KAVAKÇI’DAN GÜREŞ HEYKELLERİNE ELEŞTİRİ

Hendek’li Kırkpınar Baş Pehlivanlarından Mahmut Kavakçı Selman Dede mesire alanına yapılan Güreşçilerin heykelleri ile ilgili sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımla eleştirdi.

KAVAKÇI’DAN GÜREŞ HEYKELLERİNE ELEŞTİRİ


Sosyal medya sayfası üzerinden eleştirilerde bulunan Başpehlivan Mahmut Kavakçı, Her yıl düzenlenen Selman dede şenliklerinin olduğu bölgede yapılan iki güreşçinin heykelinin dinen uygun olup olmadığını sorarak tepkisini de dile getirdi.

Başpehlivan Mahmut Kavakçı’nın sosyal medya sayfasında yer alan eleştirisinde  “Bu heykellere taktım kafayı ..çok ilginçtir ki bu heykellerin açılışı yapılacağı gün Selman dede güreşlerinde Selman dede türbesinde Kuran-ı kerim tilavet ediliyor, çocuklar sünnet ediliyor, akabinde güreşler başlayacak neyse orada şuanki Sakarya'nın Hendek ilçesinde oluyor bu hadise.

Tabiki hendek müftüsü de Selmandede şenliklerinde bulunuyor ve orada mevlüt okunuyor. Sıra heykellerin açılışına geldi kurdele kesilecek fotoğraf çekilecek falan filan .ben hemen cami çıkışı müftüye sordum şuandada kendileri halen görevde hendektek müftüsüdür .Yav hocam bu heykel işi nedir neyin nesidir bu iş hak mıdır, doğrumudur dedim, müftü bey benim haberim yok pehlivan dedi bana iyi hocam dedim. Kendi kendime dedim ki sen peygamberlerin bugünkü vekillerisiniz bu benden önce ahirette size sorulacak. O zamanda dersiniz benim haberim yoktu diye münker ve nekir meleğe soru sorulduğunda kabirde. Halen heykeller orada mevcut bu heykelcilik dinimizce yasak olduğunu birçok Hendek’li bilir. Kimse bu konuda sesini çıkarmıyor bunun vebali ağır olacak. Mahşer gününde bu nemelazım müslümancılığın getirdiği sonuçtur bu. Bu gafletin ve müslümanların ayıbıdır yüz karasıdır.

 Birde olayın ilginç yanı Hendeğimizde bir çok âlim ulema vardır, hocalar vardır, hafızlar vardır.Birtanesi ne feste paylaşıyor nede Ali inci’ye bu durum çok yanlıştır diyor. Diyorlarsa da kapı arkasında diyorlar. Nede hendeğimizin Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’ye diyorlar. Hendeğin ileri gelenleri bu işten mesuldür.

Başta müftü, yav biz bu kadarda aciz bir kulmu olduk. Kıl namazını git tarlana fındıklığına, kıl namazını git dükkanına, böyle Müslümanlığın bedeli ağır olur ahirette kardeşim. Ben Hendek’liyim, Hendekteki yanlışı söylüyorum. İzmit, Karamürsel oradaki müslümanları daha çok ilgilendirir. Umarım bu yanlışı büyüklerimiz idrak eder bir an önce bu heykeller ortadan kaldırılır. Kimse kaldırmazsa ben kazma kürekle o Hendek’teki heykellerin hakkından gelmesinde bilirim evelallah. Ya bunun hak olduğunu ıspatlayın ayetle, sünnetle. O zaman benim heykelimi de dikin. Yada ıspatlayamazsanız ben ıspatlıyorum Resulullah efendimiz yasaklamıştır.  Bu heykelleri bir an önce kaldırın yoksa ben gereğini yapacağım.” İfadeleri yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184