Yaylalarımız Turizme Açılacak Mı?

      Geçtiğimiz günler içerisinde Hendek Bayraktepe’ de, sayın belediye başkanımız ve biz basın mensupları bir sabah kahvaltısında buluştuk. Hendek ilçemizin genel sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Belediye Başkanımız İrfan Püsküllü göreve geldikten sonra ikinci buluşmamız oldu. Ben buradan kendisine basın mensuplarını bu tür kahvaltı ve toplantılarda bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Çünkü daha önceleri Hendek ilçemizde ne bu tür toplantı oluyordu ne de basın mensupları davet ediliyordu. Bundan dolayı belediye başkanımıza bir kez daha teşekkür eder, bu tür toplantıların yılda en az iki veya üç kez yapılması taraftarı olduğumu da belirtmek isterim.

     Hendek ilçemiz hem sanayi ilçesi hem de harika doğal güzelliğe sahip olan bir yer..  Şu anda doğanın bize sunmuş olduğu renklerin her tonunu görmek mümkün.

     Hani derler ya "taş yerinde ağırdır." diye.. Ben de bu sözden hareketle, Sayın İrfan Püsküllü Başkanıma soru sorma fırsatını buldum ve sorumuzu sordum:"Başkanım 2008 yılında dönemin Sakarya Valisi, Sayın Nuri Okutan tarafından açıklanan Dikmen Yaylası ile ilgili bir kayak pisti projesi vardı. Bu proje aynı zamanda da sizin seçim beyannamenizde de mevcuttu. Son durumu nedir? Sorusuna Sayın Püsküllü' nün yanıtı ise;  Dikmen Yaylası'nda doğal bir kayak pisti olduğu, şu anda bu konuyla ilgilenildiği bilgisini verdi  ve öncelikle yatırımcı bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.Yine yarısı Hendek yarısı da Akyazı ilçesi sınırları içerisinde yer alan Keremali  Yaylası ile ilgili bir yatırım olduğunu, projenin son aşamasına gelindiği bilgisini bizlerle paylaştı.İnşallah  yaylalarla ilgili yapılan bu çalışmalar  hem bölge halkı hem de ilçede yaşayan vatandaşlarımız  için de hayırlara vesile olur.

     Dikmen Yaylası, Beşoluk Yaylası ve Çiğdem Yaylası yan yana bulunan  yaylalarımız.. Ve her biri birbirinden güzel, her birinin ayrı bir özelliği olan yaylalarımızın bölge ekonomisine katkı sağlayabilecek ve yılın on iki ayı boş kalmayacak bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Tabi son zamanlarda buralar yayla olarak bilinse de  1993 yılında orman kadastrosuyla,  orman statüsüne geçmiş yerler .Şu anda burayı yıllarca yayla olarak kullanan eski köylüler ve yeni mahalleliler bu yaylalarda kiracı durumundalar.Bu sorun nasıl çözülür zaman içersinde göreceğiz.Kendisiyle henüz  karşılaşmasak da Sayın Vekilimiz Mustafa İsen de Dikmen Yaylası'nı ziyaret etmiş bir vekilimiz.  Yaylalarla ilgili çalışmalar yaptığını  basından takip etme imkanı buluyoruz.Nasıl ki Keremali Yaylası ile ilgili bir proje geliştirilip hayata geçirilme aşamasına gelmişse, diğer yaylalarımızın da (Dikmen,Beşoluk,Çiğdem Yaylaları) aynı hassasiyetle projelendirilip bölge ekonomisine kazandırılması gerektiği düşüncesindeyim.

     Bahsetmiş olduğum bölge üç ilin(Sakarya,Düzce ve Bolu)sınırında bulunan ve Sakarya ilinin en yüksek kesimi  olan (Dikmen Tepesi, 1722m)doğa harikası bir bölge. Daha önce Dikmen ile ilgili web sitesi hazırladığım için biliyorum. Hendek ilçemizde yaşayan, bahsetmiş olduğum bu yaylaları bilmeyen  bir çok insanla karşılaştım. Yine belediye başkanımızla yaptığımız toplantıda Hendek ilçemizle ilgili bir tanıtım filmi yapılması için görüş bildirdim. İnşallah bir an önce çalışmalara başlayıp Hendek ilçemizi Türkiye'ye ve dünyaya daha iyi tanıtma fırsatı bulur, bölge insanımızı da yapılmış ve yapılacak olan projelerle ekonomik olarak güçlenmelerini sağlarız.

     Şayet bölge ile ilgili çalışmalar yapılırken de doğayı ve yaylalarımızın doğallığını bozmadan, bölge insanının da görüşlerini alıp bilgilendirme yaparak çalışmaları yapmak;  kapalı kapılar ardında değil de halkın bilgisi dahilinde yapmanın daha uygun olacağı kanaatindeyim.

     Bu projenin hayata geçmesi durumunda büyük kentlerde yaşayan mahallelimizin de, memleketlerini daha fazla ziyaret etmesini ve hatta geriye dönüşleri başlatarak mahallede canlılığın daha da artmasını mümkün kılacaktır. Artan nüfus ise beraberinde yerel yatırımları da mahallemize getirecektir.

Hoşçakalın...

 

YORUM EKLE

banner83

banner184