapazarı İlçesi Alandüzü mahallesi ve Evren Mahallesinde seçim çalışması yaptılar. İki büyük mahallede büyük bir ilgiyle karşılanan MHP heyete mahalle ve köy sakinlerinin sorunlarını dinledi. Köy sakinlerinin soru yağmuruna tuttuğu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Ünver'de bölge halkıyla projelerini paylaşarak, destek istedi.Programlarda ilk olarak konuşan Adapazarı adayı A.Tufan Demircioğlu, 'Ben 30 Mart'ta Adapazarı Belediye Başkanı olacağım. Belediye Başkanı olduğum andan itibaren adaletli, şeffaf ve adil bir şekilde hizmet edeceğiz' ifadelerini kullandı. 

Daha sonra konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Ünver, Başbakan Erdoğan'ın ilimizde yaptığı miting hakkında konuştu. Ünver, 'Sayın Başbakan Sakarya'yı ziyaret ederek miting yaptı. Uzun uzun konuştu. Sakarya için Sakarya'nın içme suyu sorununun çözümü için Ballıkaya barajını gösteriyor. Tamam yapılsın. Ama Sakarya'nın su sorununu çözmek istiyorsan Sapanca gölünü kurtarmak gerekiyor. Sapanca gölünün suyunun yok edilmesini, yok edilmesini yağma edilmesini engelle. Ama gölü andığı anda, yağmayı yapanlar Başbakan'ın yandaşları çıkacak sıkıntısı o. O yüzden gölü teğet geçecek. Yollardan başladı, bağardı bağardı gitti. Her zaman yaptığı gibi Sakarya şiirini okudu gitti. Bunu hep yapıyor. Sakarya ayağa kalkacak diyor, yıllardır dilinden düşürmüyor' dedi.

Ünver, 'Sakarya Başbakan'ın umurunda felan değil. Sakarya'yı bir oy deposu olarak görüyor.  Sakarya'da eğitim ve sağlık sorunları belli. Şehrin sorunları belli. Burada mahallelerimizin sorunlarını biliyoruz. AKP'nin belediye başkanlarını sizi dikkate alsa, söylenenleri çok dikkate alırlar. Endişe ederler. AKP'li belediye başkan adayları kendilerini ön plana çıkaramıyorlar. Hemşehrilerimizin huzuruna yemek masalarında çıkıyorlar. Aynı kadrolara hitap ediyorlar. Bir oyla bu düzeni bozacağız. Bir değişimle Sakarya değişecek' dedi. Çifçtiye hitap eden Ünver, ' Çiftçimizin ürününün para etmesi için belediye bünyesinde üretici birlikleri kurulacak. Genek sekreter yardımcılığı ihdas edilerek, daire başkanlığı kurulacak' dedi.

Son olarak konuşan Milletvekili Münir Kutluata ise, AKP'yi sert bir dille eleştirdi. Kutluata, 'Bakın onların bir sözü var. Bizde diyoruz ki, daime milletin malı, daima hizmet yalanı. AKP'nin tarifi budur' ifadelerini kullandı. Özelleştirme ve Türk milletinin fakirleştirilmesine dikkat çeken Kutluata, '2002 yılına kadar bu Türk milletinin, dedelerimizin ve atalarımızın vergileriyle yapılan yatırımlar hepsini yok pahasına sattıılar.Ucuz göstererek sattılar. Ne nereye gitti. Heps,i yavaş yavaş 17 Aralık'ta ortaya çıktı.Git aklanda gel seçime öyle diyoruz. Gidemiyor. Sandık diyor. Büyük Türk milleti de artık bunu görüyor' dedi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2014, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184