15 Temmuz Şehitleri Futbol Turnuvası Şartnamesi Açıklandı

Geleneksel hale gelen ve bu yıl 15. Si düzenlenecek olan Hendek Kaymakamlık “15 Temmuz Şehitleri” Futbol Turnuvası Hendek Kaymakamı Orhan Burhan’ ın olurlarıyla 9 Eylül 2019’ da başlayacak.

15 Temmuz Şehitleri Futbol Turnuvası Şartnamesi Açıklandı


15. Geleneksel Hendek Kaymakamlık Futbol Turnuvasında bu yıl farklı olarak iki yaş grubu olacak. 30 yaş ve üstü veteranlar gurubu ve 38 yaş ve üstü olgunlar grubu olarak iki farklı yaş grupları kendi kategorilerinde müsabaka yapacak.

15. Geleneksel Hendek Kaymakamlık Futbol Turnuvasında iki yaş gurubu için hazırlanan futbol şartnamesi;

15. Geleneksel Hendek Kaymakamlık 15 Temmuz Şehitleri Futbol Turnuvası Şartnamesi

A) Katılma Şartları

1. Turnuvaya katılacak takımlar 800,00 TL (Sekiz Yüz TL) katılım ücreti ödeyecektir. Ücretler Olimpik Akademi Spor Kulübü Derneği Hendek Şubesi İBAN: TR49 0001 0000 2052 0795 5750 01 Nolu hesabına yatırılacaktır. Turnuvanın bütün giderleri Olimpik Akademi Spor Kulübü Derneği Hendek Şubesi İBAN: TR49 0001 0000 2052 0795 5750 01 Nolu hesabından turnuvaya katılım için toplanan ücretlerden karşılanacaktır. (Takımların turnuvaya katılım ücretlerini belirtilen hesaba 15. Geleneksel Hendek Kaymakamlık “15 Temmuz Şehitleri” Futbol Turnuvası” adı altında yatırmaları gerekmektedir.)

2. Turnuvaya katılacak takım oyuncularının Hendek’te ikamet etmesi veya Hendek’te çalışıyor olması ve belgelendirmesi gerekmektedir.

3. Kamu kurumlarında çalışanlar için, ilgili kurum amirinin tasdik ettiği evrak üzerinden TC Kimlik Numarası ve Hendek’te çalıştığını gösterir belge olması veya Hendke'te ikamet etme şartı aranmaktadır.

4. Sporcuların Hendek İlçesinde görev yaptığı belgelendirilecektir. Geçici görevlendirme ile çalışanların onayları 01.01.2019 tarihinden geçerli yapılmış olması halinde kabul edilecektir. Aksi durum tespit edildiğinde ilgili şahsın oynadığı bütün maçlarda takım hükmen yenik sayılır. İlgili şahıs ve takım turnuvadan ihraç edilir.

5. Takımlarda (31.12.1989tarihinden önce doğanlar oynayacaktır. (31.12.1989 dahil)

6. Turnuvaya katılan oyuncuların geçmişinde 01/07/2018-31/12/2019 tarihleri arasında futbol lisansına sahip olmaması gerekmekte olup aksi bir durum tespit edildiğinde ilgili oyuncular ve takım turnuvadan tertip komitesinin kararıyla ihraç edilir.

Gerekli Evraklar Listesi

1- Turnuva katılım ücreti banka dekontu.
2- İş yerinden aldığı çalışma belgesi (Sigorta Dokümanı)
3- Sağlık raporu veya takımlar, oyuncuları için sağlık ile ilgili bütün sorumluluğun, kendilerinde olduğunu taahhüt etmesi gerekmektedir.)
4- Nüfus cüzdanı fotokopisi.
5- Takım kadro listesi resimli.
6- 1 adet vesikalık resim.

Başvuru Süresi: 04/09/2019 tarihi, saat 16.00’a kadar Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne yapılacaktır. 04/09/2019 tarihinden sonra, başvuru yapan takımların başvurusu kabul edilmeyecektir.

Kura Çekimi: 06/09/2019 tarihinde Hendek Milli Eğitim Toplantı Salonunda saat 16.00’da yapılacaktır.

Turnuvanın Başlangıcı: 09/09/2019 tarihinde başlayacaktır.

Müsabakaların Başlama Saati: 1. Maç 18.00, 2. Maç 19:15 (Devre arası 5 dk.)

B- Takım ve Sporcu Sayıları

1- Takımlar kadrolarında 14 sporcu, 1 idareci, 1 teknik direktör bulundurabileceklerdir.
2- Kaleci kontenjanı yoktur. Kaleci isterse oyuna dâhil olabilecektir.
3- Takımlar sahada 7 sporcu ile oynayacaktır.
4- Müsabaka esnasında takımlardan biri 3 (üç) sporcuya düşerse maç tatil edilir ve karşı takım hükmen galip sayılır.

