Gönüllü Öğretmenler Öğrencilere Büyük Başarı Sağlıyor

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesinde okuyan kız öğrencilerden 15 kişilik gönüllü öğretmenlik yapıyorlar. 65 öğrenciye destek ders veren gönüllü öğretmenler öğrencilerin daha başarılı olduğunu gösteriyor.

Gönüllü Öğretmenler Öğrencilere Büyük Başarı Sağlıyor

Sakarya Hendek İlçesi Kredi Yurtlar Kurumu Hendek Öğrenci Yurdunda kalan 15 kız öğrenci "Gündüz Öğrenci Gece Öğretmen" Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, gündüz derslerinden sonra akşam kaldıkları yurt binasında dersliklerde 3.sınıftan 8. sınıf öğrekçilerini Matematik,  Türkçe, Fen bilgisi Sosyal bilgiler ve Müzik dersleri bilgisi konularında takviye dersler veriyorlar.

Proje sayesinde gönüllü öğretmenler mesleğe başlaman evvel heyecanlarını da yenmeye çalışıyorlar. Gönüllü öğretmen adaylarının öğrencilere verdiği dersler sonucu başarının yükseldiği tespit edildi.

 Sakarya Hendek İlçesi KYK Yurt Müdürü Sevda Ulutaş, KYK yurdunda kalan Eğitim Fakültesi öğrencilerimiz "Gönüllülük Projesi" adı altında bizim hazırladığımız projeyle mahalle sakinleri çocuklarına Türkçe, Matematik, Fen bilgisi , Sosyal bilgiler ve Müzik eğitimini veriyorlar.

1. sınıf ile 8. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Bu kursların çok faydalı olduğunu görüyoruz, öğrencilerimizin kursa gelmeleri bile bir  heyecanlı coşkulu mutlu dolu bir şekilde buraya koşar adımlarla geliyorlar.

Eğitim Fakültesi 3. sınıf Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü öğrencisi Cansu Kuru, , kredi yurtlar kurumunun Hendek Yurtlar Müdürlüğünün desteği ile gönüllü olarak öğretmen adayı arkadaşlarımla beraber öğrencilerimize  okul derslerinde destek amacıyla takviye dersler veriyoruz.

Sınava hazırlık dersleri veriyoruz, hazırlık sürecince yardımcı oluyoruz. Öğrencilerin anlamadıkları konu üzerinde duruyoruz, bizlere yaşları daha yakın oldukları için kendilerini daha iyi ifade ediyorlar.

Eğitim Fakültesi 3. sınıf Öğretmenliği Türkçe öğretmen adayı Elif Sağlam,  burada 3. sınıftan 8. sınıfa kadar çevrede bulunan öğrencilere gönüllü öğretmenlik yaparak dersler veriyoruz, öğrencilere derslerinde yardımcı oluyoruz.

 Ben 3. Türkçe dersine giriyorum ve öğrencilere hangi konuyu anlatmamı istiyorlarsa o konu üzerinde çalışma yapıyoruz. Bu projenin bizlere kattığı en güzel şey deneyim kazandırması, biz Eğitim Fakültesi öğrencisi olarak bizlere okul yaşamını hazırlıyor ve çocukları tanıyorum ve bana çok büyük katkısını da olduğunu söyleyebilirim.

5. sınıf öğrencisi İrem Nur Yılmaz, burada destek kurs almamızın bizlere çok faydası oluyor. sınavlarda da çok destek oluyor başarımızı daha da yükseltiyor.Benim Türkçe dersim biraz düşüktü ama buraya geldim ve Türkçe dersimde çok başarılı oldum. deneme sınavlarında da çok üst sıralara çıktım.

buradaki gönüllü hocalarımız bizim anlayacağımız dilden anlatıyorlar ve konuyu o zaman daha iyi anlayabiliyorum.

Burada ders tekrarıda yapıyoruz ve benim derslerimde ki başarımda daha iyi artıyor. Ben buraya gelmeden evvel derslerim zayıftı ama şimdi burada takviye  ders alıyorum ve  derslerimde çok büyük etkisini olduğunu da görüyorum kendim için burayı yararlı görüyorum.

5. sınıf öğrencisi Simge Üner, burada sınavlara hazırlık yapıyoruz, burada destek kurs alıyoruz ve bu kurslarında bizlere çok etkisi olduğunu ve çok başarılı olduğumuzu gösteriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184