DİKMENLİLER GEBZE’DE BULUŞTU

Hendek Dikmen Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği gece Gebze Demirtaş düğün sarayında yapıldı.

DİKMENLİLER GEBZE’DE BULUŞTU


Bu yıl ikincisi düzenlenen Hendek Dikmen Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma gecesi yoğun katılım ile gerçekleşti. Gece Osman Sağlam ve folklor ekibinin gösterisiyle başladı. Mavi Karadeniz ekranlarından da canlı yayınlanan geceye ilgi bir hayli fazlaydı.

Geceye yöresel sanatçılardan, Sabahattin Yanık, İsmail Güler, Serdar Sarı, Murat Kumaş, Atilla İlerin,  Elifçe ve Yetim Emine katıldı.

Dikmen Köyü ve misafirlerin bir araya gelip kaynaşmaları ve tanışmalarıyla devam eden Hendek Dikmen Köyü dayanışma yardımlaşma gecesine; İstanbul Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk, CHP Hendek Belediye Başkan adayı Selami Karakadı, MHP Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu, Hendek İl meclis Üyesi Alaaatin Paşakaba, Adem Öz, Hendek Kazımiye Köyü Muhtarı Fevzi Cesur, Hendek Avova Mahallesi Muhtar adayı Mustafa Gözyuman, Ali Pelin, Aktaş Federasyon Başkanı Mahmut Yılmaz, Sinlice Köyü Dernek Başkan Yardımcısı Bahri Erata, Tuzla Giresun Göreleliler Derneği Başkanı Hasan Hıra, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclis Üyesi ve Darıca Şalpazarlılar Dernek Başkanı Ömer Öztürk, Yalova Ziraat Odası Başkanı Halil Ayvaz, Ağasar Vadisi Dernek Başkan Yardımcısı Ali Atalar ve çok sayıda köy halkı katıldı.

Dikmen Köyü halkının yoğun ilgi gösterdiği geceye kilometrelerce uzaklıktan gelmeleri ve birbirlerini yalnız bırakmamaları dikkat çekti. Yöresel sanatçıların ezgileri ile horonlar oynayan misafirler, birbirleri ile hasret giderme fırsatı buldu.

Hendek Dikmen Köyü Dernek Başkanı Muhammet Kıt yaptığı konuşmada, bizleri gecemizde yalnız bırakmayan tüm dostlarımız ve köylülerimize, gelmek isteyipte gelemeyen tüm dostlarımıza ve köylülerimize teşekkür ediyoruz.

Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Dayanışma gecemizi geleneksel hale getirerek gelecek nesiller için devamını sağlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda gecede emeği geçen tüm yönetim kurulu üyelerimize, gecemize katkıda bulunan tüm sponsorlarımıza ve emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum dedi.

Gecenin geç saatlerine kadar devam eden gece, gurbette bulunan köylülerin hasret gidermeleri, birlik ve beraberliklerini pekiştirmeleri ile son buldu.

Kadir KAZIN/HENDEK





Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2014, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184