GAFFAR OKKAN ORTAOKULU ŞEHİTLİĞİ OKULA TAŞIDI

Çanakkale zaferinin 100. Yılında Şehit Ali Gaffar Okan Ortaokulu alışılmışın dışında bir etkinlik gerçekleştirdi.

GAFFAR OKKAN ORTAOKULU ŞEHİTLİĞİ OKULA TAŞIDI


Okulun bir köşesine temsili Çanakkale Anıt Mezarlığı yaptı. Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümünde şehitlerin hatırasına atfen yapılan anıt mezarlığının açılışına ilçe milli eğitim müdürü Sabri Doğan, ilçe müftüsü Abdurrahman Şahin, iş adamı Hamit İsmailoğlu, birçok müdür, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşma yapan okul müdürü Numan Dursun şunları söyledi, Çanakkale Zaferi vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda bu milletin neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir. Dolayısıyla Çanakkale Zaferinin genç nesillere, öğrencilere çok iyi anlatılması gerekmektedir. Bu bizim şehitlerimize borcumuzdur. Tarihimizin bilinmesi de ayrıca geleceğimizin teminatıdır. Çok iyi bilinmelidir ki kanla sulanan bu topraklar geçmişte nasıl kutsal bilindiyse bundan sonra da kutsal bilinecektir. Çocuklarımıza bu bilinci aşılamak ve her an taze tutmak için bu minyatür anıt mezarlığını kurduk.
İlçe milli eğitim müdürü Sabri Bey de anıt mezarlığın çok anlamlı bulduğunu, çok iyi düşünülmüş ve çok özenerek hazırlandığını belirtti. Emeği geçenleri başta okul müdürü Numan dursun ve ekibini tebrik etti.

İlçe müftüsü Abdurrahman Şahin beyin duasıyla açılışı yapılan açılış törenine temsili anıt mezarlığına karanfil konulmasıyla devam edildi.

Öğrencilerin şiirlerinin okunmasının ardından temsili olarak savaş dönemi ruhunu hissetmek ve günün anısına özgü hazırlanan üzüm hoşafı ve bayat ekmek ikram edildi. Anıt mezarlığına ait açılan anı defterine duygu ve düşüncelerin yazılmasının ardından hatıra fotoğrafı çekildi.
Anıt mezarlıkta gerçek isimleriyle birlikte 18 şehit mezarı, şehitlik anıtı, şehit Mektupları, anı defteri, Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu öğrencilerinin çizdiği Çanakkale zaferi resimleri bulunmaktadır.

Katılımcılara, projenin hazırlanmasında emeği geçen Öğretmenlerine, maddi olarak desteğini esirgemeyen iş adamı Hamit İsmailoğlu’na teşekkür eden Müdür Dursun bütün okul ve öğrencilerini öğretmenlerini anıt mezarlığa ziyarete beklediklerini söyledi.


Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184