Futbol Terörüne Hendekli Kulüplerden Kınama

Hendek Spor Kulüpleri Yuvalakspor-Akova Barış Spor maçı sonrası çıkan olayları kınamak için bir araya geldi.

Futbol Terörüne Hendekli Kulüplerden Kınama


Yenimahallespor Lokalinde yapılan kınama toplantısına, Hendekspor, Yenimahallespor, Rasimpaşaspor, Kazimiyespor, Çamlıcaspor, Dereköyspor, Hendek Gençlik Spor, Dikmenspor, Kocatöngelspor ve Akovaspor temsilcileri katıldı.
Futbol terörü

Toplantıda açılış konuşması yapan Akova Barış Spor antrenörü Ali kemal Yener, Yuvalakspor maçında yaşadıkları futbol terörünü anlattı. Maçın başlama düdüğüyle, bitiş düdüğüne kadar saha içinde her türlü hakaret, küfür ve baskıyı gördük diyen Yener, futbolcularımız ve ben, maçı nasıl kazanırız yerine, bu sahadan nasıl çıkarız diye düşünmeye başladık. Maçın hakemleri de saha içindeki yaşanılanlara sessiz kaldı. Hakemler Futbol kurallarına uymayan olayların yaşanmasına göz yumdu. Maçı Yuvalakspor futbolcularıyla beraber yönetti. Seyirciler maç bitene kadar küfür etti. Maç sonrası da fiili saldırılarda bulundular. Maç sonunda Takım otobüsümüze saldıran seyircilerden canımızı zor kurtardık. Maçta görev yapan emniyet sayısı azdı. Bunu fırsat bilenler, adeta futbol terörü yaşattılar. Sahada bulunan birkaç polis hakemi korumakla meşgul oldular. Ya bizim can güvenliğimiz ne olacak? Maç bitimi Akyazı'dan çıkarken taşlandık. Plakalarını aldığımız 4 araç otobanda önümüzü kesmeye çalıştılar. Taşlama eylemi otobanda devam etti. Takım otobüsünün camları kırıldı. Hendek Devlet Hastanesi ışıklarına kadar bizi takip ettiler. Takım otobüsüyle Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğüne geldik. Futbol teröristlerinin elinden canımızı zor kurtardık. Hendek İlçe Emniyet Müdürü bu olayla ilgileneceğini, plakaları alınan araçlarla ilgili gereken çalışmayı yapacağını ve bu olayın takipçisi olacağını söyledi.

Gerekirse Akyazı’ya maç vermeyeceğiz

ASKF Başkanı Yaşar Zımba bizi arayarak, bu olaya çok üzüldüğünü, bu olaya karışan yöneticilere ve futbolculara ağır cezalar verileceğini, gerekirse bu takıma Akyazı'da maç vermeyeceklerini ve mağdur olan Akova Barışspor'un yanında olacağını söyledi.

Destekçilerimize teşekkürler

Belediye Başkanımız Turgut Babaoğlu bizi aradı ve üzüntülerini dile getirdi. Her konuda Akova Barışspor'un yanında olduğunu söyledi. Olayı duyan kulüplerimizde bizi arayarak yanımızda olduklarını söylediler diye konuştu.
Başkan Yılmaz ateş püskürdü

Toplantıda konuşan Akova Barışspor Başkanı Cavit Yılmaz, Futbol terörünü kulüp olarak ilk defa yaşamıyoruz. Kuzulukspor deplasmanında bıçaklı saldırıya uğradık. Her türlü küfür ve hakaret yedik. Yapılan bunca kötü muameleye rağmen, Kuzulukspor Hendek'e geldi ve biz onlara futbol terörü yaşatmadık. Bu olayların olmasında sorumlu taraf hakemlerdir. Hakemler ilk önce sahanın emniyetini sağlamalıdır. Emniyet konusunda yetersizlik varsa, o maç oynatılmamalıdır. Saha gözlemcilerin tuttuğu raporlarda önemli. Maalesef gözlemciler bizim maçlarda uyuyorlar. Uyuyan adamların tuttuğu raporlar yüzünden gereken cezalar verilmiyor ve futbol teröristlerinin azgınlıkları artıyor. Gereken önlemleri almak için, ille de birinin ölmesi mi gerekiyor? Biz yaşadığımız futbol terörünün takipçisi olacağız. Bizi yalnız bırakmayan Hendek Kulüplerine, ASKF Başkanına, İlçe Emniyet Müdürümüze ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederim.
Akova Barışspor yalnız değil

Kınama Toplantısında söz alan Hendek Kulüpleri Yöneticileri kısa konuşmalar yaptılar. Yapılan konuşmalarda, Yuvalakspor maçı sonrası yaşanan Futbol Terörüne büyük tepki göstererek, Akova Barışspor'un yalnız olmadığını ve futbol terörüne sebep olanların cezalandırılması için gereken çalışmaları yapacaklarını söylediler.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2020, 17:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gartu
Gartu - 4 yıl Önce

***

Editör
Editör - 4 yıl Önce

i̇simsiz yorumlara sayfamızda yer veremiyoruz! i̇sminiz ile yapılan ve hakaret içermeyen yorumlara yer verilmektedir...

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184