C- Sporcu Kıyafetleri Oyun Süresi

1- Sporcular müsabakaya; forma, şort, tozluk, kemiklik, halı saha ayakkabısı ve plastik vidalı krampon (metal vidalı krampon giymek yasaktır) ile çıkacaklardır.

2- Müsabakalar 25’er dakikadan 2 devre şeklinde oynanacaktır. Devre arasında dinlenme süresi 5 dakikadır.

3- Müsabaka başlama saatinden 10 dk. önce takımlar sahada hazır bulunacak, maç başlama saati en fazla 10 dakika gecikebilir, aksi durumda müsabaka saatinde sahada yer almayan takım 3-0 hükmen yenik ilan edilecektir.

4- Maç sırasında oyuncu değişikliği sınırsızdır. Ancak oyuncu değişikliği hakemin iznine tabidir. Oyundaki sporcu sahayı terk etmeden, diğer oyuncu kesinlikle sahaya giremez.

5- Takımların forma renkleri aynı olursa hakemin yapacağı yazı tura atışı ile belirlenen takım hücum yeleklerini giymek zorundadır.

D-Diğer Kurallar

1- Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce her sporcu ve yönetici için fotoğraflı lisans düzenlenecektir.

2- Müsabaka alanında reklam vermek isteyen kişi, kurum ve kuruluşlar; Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünden gerekli izini aldıktan sonra metrekaresini 50,00 TL karşılığında verebileceklerdir.

3- Esame listesinde isimleri olmayan kişiler kesinlikle sahaya giremez. Görevli kartı olmayanlar Yedek Kulübesinde oturamazlar. Lisansı olmayan sporcu müsabakaya katılamaz. Görevliler beraberinde yedek kulübesine kesinlikle çocuk getiremezler.

4- Müsabakada görev alacak hakemler Faal Futbol Hakemleri Derneğinden temin edilecektir.

5- Turnuvada uygulanacak kartlar ile ilgili kurallar: Direk kırmızı kart görenler hakem raporuna göre disiplin kurulu tarafından görüşülerek ceza verilecek. Maç içerisinde 2 sarı kart gören oyuncuya kırmızı kart gösterilerek oyundan atılacak ve 1 maç cezalı olacaktır. Maçlarda peyderpey görülecek sarı kartlar toplanarak ceza uygulamasına gidilmeyecektir. Oyun dışında gelişen olaylar disiplin kurulu kararı ile çözülecektir. Müsabakada görevli ve yöneticilere hakaret eden kişilik haklarına saldırıda bulunanlar disiplin kuruluna sevk edilir. 6222 sayılı Spor da şiddet ve düzensizlik maddesine göre işlem göreceklerdir.

6- Ofsayt uygulaması yapılmayacaktır. Kaleciye geri pasta eliyle tutmayacaktır. Kaleci topu 6 sn. içinde oyuna sokacaktır.

7- Müsabakalar hafta içi olacak, saat 18.00’da başlayacak ve günde 2 müsabaka yapılacaktır. (Turnuvanın belirtilen tarihte yetişememe durumunda cumartesi günleri ya da günde 3 maç şeklinde oynatılabilir.)

8- Turnuva boyunca saha güvenliği İlçe Emniyet Müdürlüğünce sağlanacak, İlçe Sağlık Müdürlüğünce ambulans ve sağlık desteği sağlanacak, Sedaş tarafındanOrman İşletme Sahasının aydınlatılması yapılacaktır.

9- Kurumlar turnuvaya birden fazla takımla katılabileceklerdir. Takımlar kurum ve kuruluş adları kullanmak zorundadır. Turnuvada uygulanacak puanlama lig usulüne göre olacaktır. (0-1-3)

10- Turnuva ile ilgili itirazlar bir sonraki gün 17.00’ a kadar Tertip Komitesine yapılmak zorundadır. İtiraz bedeli 100,00 (yüz) TL’dir. İtiraz bedeli ödenmediği sürece yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

11- Zorunluluk halinde (elektrik kesintisi, hava muhalefeti) yarım kalan maçlar ile ilgili olarak Tertip Komitesinin belirlediği günde müsabaka kaldığı yerden devam ettirilir.

12- Turnuva boyunca soyunma odalarında ve otoparkta meydana gelebilecek hırsızlık ve kaza gibi olaylardan tertip komitesi sorumlu değildir. İlgili alanlara uyarı yazıları bırakılacaktır. Orman İşletmesi Müdürlüğünün sorumluluğu yoktur.

