Bİ DÜNYA KADIN ANLATILDI

Bi dünya Kadın Projesi Ziya Gökalp Ortaokulu ve Atike Hanım Anadolu Lisesinde anlatıldı.

Bİ DÜNYA KADIN ANLATILDI


Milli Eğitimciler Birliği Derneği'nin (
MEB-DERİçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen "Bi Dünya Kadın" Sakarya Örneklemi projesi, Ziya Gökalp Ortaokulu ve Atike Hanım Anadolu Lisesinde Öğrencilerle buluştu.

MEB-DER Hendek Şube Başkanı Abidin Dayıoğlu, Projemizin Hendek etabında ilk olarak Ziya Gökalp ortaokulu ve Atike Hanım Anadolu Lisesinde, Kadına yönelik şiddet, öncü kadın (anne), birey olarak kadın, kadınların demokrasiye katkısı ve aile içi iletişim konularında seminerimiz oldu. Üç yüz yirmiden fazla öğrenciye hitaben yapılan seminerde öğrencilerin konuya ilgileri ve katılımları oldukça mutluluk vericiydi.

Kadına yönelik şiddet en yaygın insan hakları ihlalidir. Aynı zamanda suça eğilimi arttırır ve sosyal ekonomik kalkınmaya engeldir. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasındaki en temel engellerden biridir. Her 5 kadından 2'si şiddet görüyor ve her 2 kadından biri duygusal şiddet yaşamaktadır. Sadece kadınlar değil, şiddet ortamında büyüyen çocuklar da zarar görüyor. Hem şiddete şahit oluyorlar, hem de her an maruz kalma tehditlerini yaşıyorlar. Bu ortamlarda büyüyen çocuklarda  hırsızlık, okuldan kaçma gibi davranış bozuklukları görülebildiği gibi ihmal ve istismara da maruz kalabiliyorlar.

Ziya Gökalp Ortaokulu Müdürü Seyhan Altmış ve Atike Hanım Anadolu Lisesi Müdürü Şerif Özbakkal’a yakın ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Proje eğitmenimiz Ziya Gökalp Ortaokulu Rehber Öğretmeni Hakan Tuncel ile öğrencilerimizde toplumsal bilinç ve farkındalık  oluşturmaya dönük eğitimlerimiz Mart ayı boyunca Hendek'te devam edecek dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184