BABAOĞLU'NDAN İDDİALARA CEVAP

30 Mart Mahalli seçimlerde MHP Hendek Belediye Başkan Adayı olan Turgut Babaoğlu, Belediye Başkanı Ali İnci’nin kendisi ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi.

BABAOĞLU'NDAN İDDİALARA CEVAP


Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin yerel bir gazetede yayımlanan röportajında yaptığı açıklamalar sonrası Babaoğlu, açıklamalara cevap verdi.

Babaoğlu yaptığı açıklamada, Seçimin hemen ardından gerek AKP ilçe başkanlığına gerekse Belediye Başkanlığı makamına “hayırlı olsun” ziyaretlerinde bulundum ve orada Sn.Başkana dedim ki seçim öyle yada böyle bitmiştir seçim sonuçları Hendek’imiz için hayırlı olsun şimdi hizmet zamanı sizden tüm kesimlerin Belediye Başkanı olmanızı, vaad ettiğiniz projeleri hizmet süreniz boyunca yapmanızı bekliyoruz, ben ve 9 Belediye meclis üyesi arkadaşımızda Hendek’in menfaatine olan her şeyde yanınızda olacağımızın sözünü veriyoruz demiştim.

Dedik ama seçimin hemen ardından ve halen Ali Başkan’ın yaptıklarına bakılırsa bu söylediklerimiz pek anlaşılmamış gibi gözüküyor. Hendek’in Belediye Başkanına yakışan herkesin başkanı olmak iken Ali Başkan yine  kendisine yakıştığı gibi davranıp sadece kendisine oy verenlerin ve menfaat birlikteliği yaptığı yandaşlarının Başkanı olmaya devam  ediyor.

İnci hizmeti bıraktı, Oy peşine düştü

Babaoğlu açıklamasına şu ifadeler ile devam etti, Belediye Başkanı Ali İnci seçimlerin ardından Hendek’e nasıl hizmet ederimin derdini bırakmış az oy aldığı her yerde vatandaşları adeta hizmet tehdidi ile korkutarak, tamamlayamadığı hizmetlerin ayıbını kapatmak içinkendisine suni gündemler oluşturup Cemaat ve Esnafı bitirmenin yollarını aramaktadır.

Seçim sonrası biran önce yarım kalan işleri tamamlayacağına, bütün projeler durmuş, İnci cemaatin peşine düşmüş yurtlarını mühürlettiriyor, kirasıyla oturduğu Belediye mülklerinden tahliye ettirip kendi elleriyle verdikleri Ruhsat ve İskanları saçma sapan sebeplerle iptal etme yoluna gidiyor, seçmece Esnaf arkadaşlarımıza zabıta memurlarını gönderip değişik sebeplerle baskı uygulatıyor.

Bizler partili yada partisiz haksızlığa uğrayan mağdur edilen herkesin yanında olacağımız gibi Cemaat mensuplarının da yanında olacağız. Bundan da hiç gocunmuyoruz. Bu memlekette her şeye rağmen hala kanun var nizam var eğer ortada bir suç varsa bunun cezasını verecek olan Belediye Başkanı yada şahıslar değil ilgili makamlardır.

Etnik milliyetçiliği sorgulama yerine, Hatalarını sorgulasın

Belediye Başkanı Ali İnci seçimde kaybettiği prestij ve itibarına kılıflar arayacağına bahaneler aradığını ifade eden Babaoğlu, Başkan ben ne hata yaptım, yada neyi eksik yaptım da bu seçmen bana oy vermedi demesi lazımken benim Annemim etnik yapısıyla ötekinin berikinin izniyle ruhsatıyla uğraşmaktadır.

Güya Annemin Gürcü olduğunu söyleyerek kendi oylarını aldığımı ifade etmiş. Eğer onun söylediği gibi ben yaklaşık 14 Gürcü köyünün oyunu almış olsaydım sayısal olarak zaten seçimi de kazanmış oluyordum o gürcü köylerinin neredeyse tamamında AKP önde çıkmıştır.

Kendisi Annemin gürcü olduğunu sorgularken rahmetli Babamın laz olduğunu sorgulamayı maalesef unutmuştur.

Dolayısıyla ben bu tarz bir siyasetle oy almayı hiçbir zaman hedeflemedim, bizim milliyetçilik anlayışımızın temelinde ne yattığı herkes tarafından da bilinmektedir.

T.C Düşmanı Başkana Zeytin dalı uzattığını unuttu

Babaoğlu açıklamalarına şu ifadelerle sonlandırdı, Halkı ve kamuoyunu bugüne kadar yanılttığı gibi bugünde yanıltma yolunu seçen Ali başkan her gittiği bölgede oranın milliyetine bürünmüş Kız kardeşinin gürcülerle evli olduğunu, Kızının Abazaların gelini olduğunu açıkça söyleyerek etnik milliyetçilik yaptığını ne çabuk unuttu.

Bizleri kendi vatan evlatlarımız olan Cemaat mensuplarına sahip çıkmakla eleştiren Sayın İnci, daha çok yakında Diyarbakır’a giderek orada PKK sempatizanı T.C düşmanı Belediye Başkanına zeytin dalı uzatıp elini sıkarak kimlere sahip çıktığını unutmuştur.

Ben seçim çalışmalarımda etnik milliyetçilik yapmadım, herkesin gönlüne girmeyi hedefledim ve bunu da “Bizim Turgut” olarak başardığımı düşünüyorum.

Ali Başkan’ı seçim sonuç ve analizi ile ilgili kim bilgilendiriyorsa yanlış bilgilendirmiş yada kendi işine öyle geliyor. Seçim sonuçlarını değiştirme şansımız tabii ki yok ama her şeyinde doğrusunu bilmekte fayda var dedi.

Babaoğlu son olarak 2009 yerel seçim sonuçlarına göre AKP % 48.3, MHP % 30.6, CHP % 16.7, SP % 3.4 almış, bu oranlara göre MHP hepsinin oyunu almış olsa % 50’yi geçiyor.

Buradan anlaşıldığı üzere SP’nin seçime katılmaması ile % 3,4 ve CHP’nin %16 seviyelerinde ki oyun bir kısmı MHP’ye  bir kısmı da AKP’ye  kaymış görünüyor.

2011 genel seçimlerinde AKP% 61.1,CHP % 16.5 , MHP % 14.5,SP %  2.51,HASPARTİ % 2. 34 , Diğerleri % 1,5 ,Bu sonuçlara göre 2011 seçimlerinde AKP’nin % 61.1 olanoyunu 2014 seçimlerinde Ali İnci % 51’le 10 puan geriye düşürmüştür.

2014 yılı Belediye seçimleri

Ali İnci: % 51
Turgut Babaoğlu: % 43

B.Meclis Üyeleri: % 54.4
B.Meclis Üyeleri: % 29.2


B.Şehir Belediyesi: % 58
B.Şehir Belediyesi: % 26.8


Selam Saygı ve Dua ile bilgilerinize arz ederim.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184