13- Turnuva süresince sporcunun sakatlanması veya ölümü halinde, Tertip Komitesinin herhangi bir sorumluluğu yoktur. Bunu turnuvaya katılan tüm sporcu ve idareciler peşinen kabul etmişlerdir.

14- Önceden ön görülemeyen her türlü olaylardan ve çıkacak sonuçlardan tertip komitesi sorumlu değildir. Ortaya çıkacak olayları ve bu olaylara neden olan; takımlar, sporcular ve idareciler hakkında kararı tertip komitesi verecektir.

15- Sporcunun sakatlığı halinde ilk müdahale saha içerisinde yapılacak, sporcu isterse kendi imkânları ile tedavisini yaptırabilecek ancak herhangi bir şekilde tedavi giderleri Tertip Komitesinden istenmeyecek, kendisi karşılayacaktır.

16- Gruplarda bir üst tura çıkacak takımların eleme maçlarında takımların eşitliği halinde ilk olarak bu takımların kendi aralarında yaptıkları maça bakılacak, eşit ise; genel gol averajına bakılacak, eşit ise; attığı gol sayısına bakılacak, eşit ise; yediği gol sayısına bakılacak, eşit ise; takım oyuncularının almış olduğu kırmızı ve sarı kart sayısına bakılacak, eşitliğin devam etmesi halinde Tertip Komitesinin belirlediği günde yapılacak kura sonucunda bir üst tura çıkacak olan takım belirlenecektir.

17- Grup müsabakaların sonucu bir üst tur olan eleme (çeyrek finali, yarı final, final) müsabakalarında karşılaşan takımlar arasındaki eşitlik 50 dakika itibariyle bozulmaz ise son bitiş düdüğü çaldığı anda sahada olan oyuncular ile 3’er penaltı atışı kullanılır.( Penaltı atışlarından önce eksik takım oyuncusu sayısına diğer takım oyuncu sayısı eşitlenir ve eşitlenen bu sporcu sayısıyla penaltı atışları gerçekleştirilir.) 3’ er penaltı atışında eşitlik yine bozulmaz ise seri penaltı atışlarına devam edilir ve eşitlik bozulana kadar seri penaltı atışları devam eder.

18- Turnuvada matematiksel olarak elendiği belli olan takımlar kalan maçlara çıkmazlar ise turnuvadan ihraç edileceklerdir. Bir yıl sonra yapılacak turnuvaya aynı isimle katılmayacaklardır.

19- Bir önceki turnuvada ceza alan takım ve sporcuların bu yılki turnuvada yer alıp almayacaklarına Tertip Komitesi gerekli araştırma ve incelemeyi yaparak karar vereceklerdir.

20- Takımlar turnuva için başvuru yaptıklarında bütün şartları kabul etmiş sayılırlar.

15. Geleneksel Hendek Kaymakamlık 15 Temmuz Şehitleri (Olgunlar) Futbol Turnuvası Şartnamesi

A) Katılma Şartları

1. Turnuvaya katılacak takımlar 800,00 TL (Sekiz Yüz TL) katılım ücreti ödeyecektir. Ücretler Olimpik Akademi Spor Kulübü Derneği Hendek Şubesi İBAN: TR49 0001 0000 2052 0795 5750 01 Nolu hesabına yatırılacaktır. Turnuvanın bütün giderleri Olimpik Akademi Spor Kulübü Derneği Hendek Şubesi İBAN: TR49 0001 0000 2052 0795 5750 01Nolu hesabından turnuvaya katılım için toplanan ücretlerden karşılanacaktır. (Takımların turnuvaya katılım ücretlerini belirtilen hesaba 15. Geleneksel Hendek Kaymakamlık “15 Temmuz Şehitleri” Futbol Turnuvası” adı altında yatırmaları gerekmektedir.)

2. Turnuvaya katılacak takım oyuncularının Hendek’te ikamet etmesi veya Hendek’te çalışıyor olması ve belgelendirmesi gerekmektedir.

3. Kamu kurumlarında çalışanlar için, ilgili kurum amirinin tasdik ettiği evrak üzerinden TC Kimlik Numarası ve Hendek’te çalıştığını gösterir belge olması veya Hendek’ te ikamet etme şartı aranmaktadır.

4. Sporcuların Hendek İlçesinde görev yaptığı belgelendirilecektir. Geçici görevlendirme ile çalışanların onayları 01.01.2019 tarihinden geçerli yapılmış olması halinde kabul edilecektir. Aksi durum tespit edildiğinde ilgili şahsın oynadığı bütün maçlarda takım hükmen yenik sayılır. İlgili şahıs ve takım turnuvadan ihraç edilir.

