KARATEDE ŞAMPİYONLAR YETİŞİYOR

İller arası karate ligi finalleri, Atatürk Spor Salonunda yapıldı.

KARATEDE ŞAMPİYONLAR YETİŞİYOR


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşen turnuvaya Bursa, Kocaeli, Bolu, Yalova, Eskişehir, Kırklareli, Tekirdağ, Düzce ve Sakarya illerinden 600 sporcu katıldı. Turnuvada konuşan Dünya ve Avrupa karate hakemi Uğur KOBAŞ, “Bu ligde 15-16 yıldır Türk karatesine yön veren başarılı sporcular yetişti. Bu sporcular ülkemizi Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalya alarak gururlandırdı. Önümüzdeki yıldan itibaren bu lige katılmak için Türkiye’nin birçok bölgesinden kulüpler başvuruda bulunuyorlar. Bu durum ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Karate şampiyonasının açılış töreninde Geyve Jimnastik kulübünün yaptığı gösteri büyük alkış aldı. Sporcuların kilolarında A ve B grubu olarak mücadele ettiği liglerde; A grubunda derece giren ilk dört sporcuya kupa, beş ve altıncı sporcuya madalya, B gruplarında dereceye giren sporculara madalya verildi. Açılışta dereceye giren sporcular haricinde Spor Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Türkiye Anadolu Yıldızlar Liginde şampiyon olan bayan takımımıza ve üçüncü olan erkek takımı sporcularına kupa takdim edildi.

 

 Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş, Adapazarı İlçe Müdürü Sebahattin Güzel ve Geyve İlçe Müdürü Yusuf Yıldız verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2014, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184