15 Şubat’ta Yüz Yüze Eğitim Başlıyor

2020-2021 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi köy okullarında yüz yüze eğitimle açılıyor.

15 Şubat’ta Yüz Yüze Eğitim Başlıyor

Sakarya genelinde 176 köy okulunda 12 bin 57 öğrenci ile ilimiz genelindeki 31 bağımsız anaokulunda 1986 öğrenci, 4 özel eğitim anaokulunda 168 öğrenci olmak üzere toplam 14 bin 211 öğrencimiz okullarına kavuşacak.

Köy okulları, bağımsız anaokulları ve özel eğitim anaokullarında yüz yüze eğitim 5 gün yapılacak.

1 Mart'tan itibaren ise ilkokulların tüm kademelerinde, ortaokul 8. sınıf ve lise 12. sınıflarda haftada iki gün yüz yüze eğitime başlanacak.

Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine köy okullarımızda yüz yüze eğitimle başlamaktan büyük heyecan duyduklarını belirterek “Sakarya genelinde tüm okullarımızı 15 Şubat ve 1 Mart tarihindeki yüz yüze eğitime her anlamda hazırladık. Bakanlığımız tarafından yayımlanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" uyarınca, okullarımızın tüm alanlarında öğrenciler arasında 1-1,5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri gerçekleştirildi. Okullarımızın ihtiyaç duyduğu dezenfektan, sabun gibi temizlik malzemeleri Bakanlığımız tarafından gönderildi. 15 Şubat Pazartesi günü itibarıyla köy okullarımızda, bağımsız anaokulları ve özel eğitim anaokullarımızda il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının kararları doğrultusunda haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlayacağız.

1 Mart'tan itibaren ise tüm resmî ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak. Sınav dönemindeki ortaokul 8. sınıflar ile lise 12. sınıflarımız da haftada iki gün yüz yüze eğitime başlayacak.” dedi.

Açıklamasında koronavirüs tedbirleri kapsamında okullardaki hazırlıkların neler olduğunu da aktaran Durmuş "Okul içerisinde öğrenci, öğretmen ve diğer çalışanların maske kullanımıyla ilgili belirlenen kurallar ve gerekli uyarılar yazılı ve görsel olarak paylaşıldı. Okullarda temizlik görevlilerinin iş esnasında maskenin yanı sıra eldiven, bone ve benzeri koruyucuları kullanmaları için önlem alındı. Okullarımızda belirlenen noktalarda maske, eldiven gibi atıklar için ayrı olmak üzere temas etmeden açılıp kapanabilen atık kutuları yerleştirildi.

Sağlık Bakanlığının covid-19 rehberinde yer alan "salgının solunum yoluyla geçtiği için kapalı alanlardaki yüksek sesli toplu etkinliklerin riski artırdığı" uyarısı doğrultusunda sınıflarda yüksek sesle etkinlik yapılmaması için düzenlemeler yapıldı. Eğitim ortamlarının düzenli olarak doğal yollarla havalandırılması için gerekli tedbirler alındı. Tüm alanların taşıdıkları hijyen riskine göre sıklıkta temizlik ve dezenfekte işlemleri gerçekleştirilip kayıtlar tutulması sağlandı.

Salgın hastalıktan korunma yollarıyla ilgili eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerimiz yapılmaya devam ediyor. Öğrenciler arasında malzeme alışverişi yapılmaması konusunda gerekli bilgilendirmeleri içeren uyarılarımız ilgili alanlara asıldı. Okullara ziyaretçi kabul edilmemesi başta olmak üzere veliler ve diğer ilgili taraflarca uyulması gereken konular, okulların web siteleri ve diğer iletişim araçları ile duyuruldu. İlgili tarafların uyması gereken kurallara ilişkin taahhütler alındı.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü iş birliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde ülke genelinde okullarımız hazırlıklarını tamamlayarak belgelendirme başvurusu yaptı. Ağustos 2020'den bu yana yapılan incelemeler sonucunda Türkiye genelinde 49 bin 361 okula "Okulum Temiz" belgesi verildi. Okulların belgeyi edinebilmesi için "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu"nda belirtilen esaslar çerçevesinde sınıf, yemekhane ve benzeri tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1,5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri gerçekleştirildi. Öğrenci ve çalışanların, sınıflar ve diğer alanlarda belirlenen kişi sayısını geçmeyecek ve aynı yerde oturmalarını sağlayacak planlar oluşturuldu.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2021, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184