EĞİTİM FAKÜLTESİNDEN TEST PROJESİ

Hendek Kaymakamlığı, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliği ile planlanan “Metropolitan Okula Hazır bulunuşluk Testi“ Projesi hayata geçiriliyor.

EĞİTİM FAKÜLTESİNDEN TEST PROJESİ


Proje hakkında bilgiler veren Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Koç, Hendek Kaymakamlığı, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliği ile planlanan “Metropolitan Okula Hazır bulunuşluk Testi “ Projesi kapsamında; okul öncesi öğrencilerinin okula hazır bulunuşluk düzeylerini belirlenmesi amaçlamaktadır.

Bu bağlamda okul öncesi öğrencilerin okula uygunluk düzeyleri; kelime anlama, cümleler, genel bilgiler, eşleştirme, sayılar ve kopya etme gibi yeterlilikler açısından belirlenecektir.

Proje kapsamında, okul öncesi eğitim döneminde olan ve 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrencilerin okula uygunluk düzeyleri belirlenecektir. Öğrenci Velisi olarak ilkokula başlayacak öğrencinizin bu testten geçirmenizi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tavsiye etmekteyiz. Gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederiz” şeklinde ifadelere yer verdi.

Proje süreci

2014-2015 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrencilerin okula hazırbulunuşluk düzeylerinin belirlenmesi. (12 Haziran - 30 Haziran 2014 arası)

Hazırbulunuşluk düzeylerine göre eğitsel, sosyal ve psikolojik etkinlikle hazırlamak.

Hazırlanmış olan eğitsel, sosyal ve psikolojik etkinlikler konusunda ailelerin eğitilmesi.

Etkinliklerin uygulanması süreci takip etmek ve gerekli geri bildirimlerde bulunmak.

2014-2015 eğitim öğretim yılı başlamadan önce tekrar öğrencilerin okula hazırbulunuşluk düzeyleri belirlenecektir.

Hazırbulunuşluk ön test ve son test düzeyleri arasındaki farklara ilişkin ve yapılan görüşmeler sonucunda ulaşılan elde edilen bilgiler doğrultusunda aileler, okul öncesi Öğretmen ve okul yöneticilerin bilgilendirilmesi sağlanacaktır.

Proje uygulayıcıları Doç. Dr. Mustafa Koç, Tuğba Seda Çolak ve Zehra Koç

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2014, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184