5. Takımlarda (31.12.1981 tarihinden önce doğanlar oynayacaktır. (31.12.1981 dahil)

6. Turnuvaya katılan oyuncuların geçmişinde futbol lisansı aranmayacaktır.

Gerekli Evraklar Listesi
1- Turnuva katılım ücreti banka dekontu.
2- İş yerinden aldığı çalışma belgesi (Sigorta Dokümanı)
3- Sağlık raporu veya takımlar, oyuncuları için sağlık ile ilgili bütün sorumluluğun, kendilerinde olduğunu taahhüt etmesi gerekmektedir.)
4- Nüfus cüzdanı fotokopisi.
5- Takım kadro listesi resimli.
6- 1 adet vesikalık resim.

Başvuru Süresi: 04/09/2019 tarihi, saat 16.00’a kadar Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne yapılacaktır. 04/09/2019 tarihinden sonra, başvuru yapan takımların başvurusu kabul edilmeyecektir.

Kura Çekimi: 06/09/2019 tarihinde Hendek Milli Eğitim Toplantı Salonunda saat 16.00’da yapılacaktır.

Turnuvanın Başlaması: 09/09/2019 tarihinde başlayacaktır.

Müsabakanın Başlama Saati: 1. MAÇ 18.00, 2. MAÇ 19:15 (devre arası 5 dk.)

B- Takım ve Sporcu Sayıları

1- Takımlar kadrolarında 14 sporcu, 1 idareci, 1 teknik direktör bulundurabileceklerdir.
2- Kaleci kontenjanı yoktur. Kaleci isterse oyuna dâhil olabilecektir.
3- Takımlar sahada 7 sporcu ile oynayacaktır.
4- Müsabaka esnasında takımlardan biri 3 (üç) sporcuya düşerse maç tatil edilir ve karşı takım hükmen galip sayılır.

C- Sporcu Kıyafetleri Oyun Süresi

1- Sporcular müsabakaya; forma, şort, tozluk, kemiklik, halı saha ayakkabısı ve plastik vidalı krampon (metal vidalı krampon giymek yasaktır) ile çıkacaklardır.

2- Müsabakalar 25’er dakikadan 2 devre şeklinde oynanacaktır. Devre arasında dinlenme süresi 5 dakikadır.

3- Müsabaka başlama saatinden 10 dk. önce takımlar sahada hazır bulunacak, maç başlama saati en fazla 10 dakika gecikebilir, Aksi durumda müsabaka saatinde sahada yer almayan takım 3-0 hükmen yenik ilan edilecektir.

4- Maç sırasında oyuncu değişikliği sınırsızdır. Ancak oyuncu değişikliği hakemin iznine tabidir. Oyundaki sporcu sahayı terk etmeden, diğer oyuncu kesinlikle sahaya giremez.

5- Takımların forma renkleri aynı olursa hakemin yapacağı yazı tura atışı ile belirlenen takım hücum yeleklerini giymek zorundadır.

D- Diğer Kurallar

1- Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce her sporcu ve yönetici için fotoğraflı lisans düzenlenecektir.

2- Müsabaka alanında reklam vermek isteyen kişi, kurum ve kuruluşlar; Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünden gerekli izini aldıktan sonra metrekaresini 50,00 TL karşılığında verebileceklerdir.

3- Esame listesinde isimleri olmayan kişiler kesinlikle sahaya giremez. Görevli kartı olmayanlar Yedek Kulübesinde oturamazlar. Lisansı olmayan sporcu müsabakaya katılamaz. Görevliler beraberinde yedek kulübesine kesinlikle çocuk getiremezler.

4- Müsabakada görev alacak hakemler Faal Futbol Hakemleri Derneğinden temin edilecektir.

5- Turnuvada uygulanacak kartlar ile ilgili kurallar: Direk kırmızı kart görenler hakem raporuna göre disiplin kurulu tarafından görüşülerek ceza verilecek.Maç içerisinde 2 sarı kart gören oyuncuya kırmızı kart gösterilerek oyundan atılacak ve 1 maç cezalı olacaktır. Maçlarda peyderpey görülecek sarı kartlar toplanarak ceza uygulamasına gidilmeyecektir. Oyun dışında gelişen olaylar disiplin kurulu kararı ile çözülecektir. Müsabakada görevli ve yöneticilere hakaret eden kişilik haklarına saldırıda bulunanlar disiplin kuruluna sevk edilir. 6222 sayılı Spor da şiddet ve düzensizlik maddesine göre işlem göreceklerdir.

