Hendekspor’da Murat Kaya Dönemi

Hendekspor Olağanüstü Kongresine tek liste ile giren Murat Kaya, Hendekspor’un yeni Başkanı oldu.

Hendekspor’da Murat Kaya Dönemi

Hendekspor Başkanı Adil Karabulut’un istifasının ardından Yönetim Kurulu Kararı ile Asbaşkan Murat Kaya Başkan seçilmiş ve sonrasında Murat Kaya tarafından Seçimli Olağanüstü Kongre kararı alınmıştı.

Başka aday çıkmadı

Kongre kararı sonrasında Hendekspor Başkanlığı için başka aday çıkıp çıkmayacağı merak edilirken, Hendekspor Olağanüstü Kongresi bugün tek liste ile gerçekleştirilirken, Kongre’ye tek liste ile giren Murat Kaya Hendekspor’un yeni Başkanı oldu.

Üye çoğunluğu sağlandı

Hendek Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonunda yapılan Hendekspor Olağanüstü KongresineHendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, MHP İlçe Başkanı Burhan Namlı, Yeniden Refah Partisi Hendek İlçe Başkanı Faruk Özgür, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, Hendekspor Eski Başkanı Adil Karabulut, Hendekspor Yönetimi ve Hendekspor delegeleri katıldı.

Numan Cengiz unutulmadı

Tüm Şehitler ve yakın zamanda trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Hendekspor Sportif Direktörü Numan Cengiz anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan kongrenin Divan Kurulu Hendek Belediye. Akşam Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, Meclis Üyesi Hamit İsmailoğlu ve eski Hendekspor Yöneticisi Hüseyin Bilgiçli’den oluştu.

Delegeler onay verdi

Kongre Divanı oluşturulmasının ardından Hendekspor Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Faaliye Raporları Hendekspoe Kulüp Müdürü Mustafa Levent tarafından okunurken, Divan Başkanı Hüdaverdi Bahadır raporları delegelerin oylarına sundu ve raporlar oy birliğiyle kabul edildi.

Başarıyı da Başarısızlığı da sahiplenilmeliyiz

Raporların oylanmasının ardından dilek ve temenniler kısmına geçilirken ilk konuşmayı Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu yaptı.

Kongremiz İlçemize ve camiamıza hayırlı olsun diyen Babaoğlu, bu bir süreç işi, başarıyı da, başarısızlığı da tüm kulübe veya yöneticilere fatura etmemek lazım. Eğer bir yerde başarı varsa bu tüm Yöneticilerin ve daha önceki Yönetimlerin göstermiş olduğu çaba göstermiş sporcusundan antrenörüne yöneticisine kadar herkesin yaşadığı süreçler neticesinde başarı gelmiştir eğer sonuç itibarıyla başarısızlık arz edilebilecek bir son elde edilmişse tıpkı başarıda olduğu gibi hepimizin sahiplenmesi gerekir ifadelerine yer verdi.

Çakmak’tan samimiyet çağrısı

Bizi biz yapan Hendekspor’un kendisidir diyen Eski Hendekspor Başkanı Zafer Çakmak, başka Hendekspor yok. Hendekspor Yönetimi düşmedi, Hendekspor’un camiası düştü. Hendek değerleri olan bir Şehir. Turgut Başkanımızın desteğiyle Adil Başkanımız ve Yönetimi pandemi döneminde takımı 3. Lige çıkarttı. Ben sahada ağlıyordum üç tane final oynamış kaybetmiş bir takımın

oyuncusuydum. Biz bu süreçten sonra ne yapacağız önemli olan bu. Her Yönetim değişiminin ardından bir takım kırgınlıklar ve üzüntüler oluşuyor, bazı arkadaşlar farklı görüşlere düşüyor ve bu beni gerçekten üzüyor bende aynı duruma düştüm. Hendekspor’u bırakmamak gerekiyor, bir şeyimiz yok Hendekspor’umuz var.  Basınıyla, taraftarıyla, eski sporcu ağabeylerimizle bu şehre emek vermiş insanlarla şu değeri ortaya koymamız gerekiyor ifadelerine yer verdi.

