İMDAT KUM SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Hendekspor Antrenörlüğünden ayrılan İmdat Kum sessizliğini Lig bitiminde bozarak açıklamada bulundu.

İMDAT KUM SESSİZLİĞİNİ BOZDU


İmdat Kum yaptığı açıklamada “Öncelikle sezon başından beri Hendekspor’un bal ligine çıkmasına emeği geçen herkesi tebrik ederim. Hendekspor takımına 7. Haftadan sonra göreve geldim, 4,5 aydır Hendekspor’un başarılı olabilmesi için elimden gelen herşeyi yapmaya çalıştım. Geldiğimde takımda çok sıkıntılar vardı.
Kimi disiplinsiz davranışları, kimi performans düşüklüğü nedeniyle bazılarını lig maçları devam ederken bazılarını da devre arasında toplamda 13 oyuncu ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık.
Devre arasında 8-9 oyuncu transfer etmek ihtiyacı doğdu. Devre arasında transfer yapma zorluğunu ve riskini yönetim ve teknik kadro olarak göze aldık. 2. Devre çalışmalarını 13 kişi ile başladık.
Transfer başladığında lig maçları da başladı. 1 önce transfer ettiğimiz oyuncuyu oynatmak zorunda kaldık. Yeni transferleri hem fizik hem kondisyonolarak takıma uyumunu da en kısa zamanda sağlamak zorundaydık.
Hem puan kaybı yaşamamamız gerekiyordu. Bu zorlu sürece rağmen 11 maçta 23 puan toplayarak playoff hedefine ulaşmak kolay değildi ama hep beraber bunu başardık.
5 maçlık playoff maçlarını 15 gün kala istediğimiz çalışma ortamını bulduk. Hem sakatların düzelmesi takımın fizik, kondisyon, teknik, taktik olarak hazırlama şansımız oldu. Playoff’ta emeklerimizin karşılığını alacağımızı yürekten inanıyorduk. Play off’un ilk maçı Pamukovaspor ile 1-1 berabere biten maç sonrası yönetimin hiçbir sebep göstermeden, başarılı olmama rağmen görevime son verdiler. Beni üzen bu kararın alınmasında Antrenmanda çalışmak istemeyen, sakatlık bahanesiyle Antrenmana çıkmayan, kadroya giremeyen performansını yükseltemeyen beklentilere cevap veremeyen futbolcuların söylemlerinin etkisinin olduğuna inanıyorum.
Üzücü olan ortada başarısızlık yok iken işlerine sindiremedikleri, inanmadıkları bu kararı almaları. Yönetim olarak bana olan güvenlerinin azaldığını, inançlarının kalmadığını hissetmiş olsaydım 1 dakika bile görevde kalmayacağımı herkes çok iyi bilir. Çok kırılmama rağmen takımın 2 gün sonra önemli bir maç oynayacağından futbolcuların bu gelişmelerden olumsuz etkilenmemesi adına açıklama yapmadım. Bazı kişiler bu açıklamayı ozaman yapmam gerektiğini söylemelerine rağmen, ben takımın istediğimiz düzeyde olmamasına rağmen bal ligine çıkacağını inandığım için maçlar bittikten sonra açıklamanın doğru olacağını düşündüm. Çok kırılsam da Hendekspor’un bal ligine çıkması beni çok sevindirdi, çünkü Hendekspor bal ligine çıkmasaydı sorumluluk ve fatura sezon başında takımı kurmamama rağmen bana kesilirdi.
Sezon başından beri kurumsallaşma, altyapıya önem verilmesi gibi doğru yapılan işlerin yanında eksikler ve hatalar da vardı. Benim görevime son verilmesi büyük hata olmasına rağmen Hendekspor’un bal ligine çıkması büyük bir başarı, bal liginde başarılı olabilmek için bu sezonun analizi çok iyi yapılmalı.
Şampiyonluk yapılan hataları, eksikleri ve gerçekleri görmemizi engellememeli. Görevime son verilinceye kadar Hendekspor’un başarılı olabilmesi için yardımcı Antrenör Numan Cengiz ile beraber gece gündüz takıma yönetimin, Belediye başkanı İrfan Püsküllü’nün bugüne kadar hiçbir takımda görmediğim desteklerinin ve imkanlarının boşa heba olmaması için verdiğimiz bunca emeğin karşılığını alabilmek adına elimden gelen tüm çabayı gösterdim.
Bunca emeğin karşılığı görevimize son vermek mi olmalıydı. Bu kararı futbolseverin takdirine bırakıyorum. Hendekspor’a bunca yaptığım fedekarlığın, emeğin karşılığında bir kişinin dahi beni arayıp veya maç bitiminde benimde şampiyonlukta emeğim olduğunu düşünemedi. Şampiyonluk fotoğrafında ben hariç emeği olan olmayan görevde olmasamda benim kadar bal ligine çıkacağına inanmayanların fotoğrafta olması benim daha çok üzülmeme neden oldu” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2018, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184