Milli Sporcularla Görkemli Başlangıç

Hendek Belediyesi, 10 Numara Sportif, İzmir Gücü Spor Kulübü Derneği ve TR Cup işbirliğinde düzenlenen U9 – U14 arası ‘Uluslararası Hendek Cup Tayfur Havutçu Futbol Turnuvası’ Hendek Atatürk Stadyumunda Hendekli eski sporcular ile Milli takımda forma giymiş yıldız futbolcuların mücadele ettiği şöhretler maçı ile başladı.

Milli Sporcularla Görkemli Başlangıç

Yıldızlar Geçidi

Hendek Belediyesi Uluslararası Futbol Organizasyonuna ev sahipliği yaptığı Hendek Cup Tayfur Havutçu Futbol Turnuvası bugün Atatürk Stadyumunda başladı. Turnuvaya Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Sercan Candan, Hendek Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Akıcı, Akyazı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kasım Adem Altun, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Tekin Ulaş Karatepe, MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, Tayfur Havutçu, Fevzi Elmas, Kaan Dobra, Ogün Temizkanoğlu, Ahmet Dursun, Faruk Atalay, Recep Çetin, Yankov, Soner Boz, Hasan Kabze, Nuri Çolak, Orhan Kaynak, Aytaç Ak gibi eski milli futbolcular ile birçok şehirden gelen sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.

Mahmut Gözüaçık: Bu Turnuva Altyapılar İçin Çok Önemli

Altay Spor Kulübü Altyapı Sorumlusu Mahmut Gözüaçık “Çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulması ve İnternet, telefon gibi bağımlılıkları yenmeleri adına bu tarz aktivitelerin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Fırsat eşitliği adına en uzak şehir olarak Mardin ilimizden de sporcu çocukların organizasyona katıldığını vurgulayan Gözüaçık, Hendek ilçemizdeki çocuklarımız adına da güzel bir fırsat oldu. Turnuvayı takip eden bir çok antrenör ve scoot ekipleri var. Ülkemizde altyapılarda yetiştirmek üzere sporcu kazanımı için bu tarz etkinlikler çok faydalı olacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir turnuva olacak” dedi.

Tayfur Havutçu: Hendekli Olmaktan Gurur Duyuyorum

Hendek’in kendisi için her zaman farklı olduğunu ifade ederek söze başlayan Eski Milli Futbolcu Tayfur Havutçu, “ Ben Almanyada doğdum 6 yaşında Türkiye'ye geldim. İlkokulu Hendek’te okudum. Çocukluğum Başpınar Mahallesinde boş arazilerde top oynayarak geçti. Her fırsatta her yerde bunu gururla söylüyorum ben Hendekliyim. Hendek’in çocuğuyum. Başkanımızla birlikte böylesine güzel bir organizasyona imza atmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Birçok ilden birçok sporcunun katılımı düzenlenen organizasyonda emeği geçen başta Başkanımız Sn. Turgut Babaoğlu’na ve Organizasyon ekibine ve beni kırmayıp gelen eski milli futbolcu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Nevzat İnanç: Kutluyorum

Böylesine güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden İl Spor Müdürü Nevzat İnanç, “ Bu organizasyonu kurum olarak çok önemsediğimizi ifade etmek istiyorum. Sosyal Belediyeciliğin gereğini yapan Başkanımız Sn. Turgut Babaoğlu ve ekibi yürekten kutluyor büyük bir alkış istiyorum. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu organizasyonlarda Belediyelerimizin ve kurumlarımızın daima yanındayız. Kurum olarak tüm imkanlarımızı seferber etmekten çekinmiyoruz. Organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Babaoğlu: Sporun Merkezi Hendek

Çeşitli şehirlerden gelen sporcular ve tüm katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Babaoğlu, “Belediyemiz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz, 10 Numara Sportif, İzmir Gücü Spor Kulübü Derneği ve TR Cup işbirliğinde düzenlenen bu dev organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Hendek’imizin evladı, Türk Futbolunun beyefendisi Milli değerimiz Tayfur Havutçu’ya turnuvamıza sağlamış olduğu güçlü destek nedeniyle kendisine burada sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Hendek bir futbol şehridir, Hendek sporun kalbi ve merkezidir. Bunu her fırsatta yaşatıyor, gençlerimizin spora yönelmesi adına organizasyonlarımızla taçlandırıyoruz. Hep birlikte Hendek'imizi daha güzel yarınlara taşımak için çaba gösterip bu tarz etkinliklerimiz arttırarak devam edeceğiz. Çalışmalarımızla yatırımlarımızla, hedeflerimiz ve planlarımızla Türk Gençliğinin spora olan ilgisini arttırmak onlara yeni fırsatlar yaratmaya devam edeceğiz. 3 gün boyunca 9-14 yaşlarındaki Türk Futbolunun gelecekteki yıldızları olan değerli evlatlarımız sahada kıyasıya mücadele edecek. Şimdiden tüm takımlara başarılar diliyor, tüm sporseverleri bu heyecan kasırgasını izlemeye davet ediyorum. Organizasyonda emeği geçenlere, sponsorlarımıza ve tüm izleyenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Plaket Takdim Ettiler

Konuşmaların ardından Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu'na, İl Müdürümüz Nevzat İnanç'a, ve Hendek ile Akyazı İlçe Spor Müdürlerimize Turnuva Tertip Komitesi tarafından teşekkür plaketi takdim edilirken, Başkan Babaoğlu ise Organizasyona katkılarından ötürü Hendekli Eski Milli Futbolcu Tayfur Havutçu’ya teşekkür plaketi takdim etti.

Kazanan Hendek Karması Oldu

Soner Garip, Basri Divan, Bülent Yıldan’ın Hakemliğini yaptığı Hendek Karması ve Şöhretler Karması arasında oynanan maçın ilk vuruşunu Eski Milli Futbolcu Tayfur Havutçu gerçekleştirdi. Antrenörlüğünü Nurullah Akçay’ın yaptığı Vedat Yavuz, Recai Kandemir, Recep Anılmış, Adem Berberoğlu, İmdat Kum, Erhan Turunç, İlhan Var, Hakan Soylu, Yılmaz Aslan, Ali İhsan Ayar, Burhan Namlı, Timur Özne, Sadettin Meraklı, Yusuf Dural, Orhan Kumru’dan oluşan Hendek Karması, Antrenörlüğünü Hakan Ünsal’ın yaptığı Fevzi Elmas, Tayfur Havutçu, Kaan Dobra, Ogün Temizkanoğlu, Ahmet Dursun, Faruk Atalay, Recep Çetin, Yankov, Soner Boz, Hasan Kabze, Nuri Çolak, Orhan Kaynak, Aytaç Ak, Şevket İlhan’ın mücadele ettiği Şöhretler Karması’nı 7-6 mağlup etti.

Goller: Dk.2, 25, 39 Yılmaz, Dk.12, 35 Hakan Soylu, Dk.33 Timur Özne, Dk. 38 Orhan Kumru (Hendek Karması), Dk. 6, 27, 40 Ahmet Dursun, Dk.14, 40+1 Ogün Temizkanoğlu, Dk.20 Melih Kaya(Şöhretler Karması)

Maç sonu eski milli futbolcular taraftarlara formalarını hediye ederek günün anısına hatıra fotoğrafı çekildiler.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184