Gençlerde ve Geleceğin Yetişkinlerinde Kalp Sağlığına Dikkat

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Öğrencilerin kalp sağlığına dikkati çekmek üzere seminer ve etkinlik çalışması düzenledi.

Gençlerde ve Geleceğin Yetişkinlerinde Kalp Sağlığına Dikkat

Okul öğretmenleri ve öğrencilerinin katılım sağladığı çalışmada gençler kalp sağlığındaki riskler ve koruyucu önlemleri öğrenirken interaktif eğitime katılım sağladılar.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Fulya Aktan Kibar ve Eğitim-Proje sorumlusu  Uz. Hemş.Deniz De Asis tarafından, Kalp Sağlığı Haftasında gençlere sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak amacıyla kalbimizin yaşamsal önemi anlatılırken canlandırma yöntemi ile kalp sağlığı farkındalığı geliştirildi.

Gençlerin önemli bir hedef kitle olarak ele alınmasındaki amaç genç yaşlarda kardiyovasküler hastalıkların artması ve riskler ile gelişen gençlerin daha sonraki yaşlarda bu hastalıklara yakalanma oranlarının artmasıydı. Maalesef ülkemizde en sık ölüm nedenlerinin başında kardiovasculer hastalıklar gelmektedir. Dünya genelinde de bu oran hızla artmaktadır.

Bilimsel araştırmalara göre yüksek tansiyon veya kolesterolün genç erişkinler için tehlikeli olabileceğiyle ilgili kanıtlar artmaktadır. Genç erişkinlik boyunca tansiyon ve LDL seviyelerini ideal seviyede tutmak kardiyovasküler hastalık önlemede azımsanmayacak derecede önemlidir.

Journal of the American College of Cardiology’de yayımlanan bir raporda 40 yaş altındaki yetişkinlerin risk faktörlerini daha ciddiye alınması çağrısı yapıldı. Yaşlarının genç olması bu kişileri erişkin  yaşlarda kalp hastalığıyla bağdaştırılan risk faktörlerine karşı dokunulmaz kılmadığı için üzerinde durulması gerekiyor.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü  bilimsel  kanıtlara dayalı olarak çalışmalarına devam ediyor. Sağlık uzmanlarının önerilerinde vurgulan hususlarda topluma şu çağrı yapılıyor; eğer 40 yaşın altındaysanız, sağlıklı hissetseniz dahi sağlık kontrollerinizi aksatmayın.

Kalp dostu bir beslenme şeklini tercih edin, haftada en az 5 gün, en az 30 dakikalık herhangi bir kardiyo egzersizi yapın.

Sağlıklı ve obeziteden uzak bir beslenme alışkanlığı yaşam boyu hastalıklardan koruyucu faydalar sağlayabilir.

Stres ile baş etme ve stres yönetimi konularında pozitif düşünce ile riskleri azaltacak şekilde genç nesilleri olası kardiyovasküler risklerden korumak için  bilgilendirme ve rehberlik çalışmaları sağlıklı nesillerin sağlık alışkanlıklarını değiştirecektir.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2023, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184