YENİKENT HAYAT BULACAK

Karaman-Camili ve Korucuk Mahallerine giden MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Ünver, Yenikent’in AKP tarafından ihmal edildiğini söyleyerek, “ Bölgenin sosyo-ekonomik açıdan gelişimine katkı sağlayacak ve değerini arttıracak projelerimiz var” dedi.

YENİKENT HAYAT BULACAK
Karaman-Camili ve Korucuk Mahallerine giden MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Ünver, Yenikent’in AKP tarafından ihmal edildiğini söyleyerek, “ Bölgenin sosyo-ekonomik açıdan gelişimine katkı sağlayacak ve değerini arttıracak projelerimiz var” dedi.

AHMET TUFAN DEMİRCİOĞLU

MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Ünver, Adapazarı Belediye Başkan adayı Ahmet Tufan Demircioğlu ile birlikte Yenikent bölgesinde bulunan Camili-Karaman ve Korucuk mahallerini ziyaret ettiler. Teşkilat mensubu olan kadınların bir yandan ev çalışması yaptığı gezilerde Ünver ve Demircioğlu birlikte esnafları gezdi. Bölgede yaşayan  vatandaşların ve esnafın sıkıntılarını dinleyen Orhan Ünver, özellikle bölge hakkında aktarılan sorunları tek tek not aldı.

ESNAF-VATANDAŞ DERT YANDI

Bölgede sosyal hayatın ve ekonomik canlılığın oluşmadığına dikkat çeken esnaflar, bir türlü gereken yatırımların yapılmamasından dert yandı. Camili ve Karaman mahallerinde ikamet eden vatandaşlar ise bölgenin sadece konaklama olarak kullandığına dikkat çektiler. Vilayet kampusunun yanında bulunan durakta taksici esnafıyla konuşan Ünver ve Demircioğlu, buradaki esnaflarında aynı sıkıntıdan dert yanmasıyla karşılaştı.

ÇEVRE DÜZENLEMESİNİ MARİFET SAYIYORLAR

Yenikent’in deprem sonrasında yapıldığını ve bunun kararını MHP’nin aldığını hatırlatan Orhan Ünver, AKP iktidarıyla birlikte bölgenin ihmal edildiğini vurguladı. O tarihten sonra bölgede sadece konutların yapıldığına dikkat çeken Ünver, “Bu bölgenin canlandırılması, cazip hale getirilmesi yıllardır sağlanamamıştır. Bu kusur AKP’nindir. Yenikent bölgesine yapılan yol, çevre ve alt yapı düzenlemeleriyle bölgeye yatırım yapıldığını söylüyorlar. Doğru bunlarda bir yatırımdır. Ancak bunlar asli görevini yerine getirmeyi marifet sayıyorlar” dedi.

ÖNERİLERİMİZİ DİKKATE ALMADILAR

Yenikent’in gereken yatırımı almayarak cansız ve hareketsiz bir bölge olarak tutulmasına yıllardır MHP olarak karşı olduklarını ve bununla alakalı olarak çalışmalar yaptıklarını söyleyen Ünver, “Bu bölgenin ilçe olması için TBMM’ye Sakarya Milletvekilimiz Sayın Münir Kutluata tarafından önerge verildi. Ancak kabul edilmedi. Adapazarı Teknik Üniversitesi adı altında şehre 2.bir üniversite kurulması teklif edildi. Bu da kabul edilmedi. Bunun yerinin bu bölge olması için sözlü olarak açıklamalara yer verilmişti” dedi.

YENİKENT-HENDEK RAYLI SİSTEMİ

Buna benzer bir çok örneklerin bulunduğuna dikkat çeken Ünver, “Biz bu bölgemize ilk olarak raylı sistemi kurarak ulaşım ağını modern şehirler seviyesine getirmek istiyoruz. Yenikent-Adapazarı-Serdivan-Erenler-1.OSB-Akyazı-2.OSB arasında raylı sistem projemiz var. Bu hayal değil. Türkiye’nin birçok vilayetinde hayata geçirilen böyle bir sistem var. Ama biz artık AKP zihniyetinden böyle bir şey beklemiyoruz. Bu raylı projesi 3-5 yıllık hedeflerle değil, en az 30 yıllık vizyon görüşüyle esas alınarak hayata geçirilecek ” dedi.

BİZE GÜVENİN, İNANIN

Yenikent bölgesine özel projelerinin olduklarını anlatan Orhan Ünver, “ Bu bölgeyle alakalı olarak özel bir çalışmamız var. Sosyo-ekonomik açıdan gelişimine katkı sağlayacak, bölgenin değerini arttıracak, insanların burada yaşamaktan mutlu olacağı ve sağlam zemini nedeniyle cazibe merkezi olabilecek bir yer haline getireceğiz. Bunu yapmak bu şehri yönetenlerin görevidir. Biz bu göreve talibiz, bütün projelerimizle başımız dik bir şekilde şehrin dinamizmini değiştirecek hedeflerimiz var” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184