Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Metaverse Atölyesi

SUBÜ Hendek Meslek Yüksekokulu’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı münasebetiyle metaverse uygulamalarına yönelik atölye çalışması gerçekleştirildi. Çalışmada Anıtkabir ve ilk meclis binaları ziyaret edildi.

Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Metaverse Atölyesi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Hendek Meslek Yüksekokulu’nda, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı etkinlikleri münasebetiyle, metaverse ve eğitimde kullanım alanlarına yönelik olarak geliştirilen uygulamaların öğrencilere tanıtıldığı bir atölye çalışması gerçekleştirildi.

Çalışma kapsamında Öğretim Görevlisi Dr. Metin Çengel, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencilerine Aris888 isimli metaverse firması ile birlikte geliştirdikleri Anıtkabir ve ilk meclis binalarını, sanal gerçeklik gözlükleri ve mobil araçlar vasıtasıyla gezdirdi.

Öğrencilerin yenilikçi öğretim araçlarını nasıl kullanacaklarının gösterilmesi amaçlanan atölye çalışmasında ayrıca Çengel tarafından metaverse uygulamalarının geliştirilmesinde hangi tasarım ve yazılım araçlarının gerekli olduğu ile ilgili bir sunum yapıldı.

Metaverse uygulamalarının öğrenci ve katılımcı motivasyonunu artırdığını vurgulayan Çengel, “Metaverse yakın gelecekte şu anda kullanılan Web 2.0 teknolojilerinin yerini alacak ve 2 boyutlu web uygulamalarının yerine 3 boyutlu metaverse uygulamalarını kullanmaya başlayacağız” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184