EĞİTİM FAKÜLTESİNDEN SOMA’YA MEKTUP KARDEŞLİĞİ

Manisa’nı Soma İlçesinde maden kazasında hayatını kaybeden şehitlerimizin özellikle çocuklarının duygularını dışa vurumlarını sağlayacak bir “Mektupla Başlayan Kardeşlik” projesi kapsamında

EĞİTİM FAKÜLTESİNDEN SOMA’YA MEKTUP KARDEŞLİĞİ


Manisa’nı Soma İlçesinde maden kazasında hayatını kaybeden şehitlerimizin özellikle çocuklarının duygularını dışa vurumlarını sağlayacak bir “Mektupla Başlayan Kardeşlik” projesi kapsamında Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğrencilerinin gönüllü katılımı ile mektuplar yazılacak ve böylece bu maden kazasında babasını kaybeden çocuklar için mektup kardeşliği başlattılar.

Eğitim Fakültesi Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Kaymakam Mustafa Ayhan,Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Şenol Beşoluk,PDR Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Mustafa Koç ve mektup yazacak gönüllü PDR Bölümü öğrencileri katıldı.

PDR Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Mustafa Koç mektupların nasıl ve ne içerikte yazılacağı konusunda öğrencilere bilgiler verdi.

Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğrencileri yazdıkları mektupları Soma’da hayatını kaybeden maden şehitlerinin çocuklarına göndererek Mektup kardeşliği kurmak istiyor.


 Travma Sonrası yaşanan duyguların uygun bir şekilde dışa vurulması bireyin hem fiziksel hem de psikolojik sağlığı için son derece önemli olduğunu belirten SAÜ Eğitim Fakültesi PDR Bölümü Öğretim üyesi Doç.Dr. Mustafa Koç ” Duygu ve düşüncelerimizi bilinçli bir şekilde geride tutmak ya da engellemek oldukça zorlayıcı bir iş olabilmektedir. Zamanla, engelleme işi, bedenin savunmalarının da aşamalı olarak zayıflatmaktadır. Düşünce, duygu ve davranışları ifade etmemek insanlar için fiziksel ve psikolojik hastalıklara yatkın hale getirebilmektedir.  Yaşanan travmaya karşı oluşan duyguları ki bunlar çok güçlü duygulardır, bastırma mekanizması ile dışa vurmayan inkar mekanizması ile yok sayan bir bireyin ve özellikle de bütün bunları yapan birinin çocuk olması duyguların uygun bir şekilde dışa vurumunu en öncelikle konu haline getirmektedir. Bu bağlamda Manisa’nı Soma İlçesinde maden kazasında hayatını kaybeden şehitlerimizin özellikle çocuklarının duygularını dışa vurumlarını sağlayacak bir “Mektupla Başlayan Kardeşlik” projesi kapsamında SAÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğrencilerinin gönüllü katılımı ile mektuplar yazılacak ve böylece bu maden kazasında babasını kaybeden çocuklar için bir sığınak olma süreci başlayacaktır. İnsana yardım bir fırsattır, ele geçince iyi değerlendirmek gerekir” dedi.


Kaymakam Mustafa Ayhan’nın katılımı gönüllü öğrencilerin motivasyonunu daha da artırdı. PDR Bölümü öğrencilerinin Soma’ya göndereceği Mektupların gönderilmesi Eğitim Fakültesi Dekanlığınca karşılanacak.

Mektuplara yazılacak cevaplar için de İlçe Kaymakamı Mustafa Ayhan gerekli görüşmeleri yapacağını ifade etti.

Mektupların nasıl yazılacağı, ifadelerin nasıl olacağı, hangi yaş grubuna nasıl bir mektup yazılacağı ve yazılacak mektupların kesinlikle gizlilik ilkesine göre korunacağı konularında bilgi verilerek toplantı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2014, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184