70 YAŞINDA LİSE OKUYOR HEDEFİ ÜNİVERSİTE

Hendek Puna mahallesinde yaşayan 70 yaşındaki Sebahattin Tüylüoğlu, 'yaşam geçti' demeyerek lise eğitimine başladı.

70 YAŞINDA LİSE OKUYOR HEDEFİ ÜNİVERSİTE



Hendek’te yaşayan 70 yaşındaki Sebahattin Tüylüoğlu, 'yaşım geçti' demeyerek Lise Eğitimine başladı.

Açık Lise Sınav Giriş Belgesi’ni almak için Hendek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne müracaat eden Tüylüoğlu hedefinin Üniversite Eğitimi de almak olduğunu söyledi.

İstanbul’da bir fabrikadan emekli olduktan sonra Hendek Puna Köyü’ne yerleşen Sebahattin Tüylüoğlu, Açık Öğretim Lisesi ikinci dönem yapılacak sınava kaydını yaptırdı. Sınav giriş belgesini Hendek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necati Tan’ın elinden alan Sebahattin Tüylüoğlu, daha önce imkansızlık sebebiyle okuyamadığını, içinde uhde kaldığını belirterek emekli olduktan sonra okumaya karar verdiğini ifade etti. Tüylüoğlu, Liseyi bitirdikten sonraki hedefinin Üniversite okumak olduğunu vurguladı.

Hendek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necati Tan, 70 yaşında okuma azmiyle örnek bir davranış sergileyen Sebahattin Tüylüoğlu, makamına kabul ederek tebrik etti. Tan, Sebahattin amca sınav giriş belgesini almak için müdürlüğümüze müracaatını yaptı. Bizde kendisini burada görmekten büyük gurur ve onur duyduk. Yaşına rağmen okuma azmine hayran kaldık. kendisini bu azminden dolayı tebrik ediyoruz dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 13:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
ismet arpaci
ismet arpaci - 8 yıl Önce

helal sebahattin amcamiza

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184