6- Ofsayt uygulaması yapılmayacaktır. Kaleciye geri pasta eliyle tutmayacaktır. Kaleci topu 6 sn içinde oyuna sokacaktır.

7- Müsabakalar hafta içi olacak, saat 18.00’da başlayacak ve günde 2 müsabaka yapılacaktır. (Turnuvanın belirtilen tarihte yetişememe durumunda cumartesi günleri ya da günde 3 maç şeklinde oynatılabilir.)

8- Turnuva boyunca saha güvenliği İlçe Emniyet Müdürlüğünce sağlanacak, İlçe Sağlık Müdürlüğünce ambulans ve sağlık desteği sağlanacak, Sedaş tarafından Orman İşletme Sahasının aydınlatılması yapılacaktır.

9- Kurumlar turnuvaya birden fazla takımla katılabileceklerdir. Takımlar kurum ve kuruluş adları kullanmak zorundadır. Turnuvada uygulanacak puanlama lig usulüne göre olacaktır. (0-1-3)

10- Turnuva ile ilgili itirazlar bir sonraki gün 17.00’ a kadar Tertip Komitesine yapılmak zorundadır. İtiraz bedeli 100,00 (yüz) TL’dir. İtiraz bedeli ödenmediği sürece yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

11- Zorunluluk halinde (elektrik kesintisi, hava muhalefeti) yarım kalan maçlar ile ilgili olarak Tertip Komitesinin belirlediği günde müsabaka kaldığı yerden devam ettirilir.

12- Turnuva boyunca soyunma odalarında ve otoparkta meydana gelebilecek hırsızlık ve kaza gibi olaylardan tertip komitesi sorumlu değildir. İlgili alanlara uyarı yazıları bırakılacaktır. Orman İşletmesi Müdürlüğünün sorumluluğu yoktur.

13- Turnuva süresince sporcunun sakatlanması veya ölümü halinde, Tertip Komitesinin herhangi bir sorumluluğu yoktur. Bunu turnuvaya katılan tüm sporcu ve idareciler peşinen kabul etmişlerdir.

14- Önceden ön görülemeyen her türlü olaylardan ve çıkacak sonuçlardan tertip komitesi sorumlu değildir. Ortaya çıkacak olayları ve bu olaylara neden olan; takımlar, sporcular ve idareciler hakkında kararı tertip komitesi verecektir.

15- Sporcunun sakatlığı halinde ilk müdahale saha içerisinde yapılacak, sporcu isterse kendi imkânları ile tedavisini yaptırabilecek ancak herhangi bir şekilde tedavi giderleri Tertip Komitesinden istenmeyecek, kendisi karşılayacaktır.

16-  Gruplarda bir üst tura çıkacak takımların eleme maçlarında takımların eşitliği halinde ilk olarak bu takımların kendi aralarında yaptıkları maça bakılacak, eşit ise; genel gol averajına bakılacak, eşit ise; attığı gol sayısına bakılacak, eşit ise; yediği gol sayısına bakılacak, eşit ise; takım oyuncularının almış olduğu kırmızı ve sarı kart sayısına bakılacak, eşitliğin devam etmesi halinde Tertip Komitesinin belirlediği günde yapılacak kura sonucunda bir üst tura çıkacak olan takım belirlenecektir.

17- Grup müsabakaların sonucu bir üst tur olan eleme (çeyrek finali, yarı final, final) müsabakalarında karşılaşan takımlar arasındaki eşitlik 50 dakika itibariyle bozulmaz ise son bitiş düdüğü çaldığı anda sahada olan oyuncular ile 3’er penaltı atışı kullanılır.( Penaltı atışlarından önce eksik takım oyuncusu sayısına diğer takım oyuncu sayısı eşitlenir ve eşitlenen bu sporcu sayısıyla penaltı atışları gerçekleştirilir.) 3’ er penaltı atışında eşitlik yine bozulmaz ise seri penaltı atışlarına devam edilir ve eşitlik bozulana kadar seri penaltı atışları devam eder.

18- Turnuvada matematiksel olarak elendiği belli olan takımlar kalan maçlara çıkmazlar ise turnuvadan ihraç edileceklerdir. Bir yıl sonra yapılacak turnuvaya aynı isimle katılmayacaklardır.

19- Bir önceki turnuvada ceza alan takım ve sporcuların bu yılki turnuvada yer alıp almayacaklarına Tertip Komitesi gerekli araştırma ve incelemeyi yaparak karar vereceklerdir.

20- Takımlar turnuva için başvuru yaptıklarında bütün şartları kabul etmiş sayılırlar.


Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2019, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184