Atike Hanımlı Gençler Ayakları Yere Basmayan Festivalde

Atike Hanım Anadolu Lisesi otuz öğrenci ve altı öğretmen ile İstanbul’da düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katıldı.

Atike Hanımlı Gençler Ayakları Yere Basmayan Festivalde

Türkiye’nin milli teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen festival için proje geliştirmiş olan Atike Hanım Anadolu Lisesi öğrencileri festival süresince çeşitli seminerlere, ödüllü teknoloji yarışmalarına, çevrim içi bilgi yarışmalarına, yerli teknoloji sergilerine, konserlere ve bilimsel deneylere katıldı. Solo Türk ve Türk Yıldızları gibi yerel kuruluşların hava gösterilerini izleme fırsatı bulan öğretmenler ve öğrenciler göklerdeki pilotlardan eş zamanlı aldıkları sesli mesajlar ile duygu dolu anlar yaşadı.

Coğrafya Öğretmeni Mehmet Fatih Dilaveroğlu, “Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmanın önemini vurgulayarak proje grubundaki gençlerin teknoloji çalışmalarına devam etmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Atike Hanım Anadolu Lisesi Bilim, Fen ve Teknoloji Kulübü TEKNOFEST’in Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğuna dahil edecekleri yeni projeler ile çalışmalarına devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184