Bugünün Öğrencilerinden Geleceğin Öğretmenlerine

Aydın, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir, Ordu, Sakarya ve Şırnak illerinde yürütülen "Bugünün Öğrencilerinden Geleceğin Öğretmenlerine" adlı eTwinning projesini ilimizde Çamyolu İlkokulu sınıf öğretmeni Dr. Mücahit Ayra yürütüyor.

Bugünün Öğrencilerinden Geleceğin Öğretmenlerine

Projenin ilk aşamasında öğrencilerin yazdıkları mektuplar Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören sınıf öğretmeni adaylarına ulaştırıldı. Etkinlikte mektuplar geleceğin öğretmenleri tarafından okunarak duygu dolu anlar yaşandı.

Geleceğin öğretmenleri, duygu ve düşüncelerini ifade ederek, öğrencilere de mektup yazacaklarını belirttiler. Sınıf Öğretmeni Dr. Mücahit Ayra'nın tecrübelerini paylaştığı etkinlikte projeye katkı sunan Doç. Dr. Suat Kol ve Araştırma Görevlisi Fatih Selim Sellüm'e teşekkür edildi.

Projenin amacının öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini yazı ile ifade etme becerilerini geliştirmek, günümüzde pek kullanılmayan ancak geçmişte çokça kullanılan, bir haberleşme ve iletişim aracı niteliği olan mektup yazma deneyiminin yaşanmasını sağlamak olduğu belirtildi.

 Öğretmen adaylarının 24 Kasım Öğretmenler Gününün öğrencilerin kaleminden çıkan mektuplar ile kutlanmasının, geleceğin öğretmenlerinin mesleğe yönelik duygusal hazırlık düzeylerine katkı sağladığı kaydedilirken bir sonraki aşamada geleceğin öğretmenlerinden öğrencilerimize mektuplar yazılacağı ve öğrenciler ile öğretmen adaylarının buluşturulacağı ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184