İmdat Kum’dan vefa serzenişi

Bu sene iki kere çok büyük üzüntü duyduk diyen Hendekpspor eki Teknik Direktörlerinden İmdat Kum, Numan kardeşim benim her şeyimdi çünkü bu takımı (BAL) getirirken yanımda duran, samimi duygularıyla bana sahip çıkan aynı şekilde bende ona sahip çıkan en fazla üzüntüyü ben duydum. Her şeyini Hendekspor’a veren insanların burada gelipde değersizleştirildiği bir yerde gerçekten kırgınlıklarım çok fazla, kusura bakmayın. Bu işi 18 yıl profesyonel olarak en üst lig’de oynayan süper ligde, ptt 1. Lig’de oynayan, 1-12 sene Ptt 1. Lig oynayan ve kaptanlık yapan, 20 yıldır UEFA sahip olan Hendek’e yerleşmiş biri olarak Hendek’te bir kez dahi Hendekspor Yönetimi bir kez toplanıp İmdat senin Türkiye’nin her yerinde çevren var, Şenol Güneş, Tınaz Tırpan onlarca Grubumuzda gelen 5-6 arkadaşlarım hepsi şaşırıyorlar. Neden biliyormusunuz? Hayatımda futbol oynarken tırnaklarımla geldim, antrenörlükte de tırnaklarımla geldim ve tırnaklarımla bıraktım. 4-5 profesyonel takımda çalıştım bir çok kulüpte antrenörlük yaptığımı da bilmezler oralara giderken kimseden yardım almadan gittim Hendekspor’da da aynı şey oldu. Beni bu kadar değersiz kıldılar ama ben Hendekspor’u değersiz kılmadım ifadelerini kullandı.

Sokak köşelerine cevap

Murat Başkanımız kongre kararı alarak en doğru kararı aldı diyen Antrenör Şener Gürsel, sokak köşelerinde, sağda solda Hendekspor’u konuşanlara, Yönetimi kötüleyenlere cevap olmuş oldu.

Borcu kabul ettiniz

3.5 Miyon TL’lik borca herkes el kaldırdı ama bir şeyin farkında değilsiniz, yönetim ödemezse biz ödeyeceğiz.Altyapı ile ilgili olarak bundan önceki yönetimler yanlış doğru bir şeyler yapmaya çalıştı. Hataların yanlışların çok olduğu ortada ve Takımımız düştü. Yeni yönetimin bunları yapmayacağını umuyorum.

Basın sözcüsü tepkisi

Hendekspor yönetimine dışarıdan bir gazeteci alındığı ve basın sözcüsü olacağı konuşuluyor. Bunu Hendekspor üyesi ve camiyası olarak ben kendi şahsım adına kabul etmiyorum. Bugüne kadar Hendekspor maçlarında kendisini görmedim, Hendek’te de görmedim. Benim şahsi düşüncem, bu Hendek’te görev yapan basın mensubu arkadaşlara karşı terbiyesizliktir. Basındaki arkadaşları bir araya getirip aralarından bir sözcü seçilmesi gerektiğini düşünüyorum ifadelerine yer verirken, Divan Başkanı Hüdaverdi Bahadır, ismi belirtilen ve basın sözcüsü olacağı konuşulan kişinin Hendekspor Yönetiminde isminin bulunmadığını açıklamasında bulundu.

Hendek değerlerine sahip çıkmıyor

Hendekspor eski yönetimi ile alakalı bazı sıkıntılarımız oldu diyen Hendekli Radyo programcısı ve yapımcısı Cemil Tekin, İmdat hocama katılıyorum. Hendek değerlerine sahip çıkmıyor, ben de anlatmak içimi dökmek için buradayım. Her nedense bu Hendek ve Hendekspor bizi sevmedi. Her yere gidiyorum, yarın da gideceğim. Bize her yerde Hendek’ten daha fazla değer ve sahip çıkılıyor ama burada çıkılmıyor. Benim Adil Başkanla hiçbir sorunum sıkıntım yok. Niye bu konuyu açıyorum biz gazeteciler yazarız Turgut Başkanı da eleştirebiliriz, Burhan başkanı da eleştirebiliriz. Eski başkanları da eleştirdik. Adil başkana ben ne yazdım? Adil başkan bana müdahale etmeden bir şey yapmadım, özür diliyerek söylüyorum burada sığır oldum. Adil başkana yazı yazdım, keşke gitmeseydi. Sizin görüşlerinize sunuyorum. Nasıl bir kelime? Üzüldük, kırıldık, takımız düştü, inanılmaz üzüldük, düştüğü zamanda hep yanındayız, bundam sonra da yanında olacağız ifadelerine yer verdi.

Sizlerin görmediğini biz görürüz

Başarızlık olduğu zaman eleştiri yapmak en kolay yoldur diyen Gazeteci Orhan Topçu, başarısızlıkları kahve köşelerinde, sokaklarda, evlerde, cemiyetlerde ve düğünlerde konuşuruz, başarılı olduğu zaman kimse konuşmaya cesaret edemez. Biz gazeteciler olarak kamu görevi yapıyoruz. Başarılı olduğu zamanlar cicim ayları diyeyim biz bir şeyler karaladığımız zaman yazdık çizdik hedef olduk. O zamanki arkadaşlarımız kendilerini dokunulmaz kutsal kişiler olarak gördüler. Bir tanesi de bir toplanalım sorun ne diyen bir kimse olmadı. Onların görmediğini biz gördük, gazeteciler olarak gördük. Yaptıkları bir hata yüzünden 3. Lig’e çıkamadılar.

