YAĞBASAN VE AKARCA MAHALLELERİNE YENİ ANAYASAYI ANLATTI

Hendek Ak Parti S K M’nin hazırladığı programa göre her akşam uzak mahalle ziyaretleri aralıksız devam ediyor.

YAĞBASAN VE AKARCA MAHALLELERİNE YENİ ANAYASAYI ANLATTI


Hendek Ak Parti ilçe Başkanı Ali Kemal Sofu ve Yönetim arkadaşları Referandum çalışmaları için Salı akşamı Haftalık toplantısını tamamladıktan sonra Akarca ve Yağbasan Mahallelerini ziyaret ettiler.

 Hendek Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci ve yönetim arkadaşları ile Programa katıldılar. Gençlik kolları Akarca ve Yağbasan gençleri ile bir araya gelip sohbet ettiler ve broşür ve bildiri dağıttılar.

 İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu ve yönetim arkadaşları Akarca ve Yağbasan Kahvehanelerinde mahalle sakinleriyle oturup sohbet ettiler.

Ali Kemal Sofu, yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ve parlamenter sistemin problemlerini anlattı.


Sofu, “Başbakanlıkla yönetilen sistemde Cumhurbaşkanı Semboliktir. Fakat Darbelerden sonra öyle bir anayasa yapıldı ki, ister Adnan Menderesi ister Erbakan ı seç, ister Turgut Özal ı seç, kimi seçersen seç Cumhurbaşkanlığına öyle bir yetki verdiler ki istediği zaman seçtiğimiz insanları görevden alır. Şu anki sistemde Cumhur Başkanının yetkileri hiçbir ülke Cumhurbaşkanında yok. Hani diyorlar ya Yeni Sistemde Cumhurbaşkanı tek adam olacak. Aksine şu anki sistemdeki yetkileri yeni sistemdeki yetkilerinden çok fazla.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde Cumhurbaşkanı her hareketinden sorumlu olacak ve şimdiki sisteme göre yetkileri azalacaktır. Hatırlayın Refahyol döneminde Erbakan İstifa etti, Tansu Çiller e verilmesi gereken yetkiyi o zamanki Cumhurbaşkanı Demirel, bağımsız Milletvekili Yalım Erez e verdi. O Kuramayınca Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel bu sefer yetkiyi seçimlerde 4. Parti olan Ecevit e verdi. Oysa sıralamayı takip edip hükümet kurma yetkisi vermesi gerekiyordu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, Parlamento daha güçlü olacak Cumhurbaşkanı Parlamentonun koyduğu kanunlarla görev yapacak.” Dedi.

İlçe Başkanı Sofu, Mahalle sakinlerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili sorunlarına cevap verdi. Cay ikramı ile genel bir sohbetten sonra program sona erdi.




Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184