HACIKIŞLASPOR’DAN BASIN AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz hafta yaşanan olaylar nedeni ile küme düşürülen Hacıkışlaspor Yönetimi bir basın açıklaması yaptı.

 HACIKIŞLASPOR’DAN BASIN AÇIKLAMASI


Basın açıklaması;

Kulübümüz Hacıkışlaspor'un küme düşürülme kararından sonra bu açıklamayı yapma ihtiyacı içerisindeyiz.

Bilindiği gibi kulübümüz bir köy takımıdır. İçinde bulunduğu spor faaliyetleriyle sadece Hacıkışla sakinlerine değil, çevre köylerden gençlere de spor yapma, sosyal ilişkilerde bulunma imkanı tanımaktadır. Bu bağlamda Hacıkışlaspor aleyhinde alınan karar, hem bu köylerdeki sporseverleri hem kamuoyunda söz sahibi vicdanı hür spor otoritelerini derinden üzmüştür.

İçlerinde savcı ve öğretmen olarak görev yapan ve topluma faydalı olmak için bir spor kulübünün çatısı altında toplanan gençlerin kulübüne yapılan bu mevzuat dışı küme düşürme eylemini kınadığımızı belirtiyoruz.

Merkeze uzak bir konumda, mütevazi şartlarına rağmen süper amatör ligde ilçe takımlarına rakip olmuş takımımız, onların arasında da futbolunu oynayarak play-off'a yükselmeyi başarmıştır. Kulüp olarak sadece sportif bir amaç uğrunda çalışmadığımızı, aynı zamanda diğer kulüplerle gerek yönetici bazında gerek futbolcu bazında dostane ilişkiler içinde olduğumuzu, kimi zaman sahada sakatlanan rakip takım oyuncusunun sıhhati için dahi sabaha kadar hastanede bekleyecek kadar kardeşlik duyguları içerisinde hareket ettiğimizi, geçen sezon ve bu sezon bir çok kulüpten gerek sözlü, gerek yazılı şekilde misafirperverliğimiz konusunda kulübümüze teşekkür edildiğinin spor kamuoyunun bilmesi gerekir.

Sakarya Amatör futbolunda bir çok olaylar ile karşı karşıya kaldığımız bu süreçte, Geçmiş dönemlerde Hacıkışla sahasında oynanan diğer maçlarda da istenmeyen olaylar olmuş, bu olayların akabinde kamuoyunda Hacıkışla sahası dendiği anda Hacıkışlaspor olay yapmış gibi lanse ettirilmiştir. Şehrimiz futbolunda yaşanılan bunca sorunun müsebbibi olarak Hacıkışlaspor seçilmiş ve savunmamız istenmeden, herhangi bir rapor konusunda bilgi verilmeden kulübümüz bir alt lige düşürülmüştür.

Kaldı ki federasyonun aldığı bu karar, ''arka arkaya dört kez'' saha olaylarına sebep olan takım küme düşürülür maddesine uymamaktadır. Bu adımın hiçbir hukuki dayanağı bulunmamaktadır. Bu bağlamda tüm hak ve sorumluluklarımızın peşinde olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Federasyon gibi ciddi bir kurumun bir takımın içindeki birkaç futbolcunun yaptığı fevri davranışa aynı fevrilikle karşılık vermek, bu işi yapanları cezalandırmak yerine  koca bir köyü cezalandırmak adil olmayan bir davranıştır. Böyle ciddi kararlar alabilme yetkisinde bulunan kişilerin empati kurabilen, kucaklayıcı ve onarıcı yaklaşımlar gösterebilmesi, Sakarya sporunun sıhhati ve geleceği açısından önem arz etmektedir.

Bize göre Sakarya'da ve tüm Türkiye'de meydana gelen saha olaylarının önüne geçmek için alınan ilk tedbir, olaylardan sonra verilen cezalar olmamalıdır. Asıl tedbir, istenmeyen durumlar vuku bulmadan uygulamaya konulanlardır.

Bu noktada ASKF'ye önerimiz, daha anlayışlı, tolere edici ve ufku geniş adımlar atmasıdır. Bir suçun yayılmasını önlemek için onu klasik yöntemlerle cezalandırmak, onun kısa bir süre için bastırılmasını sağlamakla kalır. Oysaki hedef aynı davranışların tekrar gösterilmesini engellemek olmalıdır. Federasyonda bulunan yöneticilerin bu tür olaylar karşısında gösterebildikleri tutum onların yöneticilik anlayışlarının ne kadar geliştiğinin göstergesi olmuştur.

Amatör futbolumuzda bir çok sorunun olduğu aşikardır, sorunların konuşulması ve sorunların giderilmesi konusunda hassasiyet gösterilmesi gerekirken sorunları daha çok büyüten bir yönetim anlayışı maalesef ki ASKF’de mevcuttur.

Bizler Hacıkışlaspor kulübü olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin "ayak içi pas" kavramının daha iyi algılanması için elimizden geleni yapacağımızı, günlük dolduruşlar neticesinde hakkaniyet dışı alınan bu kararları "ayak içi pas" ile bertaraf edeceğimizi kamuoyunun bilmesini isteriz.

Saygılarımızla.

Hacıkışla Spor Kulübü Adına
Av. Batuhan Severcan


Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2016, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184