Hendek Belediyesinden Eğitimde Dev Hamle

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan ile birlikte, ‘Anlayarak Hızlı Okuma’ protokolünü imzalayıp eğitimde dev bir hamleyi başlatan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “ Önce öğretmenlerimiz bu alanda eğitici olacak ardından her eğitmen 10 öğrencimize anlayarak hızlı okumayı öğretecek.

Hendek Belediyesinden Eğitimde Dev Hamle

Dev işbirliğiyle ile okumayı zevkli ve pratik, bilgiyi ise zihinde kalıcı hale getireceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Eğitime Kesintisiz Destek

Hendek Belediyesi, eğitimin her alanında yaptığı çalışmalara ve verdiği desteklere her geçen gün bir yenisini eklemeye devam ediyor. Geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa etmek adına eğitime kayıtsız şartsız tam destek veren Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, dev bir hamleye imza attı.

 Okulların fiziki şartlarının iyileştirmesinin yanı sıra sosyal, kültürel ve ulaşım gibi alanlarda geliştirilen projelerle eğitime verilen güçlü destek, ‘Anlayarak Hızlı Okuma Alanında İşbirliği’ protokolüyle taçlandı.

Protokol İmza Töreni Düzenlendi

Hendek Belediye meclisinde alınan kararın ardından Başkan Babaoğlu’nun makamında, İlçe Milli eğitim Müdürü Sabri Doğan’ın katılımıyla protokol imza töreni düzenlendi. Hendek Belediyesinin anlayarak hızlı okuma alanında başlattığı seferberlik işbirliğiyle imza altına alındı.

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Başkan Turgut Babaoğlu’na eğitime verdiği bu önemli destek nedeniyle teşekkür ederek, “Çok önemli ve güzel bir projeyi başlatıyoruz. Belediyemizin bu konuda öncü olması çok değerli. Her zaman yanımızda olan ve desteğini esirgemeyen başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi

Önce Öğretmenler Eğitici Olacak

İmza sonrası konuşan Başkan Babaoğlu ise, “ Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile okuma ve okuduğunu anlama alanında çağın gerekliliklerine uygun teknik ve yöntemlerle başlatılacak bir sürecin imzasını attık. Eğitici eğitimi kapsamında 1089 öğretmenimiz bu alanda eğitmen olmak adına önce seminer ardından kursa alınacak. Eğitici olmaya hak kazanan öğretmenlerimiz Ankara Bilim Üniversitesi tarafından sertifikalandırılacak. Ardından her bir eğitici en az 10 öğrencimize bu eğitimi vermeye başlayacak” ifadelerine yer verdi.

Çocuklarımız Anlayarak Hızlı Okuyacak

Belediye adına projenin yürütücülüğünü bu alanda kitapları bulunan ve aynı zamanda eğitimci olan Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tarkan Öztekin’in yapacağını ifade eden Başkan Babaoğlu, “ Okullarda okuma ve anlama seviye ölçümlerine başlanarak raporlar hazırlanacak. Hızlı okumak ve okuduğunu kısa sürede zihinde kalıcı hale getirmek altın değerindedir. Zorlu geçen pandemiyle ve uzaktan eğitim süreciyle birlikte odaklanmayı sağlamak, okumayı zevkli ve pratik hale getirmeyi hedefliyoruz. Tüm eğitim camiası için hayırlı uğurlu olsun. Eğitimlerimizi seminerlerle kısa sürede başlatıyoruz. Hendek yine örnek ve değerli bir projeyi hayata geçiriyor” diye konuştu.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184