BENLİ HUKUK, MİLLİ EĞİTİME DUR DEDİ

Türk Eğitim-Sen Hendek İlçe Başkanı Kutluay Benli görevden alınan Okul Müdürleri hakkında basın açıklaması yaptı.

 BENLİ HUKUK, MİLLİ EĞİTİME DUR DEDİ


İlçemizin çeşitli okullarında görev yaparken haksız yere görevinden alınan;Atikehanım Ortaokulu Müdürü :Kamil Duman, Ziyagökalp Ortaokulu Müdürü Özcan Arslan, Şehit Mahmutbey Ortaokulu Müdürü: Nizamettin Akmanlar, Hendek Sağlık Meslek Lisesi Müdürü : Yaşar Göksinir, Hendek Anadolu Lisesi Müdürü : Hüseyin Akbulut, Hendek Öğretmen Evi Müdürü İbrahim Doğan, Noksel İlkokulu Müdürü Niyazi Varoğlu hakkında Sendikamız tarafından açılan davaların tamamı kazanılarak,Mahkeme tarafından verilen kararla Yürütmeyi durdurmuşlardır.

Benli açıklamasına şu ifadeler ile devam etti. İlçemizde haksız yere görevinden alınan ve sendikamızın verdiği hukuk mücadelesi sonucunda, yapılan yanlış ve haksız uygulamaya Sakarya 1. ve 2. İdare Mahkemeleri dur demiş ve yürütmeyi durdurmuştur. Biz sendika olarak zaten yapılan bu görevden almaların, baştan beri yanlış olduğunu her platformda söylemiştik. Sırf sendikal tercihleri veya dünya görüşlerinden dolayı insanları değerlendirip görevlerinden alamazsınız demiştik. İnsanlara zulmetmeyin, haksızlık yapmayın dedikçe, bizi suçlayanlara, iftira atanlara, bizi birilerinin adamı gibi göstermeye çalışanlara en güzel cevabı mahkemeler vermiştir.

Mahkemeler ve değerlendirmeler objektif değil, Hukuka uygun değil

Bu haksızlığa dur diyen mahkemeler verdikleri kararlarda, yapılan değerlendirmenin objektif olmadığını hiçbir belgeye dayanmadığı belirtilmektedir. Bu yapılan işlemlerin yürütmesinin durdurulmasını ve kamunun zarara uğratılmaması adına Okul Müdürlerinin derhal görevlerine iade edilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Hendek'in huzurunu bozmayın, Hukuka saygılı olup kararları doğru uygulayın

Hendekte, aziz milletimizin birer parçası olan, her türlü dünya görüşüne sahip insanlar huzur içerisinde kardeşçe yaşamaktadır diyen Benli; İlçe Milli Eğitim Müdürüne seslenerek, bu huzuru bozmayın. Hukukun gereğini yerine getirin ve insanların hakkına saygılı olup görevlerine iade edin. Bunu hem sendika hem de Hendekliler olarak sizden bekliyor ve talep ediyoruz. Aksi takdirde hem mahkemelerde hem de vicdanlarda mahkûm olmaya devam edeceksiniz dedi.

Zalimin zulmü varsa mazlumunda Allah'ı var

Açıklamasında görevlerinden alınan müdürlere ve tüm Milli Eğitim çalışanlarına de seslenen Kutluay Benli, bu vesileyle mahkemeleri kazanan Okul Müdürü arkadaşlarımızı bu süreçte gösterdikleri asil ve vakur duruşlarından dolayı tebrik ediyorum. Biliyorum ki sizler, imanı olan insanlarsınız.

Zalimin zulmü varsa, her mazlumunda onun hakkını koruyan bir ve tek Allah’ı olduğunu, benden daha iyi bilirsiniz. Sizlerden; ya hak, ya sabır diyerek süreci takip etmelerini, haklarını sonuna kadar aramalarını ve mücadelelerini sonuna kadar sürdürmelerini istiyorum. Ayrıca buradan tüm milli eğitim çalışanlarına da seslenmek istiyorum.

Bu hukuksuzluğu yapanlara, bu zulmü sizlere, bizlere reva görenlere, buna göz yumarak çanak tutanlara, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada sessiz kalmamaya, teslim olmamaya, boyun eğmemeye çağırıyorum diyerek açıklamasını bitirdi.


Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2015, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184