ŞİŞMAN’DAN İMAR PLANI AÇIKLAMASI

Hendek Kemaliye Mahallesi halkının Kentsel dönüşüm alanında yapılan imar planı ile ilgili Hendek’te ki Meclis Üyelerinin neden bilgilendirmedikleri yönünde yaptıkları söylemler üzerine MHP Meclis Üyesi Mimar Cengiz Şişman açıklama yaparak Kentsel dönüşüm alanı ile ilgili yapılan planın Hendek’te yapılan 1/1000 imar planı ile aynı plan olmadığın söyledi.

ŞİŞMAN’DAN İMAR PLANI AÇIKLAMASI


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Camili ’de askıya asılıp süresi dolduktan sonra indirilen İmar planı ile ilgili mahalle halkının bu plandan meclis üyelerinin neden bilgisi olmadığı yönünde ki söylemleri üzerine MHP Meclis Üyesi Mimar Cengiz Şişman açıklama yaptı.

Mimar Cengiz Şişman yaptığı bilgilendirme açıklamasında, Kemaliye Mahallesin de yapılan Dönüşüm proje çalışmalarında 1/1000 imar planı ile Hendek’in 1/1000 planı aynı plan değildir. Kemaliye Mahallesinde yapılan bölgesel imar planında bizim ve İlçe halkının haberi olmamıştır.

Bu plan tamamen Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından hazırlanıp askıya çıkarılmıştır. Kemaliye Mahallesi dönüşüm alanında yeri olan vatandaşlarımızın haklarının kaybolmaması için bir avukata danışarak Kemaliye’de hazırlanan İmar planının iptali için dava açılmalıdır. Bu plan Başkan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır.

Halktan gizlenmiş ve kimsenin haberi olmadan Camili ‘de askıya asılmış ve itiraz olmadan askıdan indirilmiştir. Hak sahiplerinin bu plana itiraz etme hakkı elinden alınmıştır. Tek yol İmar planına dava açmaktır. Bununda süresi bitmektedir. Şunu da söylemeyi kendime vazife kabul ediyorum.

Bu yapılan plan ve proje Hendek geleceğini yanlış şekillenmesine sebep olacaktır. Merkez de ki ve plan yapılan bölgede ki sorunlar çok fazla artacaktır. Bu yüzen bu plana bütün Hendek olarak karşı çıkmak ve düzeltilmesini sağlamak gerekir.

Kemaliye mahallesin de ki vatandaşlarda dava açarak bu planı iptal ettirmelidirler diyerek vatandaşları bilgilendirdi.


Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2014, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184