ANADOLU LİSESİNDE BAŞKAN TONBAZ OLDU

Hendek Anadolu Lisesi Okul Meclis Başkanlığı seçimlerinde yarışan 2 adaydan Emrecan Tonbaz Okul Meclisi Başkanı oldu.

ANADOLU LİSESİNDE BAŞKAN TONBAZ OLDU


Hendek Anadolu Lisesi Okul salonunda yapılan Okul Meclisi Başkanlığı seçimlerinde toplam 527 öğrenci oy kullanılırken 17 oy geçersiz sayıldı.

Hendek Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Fındık“ Öğrencilerimiz demokratik ortamda seçme ve seçilme heyecanını yaşadılar. Demokrasinin gereği olan seçimlerde aday olan öğrencilerimizi cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Okul Meclis Başkanı olan öğrencimizi de kutluyor görevinde başarılar diliyorum” dedi.


Okul Meclis Başkanlığına seçilen 12. Sınıf öğrencisi Emrecan Tonbaz 307 oy alarak başkan oldu. Rakibi Melih Demir ise 203 oy aldı.

Hendek Anadolu Lisesi Seçim Kurulundan sorumlu Rehber Öğretmeni Halil Genç “ Ülkemiz demokrasisinin güçlenmesi, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi açısından önemlidir. Kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilerimize seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünü kazanıyor. Katılımcı olmak, iletişim kurabilmek, demokratik liderliği benimseyen ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlıyoruz. Seçim sonuçlarının ardından Okul Meclisi Başkanı olan öğrencimizi kutluyorum” ifadelerine yer verdi.




Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2016, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184