Gaffar Okkan’ı Anma Etkinlikleri Karate Turnuvası İle Son Buldu

Gaffar Okkan’ı anma etkinlikleri kapsamında 15 il 49 spor kulübünden 867 sporcunun katıldığı Şehit Ali Gaffar Okkan İller arası Karate Turnuvası Hendek Yeni Spor salonunda yapıldı.

Gaffar Okkan’ı Anma Etkinlikleri Karate Turnuvası İle Son Buldu

Yoğun Katılım

Hendek Kaymakamlığı, Hendek Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonluğunda yapılan karate turnuvasında Adana, Bilecik, Bolu, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Kocaeli, Manisa, Sakarya, Tekirdağ, Uşak ve Yalova olmak üzere toplam 15 ilden 867 sporcu kıran kırana mücadele etti. Turnuvaya Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Mesut Eyigün, Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Timur Özdemir, Hendek Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, sporcu aileleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Başkan Babaoğlu: Sporun Ve Sporcunun Yanındayız

15 ilden 867 sporcu kıran kırana mücadele ettiği programda konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Yaklaşık 100 bin nüfuslu ilçemizde 3 bin lisanslı sporcu yaklaşık 15 spor kulübümüz var. Bu sayılara baktığımızda bu başarıların nasıl geldiği ortaya çıkıyor. Yerel yönetimler olarak bizlerde ilçemizde faaliyet gösteren sporcularımıza onların hocalarına ve ailelerine belediyemizin maddi ve manevi tüm imkanlarını seferber ederek onların başarılı olmaları adına elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. İlçemizden Türkiye, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonlarımız çıkmaya devam ediyor. Bu coşkulu ortamda bulanan tüm sporcularımıza hakemlerimize ve antrenörlerimize katılımlarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Gençlik Ve Spor İl Müdürü İnanç: Sakaryanın Lokomotifi Hendek

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Sakarya’mızda bunun yaklaşık 58 branşında Sakarya gençliğimize hizmet üretme gayreti içerisindeyiz. Sakarya’nın öne çıktığı bazı branşlar vardır bu branşlardan biri de karatedir. Ancak karatenin Hendek’e özel bir hürriyeti de vardır. Sakarya Avrupa Spor Şehri unvanı kolay kazanılmadı. Bu başarı hikayelerinde karate branşına baktığımız zaman dünya şampiyonu olarak önemli başarılara imza atmış Karate Dünya Şampiyonu Enes Erkan başta olmak üzere onlarca başarı hikayesine imza atmış Hendekli birçok ismin yeri doldurulamaz. Hendek, Karate branşında Sakarya’nın lokomotifi olmaya devam ediyor. Spora ve sporcuya olan destekleriyle karate branşına olan pozitif ayrımcılığıyla bizlerin her daim yanında olan çok değerli Hendek Belediye Başkanımız Sn. Turgut Babaoğlu’na teşekkür ediyorum. Ayrıca 22 yıldır bu organizasyonu yürüten Karate Federasyonumuza Sakarya gençliği adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tkf Başkan Vekili Özdemir: Spor Barış Ve Kardeşlik Demektir

Törende konuşan Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Timur, Özdemir de federasyon olarak Türkiye'nin her bölgesinde benzer organizasyonlar gerçekleştirerek sporcuların, hakemlerin ve antrenörlerin tecrübe kazanmalarını sağlamak adına büyük bir çaba sarf ettiklerini dile getirerek, “Sporcularımız bu organizasyonlarda kazandıkları tecrübelerle Türk Karatesini Avrupa’nın ve dünyanın zirvesine çıkarmak için tecrübe kazanmaktalar. Geçtiğimiz yıllarda başardıkları gibi Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında da başaracaklarına inancımız tam. Bu organizasyonun bizlerde çok

büyük ayrı bir yeri var. Hepinizin bildiği gibi 22 yıl önce şehit edilen Ali Gaffar Okkan Müdürümüzün anısına 22’ncisini düzenlenmekte. Şehit Emniyet Müdürü A. Gaffar Okkan Hendek’in yetiştirmiş olduğu bir değerdir. Diyarbakır'da halkın gönlünde taht kurmuş ve bunu başarırken sporun birleştirici özelliğini de kullanmıştır. Sporun barışa olan katkısını yaşatan bir örnektir kendisi. Bu ülkenin böyle değerleri hiçbir zaman bitmeyecektir. Türk karatesinin lokomotifi olan Sakarya’nın başarılı antrenörleri, sporcularını ve hakemlerini de tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından müsabakalarda dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından madalyaları verildi.

Hendek Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2023, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184