MÜSLÜMAN OLDU VE SÜLEYMAN İSMİNİ ALDI

Hendek’te misafir olarak bulunan Fransa vatandaşı Anthony DUPAS, Hendek Müftülüğü’ne gelerek, kendi isteği ile Müslüman olma ve Süleyman ismini alma talebi ile müracaatta bulundu.

MÜSLÜMAN OLDU VE  SÜLEYMAN İSMİNİ ALDI


Hendek Müftülüğünde gerçekleştirilen ihtida merasiminde, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, Müftülük Şefi Dündar Dağlı, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Muhammed Cahit Kalkışan, İlçe Vaizleri Abdülkerim Karabıyık  ve Yusuf Çakır ile Tercüman olarak Ticaret Lisesi İngilizce Öğretmeni Halil İbrahim Aslan  hazır bulundu.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin’in günün anlam ve önemine yaptığı konuşma sonrası Vaiz Abdülkerim Karabıyık tarafından yapılan dua ile devam etti.

Kelime-i Şehadet getiren, İslam Dini ile müşerref olan ve Süleyman ismini alan Anthony Dupas, “Allah’ın huzurunda ve şahitlerin de şehadeti ile isteyerek, severek ve her hangi bir baskı altında kalmadan İslamiyet’i seçtim.” dedi ve memnuniyetle İslam Dinine dahil olduğunu ifade etti.

İlçe müftüsü Abdurrahman Şahin ; Müslüman olan Süleyman’a İngilizce Mealli bir adet Kur’an-ı Kerim hediye etti ve tanzim edilen 'ihtida belgesini'  de kendisine takdim etmesiyle Tören sona erdi.





Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2014, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184