Hendek için birlik olamadık

Adil Başkanımız gıyabında konuşmuyoruz ortaya konuşuyoruz, birileri kral çıplak diyemedi biz dedik, biz kötü olduk. Sayın Belediye Başkanı camiyayı bir araya toplamak adına bir gel derse ki bana göre konuşacak tek adam odur, tabi Başkanım derdik. O zamanlar bir kırgınlığım vardı şöyle bir toparlayıp ne yapıyorsunuz, 70 yıllık bir özlem son bulmuş. Yönetici arkadaşlar, gazeteci arkadaşlar ne yapıyorsunuz? Hendek için elele verelim birlik olalım denmedi.

Siz neden istifa etmediniz!

Burada yönetime bir eleştiride daha bulunuyorum. Sizler ekip olarak geldiniz ve sizin başınızda Adil Karabulut vardı. Adil Karabulut Tv programlarında da yönetimin arkasında durdu, takımın da arkasında durdu ama siz yöneticiler durmadınız. Adil Başkan istifa etiğinde sizde edecektiniz! ifadeleri üyeler tarafından alkışlarla kesildi.

Konuşmaların ardından oylamaya geçilirken, Divan Başkanı Hüdaverdi Bahadır kongre divanına gelen listedeki yönetim kurulunda bulunan isimleri okuyarak açık oylamaya sundu, oylama sonucunda Hendekspor’un yeni yönetimi oy çokluğuyla seçilmiş oldu.

Başkan: Murat Kaya

Yönetim Kurulu: Ömer Gürbüz, Danyal Kaya, Ferdi Kahveci, Saim Gürbüz, Engin Varlıca, Resul Meraklı, Emel Kasap, Hüseyin Karaduman, Kamil Erdem, Kenan Ayar, Vural Tutkun, İlker  Bayrak, İsmail Ceral, Nevzat Örek, Sedat Demirel, Selami Sırrı Keskin, Uğur Nal, Veli Ergen, Mustafa Yılmaz, Bahattin Bıçak.

Denetin Kurulu: İsmail Mesut Semiz, Kerem Gümrükçü, Oğuz Tutkun.

Disiplin Kurulu: Cem Keleşoğlu, Osman Hakan Başkara, Nurullah Akçay.

Emanetiniz emin ellerde

Kongre sonucu Hendekspor Başkanı seçilen Murat Kaya teşekkür konuşmasında, apansız aramızdan ayrılan, kulübümüzde  futbolculuk yıllarından itibaren önemli hizmetlerde bulunan Numan Cengiz kardeşimizi rahmetle yad ediyorum. Hendekspor isminin geçtiği yerlerde gözlerin aradığı bir isimdir Numan Cengiz, şu anda bile çıkıp gelecek gibi sanki ruhu şad mekanı cennet olsun.

Olağanüstü genel kurulumuzun camiamıza hayırlı olmasını diliyor, destekleriniz için şahsım ve yönetim kurulu adına herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Net olarak ifade etmeliyim ki ben ve arkadaşlarım Hendekspor’u sportif başarılara taşımak azim ve heyecanın yanında ilçemizin ulusal marka değeri olan kulübümüzün en iyi şekilde temsil etme sorumluluğu içersinde olacağız.

Kurumsal bir anlayışla sağlam adımlarla ama mutlaka ve mutlaka birlik beraberlik içersinde hareket ettiğimizde başarı kaçınılmaz olacak. Biz inanıyoruz! Mücadele etmeye, başarmaya talibiz. İlçemizde yaşayan, Hendekspor’umuza gönülden bağlı herkes bu doğrultuda imkansız olmayan bir mücadelede güç aldığımız bir kaynak olacaktır. Sonuç olarak bu büyük camiada Hendekspor’umuzun idaresini emanet aldık, şüpeniz olmasınki emanetiniz emin ellerde. Bugün itibarıyla da sezon hazırlıklarına başlayacağız. Camiamızın ve futbol kamuoyunun merakla beklediği trasfer çalışmalarımızı en az hata ve en doğru şekilde gerçekleştirme arzusundayız.

Son olarak bugüne kadar kulübümüze hizmet etmiş olan herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Genel kurulumuza teşrif eden üyelerimize ve misafirlerimizi saygı ile selamlıyor, yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum ifadelerine yer verdi.

Kongre Yönetim Kurulu ve Delegelerin toplu fotoğraf çekimi sonrası sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2022, 15:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Dik duran adam
Dik duran adam - 2 yıl Önce

Siyasi bir liste yapılmış yine Turgut Babaoğlu sözünü geçireceği kişileri yazdırmış yine diyorum hatalar tekrarlanıyor ders alınmıyor futbolu bilen kimse yok ama kulübü bel başkanı babasının malı gibi yönetiyor

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184