Benli; Fen Lisemiz Hayırlı Olsun

Türk Eğitim Sendikası Hendek İlçe Başkanı Kutluay Benli Hendek’te açılacak olan FEN Lisesi konusunda açıklama yaptı.

Benli; Fen Lisemiz Hayırlı Olsun

Türk Eğitim Sendikası Hendek İlçe Başkanı Kutluay Benli eğitim de yarışın arttığı bu dönemde, sınavla öğrenci alan nitelikli okulların en başarılı ve en çok tercih edilen Fen Lisesinin Hendekte olmaması nedeniyle yıllardır büyük bir eksiklik yaşandığını belirterek İlkokul ve Ortaokulda akademik başarısı yüksek öğrencilerimiz hem aileleri hem de öğretmenleri tarafından üniversite yerleştirme sınavında yüzde yüz başarı gösteren Fen Liselerine yönlendirilmektedir dedi.

Hendekte yetişmiş bir çok öğrencinin Fen Lisesinin ilçemizde olmaması nedeniyle ilçe dışına gitmek zorunda kaldığını ifade eden Benli “Hendek gibi hem stratejik coğrafi konumu hem de sanayi şehri olması nedeniyle sürekli göç alan ve nüfusu artan bir şehir olarak nitelikli eğitim kurumlarının başında yer alan Fen Lisesinin ilçemizde açılıyor olmasının Ülkemize de büyük bir hizmet sunacağını belirtti. Başarılı bir çocuğun Hendek Fen Lisesini tercih etmesi hem kendisi için hem de ailesi için bir çok imkan sunacaktır. Annesi babası işsiz fakir olan bir çok ailenin başarılı çocukları imkansızlıklar nedeniyle okuyamamakta ya da başka okullara gitmek zorunda kaldığını bu da hem ülkemiz adına hem de çocuklarımız adına büyük bir kayba neden olmaktadır. İlçemizin sanayi şehri olması sonucu işsizliğin olmaması, artık nitelikli bir okul olan FEN LİSESİNİN de ilçemizde açılacak olması nedeniyle hem bölgemizde hem de tüm Türkiye’de tercih edilecek ve Eğitim Fakültemiz gibi ilçemizin tanıtımına da büyük bir katkı sağlayacak”

Bu nedenlerle Fen Lisesinin İlçemize kazandırılmasında kafa yoran emeği geçen herkesi tebrik eden Kutluay Benli “Bu tür yatırımların bakanlık nezdinde güçlü bir siyasi irade tarafından takip edilmesi neticesinde ancak alınabildiğini söyledi. Okulun belediyemizce yapımının üstlenmesi, MHP gurup başkanı Sakarya Milletvekilimiz Levent Bülbül ve Belediye Başkanımız Turgut Babaoğlu’nun ısrarlı takipleri ve sonucunda ilçemize böyle büyük bir eser kazandırılmıştır. Bizlerde eğitim Sendikası olarak sayın vekilimize ve taşın altına elini koyan Belediye Başkanımız Turgut Babaoğlu’na teşekkür ediyoruz.

Ülkemizin gururu olan Nobel ödüllü Prof. Aziz Sancar gibi KİMYA alanında Amerika’da tam profesörlük alan en genç bilim adamı rahmetli Oktay Sinan oğlu gibi işçi olarak Almanya’ya gitmiş gurbetçi ailelerimizin çocukları olan ve tüm dünyayı kasıp kavuran covit 19 hastalığının aşısını bulup tüm Türklerin gururu olan, Uğur Şahin ve Özlem Türeci gibi birçok gencimizin Hendekte açılacak olan FEN Lisesinde yetişeceğine inanıyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184