Jandarmadan Uyuşturucuya Geçit Yok

İstihbaratı değerlendiren Hendek Jandarması 3 kişiyi gözaltına aldı.

Jandarmadan Uyuşturucuya Geçit Yok

Hendek’te uyuşturucu madde kullanımı ve satışı yapıldığı istihbaratını değerlendiren Jandarma ekipleri, yapılan ev aramasında bir çok suç unsuru ele geçirdi.

Edinilen bilgilere göre, KOM Şube Müdürlüğü ve Hendek ilçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucunda Hendek Yenimahallede uyuşturucu madde kullandığı ve satışı yapıldığı istihbaratı üzerine Savcılık talimatıyla gündüz saatlerinde ev araması gerçekleştirildiği öğrenilirken, S.Ç. isimli şahsın ikametinde yapılan aramalarda H.K. ve T.Ö. isimli şahısların aynı ev içerisinde bulunduğu ve yapılan aramalar neticesinde “4 adet kurusıkıdan çevirme ve 1 adat el yapımı olmak üzere toplam 5 adet tabanca, tabancalara ait 154 adet 9mm ve 6 adet 7,62 olmak üzere toplam 160 tabanca mermisi, suçtan elde edildiği değerlendirilen 7000 TL nakit para, 1 adet hassas terazi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, yaklaşık 70 gr metamfetamin maddesi, yaklaşık 10 gr esrar maddesi, 31 adet extasy uyuşturucu hap ve 6 adet telefon” ele geçirildiği öğrenildi.

Bir çok sabıkadan aranıyordu

Yapılan çalışmalar sonucu S.Ç. isimli şahsın 6 ayrı (Resmî belgede sahtecilik, Parada sahtecilik, uyuşturucu madde imal ve ticareti yapma veya sağlama, Hükümlü veya Tutuklunun Kaçması, Herkesin girebileceği bir yerde bırakılmakla birlikte kilitlenmek suretiyle hırsızlık) suçlarından toplam 3 yıl 11 ay 22 gün aranma kaydının olması üzerine Hendek Cumhuriyet Savcılığınca şüpheli S.Ç., H.K. ve T.Ö isimli şahıslar hakkında, “Kullanmak için Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak SKM TCK 191, 6136 SKM. ve Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti TCK 188 ve Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması TCK 282” suçlarından işlem başlatıldığı öğrenildi.

Adliyeye sevk edildiler

Şüpheli şahıslar gözaltına alındıkları ve Adliyeye sevk edildikleri öğrenilirken, ele geçirilen av tüfeklerine de idari para cezası uygulandığı öğrenildi.

S.Ç ve H.K tutuklanıp ferizliye gönderilirken T.Ö. İfadesinin ardından serbest bırakıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2022, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184