Haberimiz Ses Getirdi, Cezaevi Anaokulu Oluyor

Hendek eski kapalı cezaevi Anaokulu olarak Eğitime kazandırılıyor.

Haberimiz Ses Getirdi, Cezaevi Anaokulu Oluyor

3 Eylül 2019’da İlçemizde yayın yapan gazeteciler ile ortak haberleştirdiğimiz “Cezaevinde Çiçekler Açsın” haberimizin üzerinden 2 yıl gibi bir süre geçmesinin ardından sevindiren haber geldi.

Cezaevi Milli Eğitime tahsis edildi

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede, “Bakanlığımızca yürütülen Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında; İlçemiz Rasimpaşa Mahallesinde bulunan ve Kapalı Cezaevi olarak kullanılmak üzere Adalet Bakanlığı adına tahsisli olan 1.934+2250 m2 yüzölçümlü taşınmaz, anaokulu olarak kullanılmak üzere Millî Eğitim Bakanlığına tahsis edilmiştir.

Taşınmazın anaokulu olarak kullanılmasına başlanması durumunda ilçemiz Bayraktepe ve Rasimpaşa Mahallelerinde bulunan okul öncesi eğitim çağındaki öğrencilerin taleplerini karşılayacağı düşünülmektedir.

Anaokulumuzun bir an evvel tamamlanarak eğitim öğretime açılması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Cezaevi çiçekler açacak

Yaşananların ardından kamuoyu oluşması adına gazeteciler olarak yer verdiğimiz “Cezaevinde Çiçekler Açsın” başlıklı haberlerimizin karşılık bulması bölge halkı gibi bizleri de sevindirirken, bu konuda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza Hendekli Vatandaşlarımız adına teşekkür ederiz.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2021, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184