Dikmen’de Öğrenim Kurs Binasında Devam Edecek

Velilerin tepkileri sonrasında Sakarya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Arduç ve Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Dikmen’de Öğrenim Kurs Binasında Devam Edecek


Dikmen Orta Okulunda öğrenim gören Öğrenciler Kuran kursu binasında Eğitimlerine devam edecek.

Hendek’te yıkım kararı verilen 3 Okul’dan birisi olan Dikmen Orta Okulunda öğrenim gören Öğrenciler Eğitimlerine Dikmen Kuran kursu binasında devam edecek.

Geçtiğimiz günlerde Hendek’te yıkım kararı verilen 3 Okul’dan birisi olan Dikmen Orta Okulunda Eğitim gören Öğrencilerin Eğitim ve Öğretimlerinin aksamaması için Karadere Orta Okulunda Eğitim görecekleri konusunda Velilere bilgilendirme yapılmış fakat Dikmenli Veliler çocuklarını Karadere’ye göndermeme konusunda tepki göstermişti.

Kuran Kursunda ikili Öğretim

Velilerin tepkileri sonrasında Sakarya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Arduç ve Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

 

Mahalle Kahvesindeki Toplantıya Sakarya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Arduç ve Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz ve Öğrenci velileri Mahalle Halkı katıldı

 

Mahalle Kahvesinde bir araya gelen Arduç ve Doğan Öğrenci velilerine yaşanan süreci anlattı

Mahallede Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz’ın Gösterdiği çeşitli Binalarda incelemelerde bulunan Arduç ve Doğan her binanın okul olmaya uygun olmadığını belirtti.

Okulların Kriterleri var

Dikmen Mahallesinde Mevcut olan Kuran Kursu binasının kriterlere uygun olduğunu ilçe Müftülüğünden alınacak olan geçici kulanım izni ile 2 li eğitime uygun olduğunu Sakarya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Arduç ancak izinlerin alındıktan sonra eğitime başlanabileceğini belirtti.

Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz ve Öğrenci velileri hazırlıklara toplantı sonu hemen başlayacaklarını Öğrenci velileri Kesinlikle Karadere Okuluna Öğrenci göndermeyeceklerini belirttiler.

Yapılan incelemeler sonrasında Dikmen Orta Okulunda Eğitim gören Öğrencileri Karadere’ye göndermek isteyemeyen Velilerin talepleri sonrasında Öğrencilerin Eğitimlerine Dikmen’de bulunan Kuran Kursu binasında Eğitimlerine ikili öğretim şeklinde devam etmelerine karar verildi. Öğrenciler 4 Derslik bulunan kurs binasında ikili eğitim ile sabahçı ve öğlenci şeklinde eğitimlerine devam edecekleri öğrenildi.

Sağlık Ocağımız Gitti Okulumuzu Gitmesine Kesinlikle İzin vermeyeceğiz

Öğrenci velileri Yıllar önce siyasi oyunlarla Sağlık ocağının Köyden Alındığını şimdi ise Okulun Karadere okuluna Taşınmasıyla yıkım kararı verilen okulun ne zaman yapılacağının belli olmamasıyla endişe taşıdıklarını daha önce yaptığımız okulumuzu yine yapmaya talip olduklarını kesinlikle okulumuzun elimizden alınmasına müsaade etmeyeceklerini belirttiler.

Sakarya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Arduç’un Kuran Kursu Okul Olabilir Gerekli izinler alınırsa belirtmesi üzerine Öğrenci velileri Büyük Sevinç yaşadılar gelen heyete teşekkür ettiler.

DİKMEN İLKÖĞRETİM  OKULU TARİHÇESİ

Dikmen ilköğretim okulu köye ait bir binada (geçici olarak)1932 yılında eğitim öğretime açılmıştır. Köy halkı tarafından 1943 yılında yapılan binaya geçildi. Ancak bu bina 1950 yılında bir kaza sonucu yanmıştır.

1953 yılında milli eğitim müdürlüğünce yapılan ahşap binada eğitim öğretime devam edilmiştir.Ancak zamanla gelişen köye okul yetersiz gelmeye başlamıştır. Bunun üzerine 1985 yılında ahşap okul binası yıkılıp aynı  yere malzemesi devletten işçiliği köylüden olmak üzere 5 derslik okul ile wc leri 1985 yılında yapılmıştır.

 1990 yılında ilk ve orta kısımlar birleştirilerek ilköğretim okulu açılmıştır.Yeni bina da zamanla yetersiz gelmesi üzerine 1990 yılında devlet-millet iş birliği ile 2 derslik ilave  edilmiştir.

 Aynı yıl içersinde 75m2 lik 2 adet lojman binası  Devlet-millet iş birliğiyle yapılmıştır.Adı geçen bina 1995 yılında bakım ve onarımdan geçmiştir.Üst katta 5,alt katta 3 derslik,1 öğretmenler odası,1 idare odası ve bodrum katta çok amaçlı salon bulunan bu okul taşımalı ilköğretim kapsamında taşıma merkezi seçilmiştir.

 Okul alanı:800 m2     Bina alanı:350 m2    Oyun alanı:450 m2 dir







 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2020, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184