Hendekspor Çıtayı Yüksek Tutuyor

TFF 3.Lig 1.Gruptaki temsilcimiz Hendekspor, ikinci yarı öncesinde hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Hendekspor Çıtayı Yüksek Tutuyor

Mavi-Siyahlılar, ilk olarak düşme hattından uzaklaşmayı ve ardından Play-Off şansını ise sonuna kadar kovalamayı hedefliyor.

Çalışmalar devam ediyor

İkinci yarı öncesinde hazırlıklarına kendi tesislerinde devam eden Hendekspor’da, tempo bir hayli yüksek.

 Sabah ve akşam olmak üzere günde çift idman çalışmalarını sürdüren temsilcimizde moraller ise yerinde. Dün Atatürk stadında yapılan son çalışmada düz koşunun ardından topla 5’e 2 çalışan Mavi-Siyahlılar, ardından dar alanda yapılan taktik çalışma ile birlikte idmanı sonlandırdı. Ekibimiz, bugün ise saat 15.15’te Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcimiz Serdivanspor ile hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.

“Play-Off için umut ışığımız hala var”

İkinci yarı hazırlıklarını sürdüren temsilcimizde son idman öncesinde açıklamalarda bulunan teknik adam Talip Toprak, “Giden oyuncularımız var ve gelmesini istediğimiz oyuncular da var. Bunlardan sadece 1 tanesini alabildik şuan için. 3-4 oyuncu ile de net temaslarımız sürüyor. Birkaç gün içerisinde netleşeceğini düşünüyorum. 3.Ligde çok farklı şeyler olur. Örnek olarak geçen sezon sondan ikinci olarak bitiren Halide Edip Adıvar ekibi ikinci yarının lideri olarak 5-6’ncı sıralara kadar geldi. Eğer biz doğru takviyeleri yapabilirsek Play-Off için umut ışıkları halen daha içimizde var. Ben buraya yarışmak istiyorum ama bir an önce gerekli takviyeleri yapmalıyız” dedi.

“İkinci yarıya bambaşka bir takım geliyor”

Takımdaki son duruma değinen Toprak, “Taşıyıcı kolonlar dediğimiz 4-5 isim sakatlıkları nedeniyle 4-5 hafta yoktular ve tamamen gençlerle oynadık. Son maçın yaş ortalaması 20. Hatta BAL’da bile oynamayan oyuncular 3.ligde sürekli oynamak zorunda kaldılar. Ama bu çocuklar için çok iyi bir tecrübe oldu lige hazır hale geldiler. Sakatlarında iyileşmesi ile birlikte aslında bizim 4-5 tane yeni takviyemiz var gibi düşünebiliriz. Sezon başında başladığımız kadro sezonun ortasında bozuldu. Şimdi onlar iyileşti ve tekrar geldiler. Onlarla beraber 2-3 iyi takviye daha yapmak istiyoruz. Aslında bakarsanız ikinci yarıya bambaşka yeni bir takım geliyor” ifadelerini kullandı.

“İlk 5 hafta çok önemli”

Kulüp başkanı Adil Karabulut ise basın toplantısında açıklamalarda bulunarak, “Hendekspor bugün 100 bini aşan nüfusu ile 1 milyonu geçen Sakarya’nın ikinci profesyonel takımı unvanına kavuştu ve bu gurur duyulası bir durum. Sakaryaspor ise bu şehrin markası ve Süper lig seviyesinde bir marka değerine sahip. Bizimde onunla birlikte bu şehri ulusal düzeyde temsil etme gibi bir misyonumuz var. Ligde ilk yarı istediğimiz gibi geçmedi. Her ne kadar düşme hattında olsak bile Play-Off hattı ile aramızda 13 puan var. Orta sıralar ile de yaklaşık 4-6 puan gibi bir fark var. 2-3 maçlık bir seri ile birlikte bulunduğumuz yerden kurtulmamız söz konusu. İlk 5 hafta çok önemli. Hedefimiz ilk 5 haftada bulunduğumuz yerden kurtulup orta sıraları sağlamlaştırıp mümkünse Play-Off oynamak” dedi.

“Transfer çalışmalarımız sürüyor”

Transfer sürecine de değinen Karabulut, “Transfer komitemiz şuanda bile çalışmalarını sürdürüyor. 1 oyuncuyu bitirdik.

Bir orta saha, bir kanat, sağ bek ve stoper mevkileri ile ilgili görüşmeleri yapıyor arkadaşlarımız. Bitmeye yakın oyuncularda var. Tabi şu da olabilir, ara transfer sıkıntılı bir dönem. Hiç transferde yapamayabiliriz öyle bir şey de mümkün ama yaparız.

 Yapamasak bile şuan 23-24 kişilik kaliteli bir kadro yapımız var. Son 10 hafta 6-7 sakat oyuncu ile ligi götürdük. Tamamı iyileşti şuanda sağlık problemleri yok.

 Onlarında takıma katılması ve yeni arkadaşlarında katılması ile inşallah önümüzdeki haftalarda Hendekspor’u iyi yerlerde görecek olmamızdan şüphemiz yok” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hendekli
Hendekli - 2 yıl Önce

En iyi hendek harikasın hendek yorumu yayınlarsın artık

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184